Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
ΕλλάδαΚύπρος
Τιμή: 

TP-Link TL-WA850RE

Απρ 02 2014
Στη σύγχρονη μορφή τους, οι repeaters λύνουν το πρόβλημα του κακού σήματος ενός ασύρματου δικτύου με πολύ απλό τρόπο: με την τοποθέτησή τους στην πρίζα.
TP-Link TL-WA850RE
Το TL-WA850RE της TP-Link είναι ένας repeater 802.11b/g/n που μπαίνει σε μια πρίζα και ενισχύει το σήμα του ασύρματου δικτύου Wi-Fi σε δωμάτια όπου είναι ασθενές. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, ειδικά σε μεγάλα σπίτια, με περισσότερους από έναν όροφο, όπου το ασύρματο σήμα πρέπει να «ταξιδέψει» μέσα από τοίχους, να «ανέβει» ορόφους και πιθανώς όλα αυτά με κάποιες άλλες συσκευές να το δυσκολεύουν (π.χ. ασύρματα τηλέφωνα στα 2,4GHz). Ακόμα όμως και σε μικρότερα σπίτια, το φαινόμενο των «τυφλών σημείων» με τις γραμμές του σήματος να πέφτουν κάτω από τις δύο είναι συχνό.Το TL-WA850RE της TP-Link είναι ένας repeater 802.11b/g/n που μπαίνει σε μια πρίζα και ενισχύει το σήμα του ασύρματου δικτύου Wi-Fi σε δωμάτια όπου είναι ασθενές.

Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα στο παρελθόν, πολλοί χρήστες χρησιμοποιούσαν ένα δεύτερο router που του έδιναν το ρόλο repeater ή έναν repeater στην προηγούμενη μορφή του (έμοιαζε με router). Όμως, για την εγκατάστασή τους απαιτούνταν συνήθως τεχνικός, ενώ οι ασυμβατότητες, ιδιαίτερα στην ασφάλεια, ήταν μεγάλες. Στη σύγχρονη μορφή τους οι repeaters συνδέονται απ’ ευθείας στην πρίζα, είναι προσιτοί στην τιμή και διαθέτουν ένα απλό web interface μέσω του οποίου η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από τον καθένα.

Αρχικά, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα σημείο του σπιτιού που διαθέτει πρίζα, έχει καλό σήμα από το router (πάνω από 3-4 γραμμές) και βρίσκεται ανάμεσα στο router και το σημείο που δεν έχει σήμα. Οι απαιτήσεις είναι ίδιες για όποιον χώρο θέλετε να καλύψετε αφού μπορείτε να προμηθευτείτε περισσότερους του ενός repeaters ή να μεταφέρετε αυτόν που έχετε στο δωμάτιο που βρίσκεστε κάθε φορά και πάσχει από σήμα. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι το TL-WA850RE της TP-Link είναι προσιτό στην τιμή, ενώ στη δεύτερη ότι οι ρυθμίσεις που θα κάνετε δεν χάνονται όταν το μεταφέρετε.Η σύνδεση των συσκευών στο δίκτυο γίνεται είτε μέσω WPS (Wi-Fi Protected Setup, η συσκευή διαθέτει σχετικό πλήκτρο), είτε με τον «παραδοσιακό» τρόπο σύνδεσης σε δίκτυα Wi-Fi.

Αφού βρείτε το κατάλληλο σημείο, συνδέεστε στο ασύρματο δίκτυο που έχει δημιουργήσει ο repeater (όχι του κεντρικού router) και μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον web κάνετε τις ρυθμίσεις που απαιτούνται. Θα πρέπει να ορίσετε τα «απλά», όπως με ποιο κεντρικό router θα συνδεθεί και ποιο θα είναι το επίπεδο ασφαλείας, αλλά και πιο «προχωρημένα» αν θέλετε, όπως αν θα γίνεται MAC filtering (πρόσβαση σε συγκεκριμένες δικτυακές συσκευές, βασισμένη στη μοναδική διεύθυνση MAC που διαθέτουν).

Η σύνδεση των συσκευών στο δίκτυο (ουσιαστικά, στο repeater) γίνεται είτε μέσω WPS (Wi-Fi Protected Setup), είτε με τον «παραδοσιακό» τρόπο σύνδεσης σε δίκτυα Wi-Fi. Αφού συνδεθείτε, αν έχετε ορίσει να παίρνετε δυναμική IP, ο κεντρικός router θα σας δώσει μια διεύθυνση και πλέον έχετε πρόσβαση στο δίκτυο. Ωστόσο, αν θέλετε πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις και οι γνώσεις σας επαρκούν, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το DHCP server του repeater και να μοιράζει αυτός τις διευθύνσεις.Το TL-WA850RE διαθέτει και μια θύρα Ethernet 10/100 για να συνδέσετε ενσύρματα και μία συσκευή που δε διαθέτει Wi-Fi.

Εξωτερικά, το TL-WA850RE της TP-Link είναι καλαίσθητο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε μια πρίζα που φαίνεται και φέρει ενδείξεις για τη λειτουργία του. Από αυτές ξεχωρίζει η ένδειξη για την ποιότητα του σήματος της σύνδεσης με τον κεντρικό router. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο καθώς σας δείχνει αν θα πρέπει να μετακινήσετε τον repeater πιο κοντά στο router. Όπως αναφέραμε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ του σήματος router-repeater και repeater-συσκευών. Από τη στιγμή που η συσκευή υποστηρίζει WPS θα βρείτε και το σχετικό πλήκτρο. Επίσης, το TL-WA850RE διαθέτει και μια θύρα Ethernet 10/100 για να συνδέσετε ενσύρματα και μία συσκευή που δε διαθέτει Wi-Fi. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα, αν θέλετε, να συνδέσετε ένα switch και να δημιουργήσετε ένα δεύτερο δίκτυο με ενσύρματες και ασύρματες συσκευές στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδέσετε ενσύρματα το switch με το router.

Αξίζει να επαναλάβουμε πως το TL-WA850RE είναι τόσο προσιτό σε τιμή, που αν το πρόβλημα της σύνδεσης υπάρχει σε περισσότερα δωμάτια, μπορείτε να προμηθευτείτε περισσότερα από ένα και να δώσετε λύση μια για πάντα.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα