Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τα καλύτερα tips για το Facebook - Μέρος 1

Απρ 08 2014
Ο θαυμαστός κόσμος του Facebook μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος αν αφιερώσετε ελάχιστο χρόνο να μάθετε τα μυστικά του.
Τα καλύτερα tips για το Facebook - Μέρος 1
Το Facebook είναι ο καθημερινός τόπος συνάντησης εκατομμυρίων ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα συμβαίνουν, να μάθετε να νέα των φίλων σας, να δημοσιοποιήσετε κάποια δική σας στιγμή, με αυτή τη λίστα των δυνατοτήτων να μην έχει τέλος. Αν είστε από αυτούς που αφιερώνουν αρκετή ώρα στο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ήρθε η ώρα να θυμηθείτε και να μάθετε κάποια έξυπνα τρικ που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

1. Δείτε τη δραστηριότητά σας
Μπορείτε να δείτε και να θυμηθείτε όλη την κίνησή σας στο Facebook πατώντας στο εικονίδιο γραναζιού πάνω δεξιά και επιλέγοντας «Αρχείο δραστηριοτήτων». Θα δείτε όλες τις δημοσιεύσεις σας, τα σχόλιά σας, ακόμα και τα likes που κάνατε.

2. Πάρτε ένα αντίγραφο του ιστορικού σας


Οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, μπορείτε να ζητήσετε από το Facebook ένα αντίγραφο όλων των δεδομένων σας. Από το εικονίδιο γραναζιού, επιλέξτε Ρυθμίσεις και στη συνέχεια, κάτω από τις Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού, κάντε κλικ στο «Κατεβάστε ένα αντίγραφο». Ανάλογα με τη δραστηριότητά σας, σε λίγη ώρα το Facebook θα σας στείλει ένα e-mail με ένα σύνδεσμο που σας πηγαίνει σε μια σελίδα του για να κατεβάσετε το αντίγραφό σας. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη του, για να το δείτε, αποσυμπιέστε το αρχείο zip σε ένα φάκελο και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο index.htm για να ανοίξει στο προκαθορισμένο browser. Από εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα, σχόλια, ακόμα και τις ρυθμίσεις σας!

3. Επεξεργασία κατάστασης και σχολίων μετά τη δημοσίευσή τους
Το πιο πιθανό είναι να σας είναι γνωστό, ωστόσο το επισημαίνουμε γιατί είναι σημαντικό. Αν δημοσιεύσατε μία κατάσταση ή ένα σχόλιο και είδατε κάτι που δεν σας αρέσει σε αυτό ή, πιο απλά, ένα τυπογραφικό λάθος, μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενό σας. Αν πρόκειται για κατάσταση, στο πάνω δεξί μέρος του πλαισίου της κατάστασης (με το δείκτη του ποντικιού οπουδήποτε πάνω από το πλαίσιο) θα δείτε ένα βελάκι προς τα κάτω. Πατώντας επάνω του, επιλέγετε «Επεξεργασία...», κάνετε τις αλλαγές που θέλετε και πατάτε «Τέλος επεξεργασίας». Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε ένα σχόλιό σας από το μολυβάκι που εμφανίζεται επίσης πάνω δεξιά.

4. Μπλοκάρετε τη συνομιλία για κάποια άτομα
Καλή η συνομιλία με τους φίλους του Facebook, αλλά τι γίνεται με όσους σας στέλνουν διαρκώς μηνύματα για όλα αυτά που δεν σας ενδιαφέρουν; Φυσικά, υπάρχει λύση. Πατήστε πάνω στο άτομο που θέλετε από τη δεξιά στήλη και στο παράθυρο συνομιλίας που ανοίγει, πατήστε στο εικονίδιο γραναζιού και επιλέξτε «Κλείσιμο συνομιλίας με X» (όπου Χ το όνομα του φίλου). Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και πάλι τη συνομιλία, οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, από την ίδια επιλογή.

5.Κατεβάστε ένα ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ


Αν και μπορείτε να κατεβάσετε μια φωτογραφία από το Facebook με μια κίνηση, δε μπορείτε να κάνετε το ίδιο για ένα ολόκληρο άλμπουμ. Αντί λοιπόν να κατεβάζετε τις φωτογραφίες του μία-μία, κάντε login με τον λογαριασμό σας στο Facebook στην εφαρμογή PicknZip (www.picknzip.com). Μέσα από ένα πολύ απλό περιβάλλον επιλέγετε στα αριστερά το φίλο σας, την ομάδα ή τη σελίδα από την οποία θα κατεβάσετε το άλμπουμ και στο κεντρικό πλαίσιο επιλέξετε το tab «ALBUMS». Πηγαίνετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το επιθυμητό άλμπουμ και πατήστε στο βελάκι κάτω δεξιά. Το άλμπουμ θα κατέβει στον υπολογιστή σας σε μορφή zip.

6. Κατεβάστε ένα βίντεο


Κι όμως, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το Facebook δε δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε ένα βίντεο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ενσωματώσετε αυτή τη δυνατότητα στον browser σας με ένα πρόσθετο. Για παράδειγμα, για τον Chrome υπάρχει το πολύ καλό extension FVD Video Downloader που εμφανίζει ένα γκρι βελάκι δίπλα από τη γραμμή διευθύνσεων και κάθε φορά που ανιχνεύει ένα βίντεο στη σελίδα γίνεται μπλε (βρείτε το βίντεο και πατήστε πάνω του για να «ενεργοποιηθεί») . Από το βελάκι, επιλέγετε το βίντεο και το κατεβάζετε.

7. Απενεργοποίηση και διαγραφή του λογαριασμού σας
Για να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (από το γνωστό γρανάζι) και επιλέξτε Ασφάλεια στα δεξιά. Στο τέλος της κύριας στήλης θα βρείτε την επιλογή «Απενεργοποιήστε το λογαριασμό σας». Στην περίπτωση αυτή το χρονολόγιό σας θα εξαφανιστεί και οι άλλοι χρήστες δε θα μπορούν να σας βρουν. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και πάλι το λογαριασμό σας. Στοιχεία όπως οι φίλοι και οι φωτογραφίες σας θα είναι εκεί. Αν θέλετε να διαγράψετε οριστικά το λογαριασμό σας (μαζί με όλα τα δεδομένα σας) δε θα βρείτε κάποια επιλογή μέσα από τα μενού τoυ Facebook. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το σύνδεσμο https://www.facebook.com/help/delete_account και να επιλέξετε «Διαγραφή του λογαριασμού μου». Αν θέλετε, φροντίστε προηγουμένως να πάρετε ένα αντίγραφο του ιστορικού σας όπως δείξαμε σε προηγούμενο tip.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα