Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Dell UltraSharp UP3214Q

Φεβ 11 2014
Οι επαγγελματίες της εικόνας, του βίντεο και του animation έχουν πλέον ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα τους - μια οθόνη που εκτοξεύει την ανάλυση στα 4Κ!
Dell UltraSharp UP3214Q
Μπορεί να είναι νωρίς για να αναφερόμαστε σε 4K monitors, λόγω περιορισμών στο hardware και software του υπολογιστή, ωστόσο τα πρώτα μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα και η εικόνα τους συναρπάζει. Φυσικά, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των monitors αυτών είναι η ανάλυση 3840x2160 που με απλά λόγια σημαίνει 4 φορές περισσότερο χώρο για εργασία από ένα monitor Full HD 1920x1080.

To UltraSharp UP3214Q απευθύνεται σε επαγγελματίες της εικόνας, όπως σχεδιαστές γραφικών, σχεδιαστές παιχνιδιών, χρήστες CAD/CAM, μηχανικούς και φωτογράφους, αλλά και σε επαγγελματίες του βίντεο και γενικά, σε όποιον χρειάζεται την υψηλή ανάλυση και πιστότητα του χρώματος. Εκτός όμως από τους επαγγελματίες, είναι βέβαιο πως ένα τέτοιο monitor αποτελεί αντικείμενο πόθου για τους gamers, αν και για το 4K gaming έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας.Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του UltraSharp UP3214Q είναι η ανάλυση 3840x2160 που με απλά λόγια σημαίνει 4 φορές περισσότερο χώρο για εργασία από ένα monitor Full HD 1920x1080.

H LCD οθόνη της Dell διαθέτει διαγώνιο 31,5 ιντσών και λόγο διαστάσεων 16:9. Η βάση της από αλουμίνιο σας επιτρέπει να την ρυθμίσετε στο ύψος, αλλά και να την στρέψετε κατά 20 μοίρες μπρος-πίσω και 45 μοίρες αριστερά-δεξιά. Το μόνο φυσικό πλήκτρο είναι αυτό της ενεργοποίησης, καθώς τα τέσσερα πλήκτρα του μενού ρυθμίσεων OSD είναι αφής. Το μενού ρυθμίσεων είναι ιδιαίτερα φιλικό και αναλυτικό, ωστόσο το πιο πιθανό είναι ότι δε θα χρειαστεί να κάνετε ρυθμίσεις σχετικές με το χρώμα αφού η οθόνη έρχεται καλιμπραρισμένη (Delta E < 2) από το εργοστάσιο και συνοδεύεται από σχετική αναφορά. Το monitor προσφέρει 1,07 δισεκ. χρώματα παρέχοντας 99% κάλυψη του χρωματικού εύρους Adobe RGB και 100% του sRGB.Η βάση της οθόνης από αλουμίνιο σας επιτρέπει να την ρυθμίσετε στο ύψος, αλλά και να την στρέψετε κατά 20 μοίρες μπρος-πίσω και 45 μοίρες αριστερά-δεξιά.

Λόγω του πάνελ IPS που διαθέτει, το UltraSharp UP3214Q προσφέρει ομοιόμορφη εικόνα από οποιαδήποτε γωνία θέασης, ενώ η ματ επιφάνειά του είναι αποτέλεσμα της ειδικής επίστρωσης κατά των αντανακλάσεων, κάτι που οι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Η πυκνότητα φτάνει τα 140 PPI και σε συνδυασμό με μια απόσταση θέασης των 60-65 εκατοστών, τα pixels της οθόνης δεν είναι ορατά προσφέροντας κάτι από Retina display. Σημειώστε επίσης ότι η φωτεινότητα φτάνει τα 350 cd/m2 και στη μέγιστη φωτεινότητα το monitor καταναλώνει περίπου 100 Watt (στην ελάχιστη 55 Watt). Για τους gamers, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο χρόνος απόκρισης είναι 8ms (gray-to-gray), τιμή φυσιολογική για τον τύπο του monitor και αποδεκτή (έστω και οριακά) από τους απαιτητικούς gamers.To UltraSharp UP3214Q απευθύνεται σε επαγγελματίες της εικόνας, όπως σχεδιαστές γραφικών, σχεδιαστές παιχνιδιών, χρήστες CAD/CAM, μηχανικούς και φωτογράφους, αλλά και σε επαγγελματίες του βίντεο.

Οι είσοδοι σύνδεσης με το PC δεν περιλαμβάνουν κάποια VGA ή Dual-DVI και αυτό είναι φυσικό, καθώς το bandwith που προσφέρουν είναι αρκετά μικρό για τις μεγάλες αναλύσεις που προσφέρει το monitor. Για αυτό το λόγο θα βρείτε μία θύρα HDMI 1.4, μία mini DisplayPort και μια DisplayPort 1.2. Αν συνδέσετε τo monitor στο PC μέσω HDMI θα καταφέρετε να έχετε τη μέγιστη ανάλυση των 3840x2160, ωστόσο η σάρωση περιορίζεται στα 30Hz και το αποτέλεσμα μάλλον δε θα σας ενθουσιάσει. Για να πετύχετε τη μέγιστη σάρωση των 60Hz στη μέγιστη ανάλυση και να απολαύσετε πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το monitor πρέπει να συνδεθεί μέσω της DisplayPort 1.2. Φυσικά, για την επίτευξη των μέγιστων τιμών απαιτείται και ένα PC αντίστοιχων δυνατοτήτων με μια ισχυρή κάρτα γραφικών. Ειδικά για τους gamers, η κάρτα γραφικών πρέπει να ανήκει στο ανώτερο επίπεδο των hi-end, όπως για παράδειγμα η GTX-780 Ti της NVIDIA, ώστε να διαθέτει το απαιτούμενο bandwidth. Ο συνολικός εξοπλισμός είναι εντυπωσιακός καθώς συμπληρώνεται έναν αναγνώστη καρτών μνήμης, από 1 θύρα USB 3.0 upstream και 4 USB 3.0 downstream για να συνδέσετε τις συσκευές σας.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα