Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

D-Link DHP-W311AV Powerline Adapter

Απρ 03 2014
Η επέκταση του δικτύου σας σε χώρους όπου η ασύρματη σύνδεση δεν είναι εφικτή και η ενσύρματη είναι εφιαλτική, μπορεί να γίνει μέσα σε 2 λεπτά με το kit της D-Link.
D-Link DHP-W311AV Powerline Adapter
Είναι βέβαιο πως, όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζετε στη δικτύωση των χώρων σας, στο you.gr θα βρείτε ένα προϊόν για να το λύσετε. Το πιο πιθανό μάλιστα, είναι αυτό το προϊόν να είναι της D-Link, αφού η εταιρεία διαθέτει μια μοναδική γκάμα που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Από αυτήν τη γκάμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν οι λύσεις επέκτασης του δικτύου σε χώρους μακριά από τον ασύρματο router.Tο DHP-W311AV είναι ένα kit που αποτελείται από δύο powerline adapters με τον πρώτο να συνδέεται με τον router και να τοποθετείται σε μια πρίζα κοντά του και τον δεύτερο να συνδέεται σε μια πρίζα του απομακρυσμένου χώρου.

Το DHP-W311AV Powerline Adapter ανήκει στην κατηγορία προϊόντων επέκτασης δικτύου και έρχεται να δώσει λύση σε χώρους που δε μπορούν να καλυφθούν ούτε μέσω ασύρματης, ούτε μέσω ενσύρματης σύνδεσης Ethernet. Ένας χώρος που βρίσκεται μακριά από τον κεντρικό router και μεσολαβούν αρκετοί τοίχοι ή όροφοι, θα μπορούσε να ήταν ένα δύσκολο πρόβλημα δικτύωσης. Φανταστείτε λοιπόν το απλό σενάριο όπου ο κεντρικός router βρίσκεται στο ισόγειο σαλόνι και θέλετε να συμπεριλάβετε στο δίκτυό σας τις συσκευές του γραφείου που βρίσκεται στη σοφίτα, δύο ορόφους ψηλότερα. Η χρήση ενός ασύρματου repeater (wireless extender) δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα καθώς δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει το σήμα του router τόσο μακριά ακόμα κι αν το Wi-Fi ακολουθεί το πρωτόκολλο 802.11n. Αν το σπίτι δε διαθέτει δομημένη καλωδίωση, η λύση της σύνδεσης με καλώδιο Ethernet απαιτεί εκτεταμένες εργασίες και δεν είναι πάντα εφικτή. Επίσης, η αισθητική κάποιων χώρων μπορεί να μην επιτρέπει το πέρασμα καλωδίων. Σε αυτή την περίπτωση και πολλές άλλες, τη λύση δίνει το DHP-W311AV που χρησιμοποιεί την καλωδίωση του ρεύματος για να ενώσει το router με τον adapter επέκτασης δικτύου. Μοναδική απαίτηση της λύσης αυτής είναι οι δύο χώροι - στην περίπτωσή μας, σαλόνι και σοφίτα – να ρευματοδοτούνται από το ίδιο ρολόι της ΔΕΗ.Στον απομακρυσμένο χώρο, μέσω του adapter μπορείτε να συνδέσετε στο δίκτυό σας όλες τις συσκευές του χώρου αυτού καθώς διαθέτει ασύρματο access point, αλλά και μια θύρα Ethernet 10/100Mbps.

Ουσιαστικά, το DHP-W311AV είναι ένα kit που αποτελείται από δύο powerline adapters, έναν DHP-308AV adapter και έναν adapter επέκτασης δικτύου DHP-W310AV. Ο πρώτος adapter τοποθετείται στην πρίζα και συνδέεται με τον router (στο σαλόνι), ενώ ο δεύτερος συνδέεται σε μια πρίζα του χώρου που θέλετε να καλύψετε (σοφίτα). Πλέον, μέσω του δεύτερου adapter, μπορείτε να συνδέσετε στο δίκτυό σας τις συσκευές του απομακρυσμένου χώρου καθώς διαθέτει ασύρματο access point, αλλά και μια θύρα Ethernet 10/100Mbps. Μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα το smartphone, το tablet, το media player και κάποιο laptop, αλλά και ενσύρματα ένα desktop PC ή περισσότερους υπολογιστές με τη χρήση ενός switch.

Όσον αφορά την ασύρματη σύνδεση, έχετε στη διάθεσή σας όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά ενός Wi-Fi access point που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε και τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Αρχικά, μέσω ενός web interface, πρέπει να ορίσετε αν ο adapter θα παίρνει μια δυναμική ή στατική διεύθυνση (προτιμήστε τη στατική για να τον βρίσκετε εύκολα) και στη συνέχεια να ορίσετε το επίπεδο ασφαλείας. Η συσκευή υποστηρίζει ακόμα και WPA2 με κρυπτογράφηση 128-bit AES, προσφέρει εναλλακτική σύνδεση μέσω WPS (Wi-Fi Protected Setup) και επιτρέπει τον περιορισμό της πρόσβασης μέσω MAC filtering.Η συσκευή υποστηρίζει έως WPA2 με κρυπτογράφηση 128-bit AES, προσφέρει εναλλακτική σύνδεση μέσω WPS και επιτρέπει τον περιορισμό της πρόσβασης μέσω MAC filtering.

Η ονομαστική ταχύτητα των 500Mbps μεταξύ των adapters διασφαλίζει ότι οποιαδήποτε λειτουργία θα εκτελείται ταχύτατα, είτε πρόκειται για μεταφορά αρχείων, είτε για video streaming. Ο adapter του απομακρυσμένου χώρου υποστηρίζει 802.11n με θεωρητικό μέγιστο τα 300Mbps, οπότε αρκεί οι ασύρματες συσκευές σας να υποστηρίζουν το ίδιο πρωτόκολλο για να απολαμβάνετε ταχύτατες ασύρματες συνδέσεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως αν θέλετε να συμπεριλάβετε στο δίκτυό σας και άλλο χώρο με το ίδιο πρόβλημα, δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε έναν ακόμα adapter DHP-W310AV και να τον ρυθμίσετε όπως επιθυμείτε. Φυσικά, μπορείτε να μεταφέρετε στον άλλο χώρο τον adapter που ήδη έχετε.

Όπως καταλαβαίνετε, πριν αρχίσετε να σκέφτεστε πώς θα περάσετε καλώδια, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στο You.gr όπου σίγουρα θα βρείτε την πιο απλή και συμφέρουσα λύση, όπως το DHP-W311AV της D-Link που περιγράψαμε.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα