Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
ΕλλάδαΚύπρος
Τιμή: 

Τα καλύτερα tips για το Facebook - Μέρος 2

Απρ 15 2014
Ο θαυμαστός κόσμος του Facebook μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος αν αφιερώσετε ελάχιστο χρόνο να μάθετε τα μυστικά του.
Τα καλύτερα tips για το Facebook - Μέρος 2
Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στα μυστικά του Facebook, παρουσιάζουμε μια ακόμα σειρά από tips, αυτή τη φορά πιο προχωρημένα. Η γνώση αυτών των μυστικών είναι βέβαιο ότι μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας από τη χρήση του μέσου και να κάνει αυτή τη χρήση πιο άνετη και διασκεδαστική.

1. Στο Facebook με δύο λογαριασμούς


Αν ενώ είστε συνδεδεμένος στο Facebook προσπαθήσετε να μπείτε με άλλο λογαριασμό από ένα νέο παράθυρο ή tab του browser, τότε τα Facebook διατηρεί μόνο τον τελευταίο λογαριασμό. Άρα αν επιστρέψετε στο αρχικό παράθυρο και κάνετε κάποια κίνηση θα σας οδηγήσει στη σελίδα εισόδου. Για να μείνετε συνδεδεμένος με δύο λογαριασμούς στο Facebook υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς browsers για κάθε λογαριασμό - για παράδειγμα να κάνετε login με τον έναν λογαριασμό μέσω του Firefox και με τον άλλο μέσω του Chrome. Μπορείτε όμως και με άλλο τρόπο αρκεί να χρησιμοποιείτε τον Chrome. Από τις ρυθμίσεις του Chrome δημιουργήστε ένα νέο χρήστη και από το παράθυρο του browser που θα ανοίξει μπείτε στο Facebook με τον δεύτερο λογαριασμό.

2. Μπλοκάρισμα των προσκλήσεων σε παιχνίδια
Στην ουσία πρόκειται για μπλοκάρισμα εφαρμογών αφού μπορείτε να απαγορέψετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή να επικοινωνήσει μαζί σας. Η πιο διαδεδομένη και πιο ενοχλητική επικοινωνία μια εφαρμογής είναι αυτή που γίνεται μέσω φίλων για να παίξετε κάποιο παιχνίδι. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις (από το εικονίδιο του γραναζιού) και επιλέγοντας Μπλοκάρισμα στα αριστερά. Στο τελευταίο τμήμα της σελίδας θα βρείτε το «Μπλοκάρισμα εφαρμογών». Γράφοντας στο πεδίο το όνομα του παιχνιδιού για το οποίο οι φίλοι σας έχουν την κακή συνήθεια να σας στέλνουν πρόσκληση δε θα ξαναδείτε ποτέ κάτι που να αφορά το παιχνίδι αυτό – ακόμα και την πρόσκληση του φίλου σας!

3. «Κλειδώστε» την εικόνα του προφίλ σας
Θα έχετε παρατηρήσει ότι μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα του προφίλ κάποιων ατόμων και να τη δείτε ολόκληρη (η εικόνα του προφίλ μπορεί να είναι ένα μέρος μιας μεγαλύτερης φωτογραφίας). Αν αυτό είναι κάτι που δε θέλετε να μπορεί να γίνει για την εικόνα του δικού σας προφίλ, μεταβείτε στο άλμπουμ «Εικόνες προφίλ» και επιλέξτε τη φωτογραφία που έχετε καθορίσει ως εικόνα προφίλ ώστε να ανοίξει σε πλήρες παράθυρο. Στη συνέχεια, επιλέξτε από τα δεξιά Επεξεργασία και από το μενού που καθορίζει ποιοι θα βλέπουν τη φωτογραφία επιλέξτε «Μόνο εγώ».

4. Δείτε ολόκληρες τις «κλειδωμένες» εικόνες προφίλ
Κανονικά, αυτό το tip συμπεριλαμβάνεται στο hacking του Facebook και δεν προτείνουμε να το χρησιμοποιείτε καθώς παραβιάζει το απόρρητο των άλλων χρηστών. Όπως δείξαμε σε προηγούμενο tip, οι εικόνες προφίλ των περισσότερων χρηστών είναι «κλειδωμένες» και δε μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω τους ώστε να τις δείτε ολόκληρες. Αυτό ξεπερνιέται με έναν απλό τρόπο. Πηγαίνετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στην εικόνα προφίλ του χρήστη, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε «Open image in new tab». Στο tab που άνοιξε στον browser και δείχνει πάλι την εικόνα προφίλ, πηγαίνετε στη διεύθυνση του browser και αφαιρέστε το τμήμα «/p160x160». Αν πριν από αυτό υπάρχει το τμήμα «/c0.0.160.160» (ή κάποιο παρόμοιο με «160» αφαιρέστε και αυτό. Η εικόνα θα εμφανιστεί ολόκληρη και σε πλήρη ανάλυση.

5. Μπλοκάρετε αυτούς που δεν θέλετε χωρίς να το γνωρίζουν


Αν έχετε πολλούς φίλους, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που γεμίζουν την περιοχή ενημερώσεων με ένα σωρό άχρηστα πράγματα για εσάς. Δε χρειάζεται να τους διαγράψετε, μπορείτε όμως να κρύψετε εντελώς τη δραστηριότητά τους και οι ίδιοι να μη γνωρίζουν τίποτα. Μεταβείτε στη σελίδα προφίλ του φίλου που θέλετε να μπλοκάρετε, των φίλων σας, επιλέξτε Φίλοι στο εξώφυλλό του και στην συνέχεια «Αναφορά/Μπλοκάρισμα». Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγετε το πρώτο, «Να μην ακολουθώ το χρήστη xxx» ώστε να μην σας εμφανίζονται όσα δημοσιεύει.

6. Φτιάξτε ένα ψεύτικο διάλογο του Facebook


Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο – ή μάλλον το πιο διασκεδαστικό. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διάλογο, όπως εμφανίζεται στο Facebook, με διάσημα πρόσωπα και φίλους σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την online υπηρεσία The Wall Machine (thewallmachine.com). Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και δημιουργήστε απίθανες ατάκες που θα αφήσουν εποχή!

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα