Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

WD Black2 Hybrid

Απρ 14 2014
Ένας «διπλός» δίσκος που ενσωματώνει έναν SSD 120GB για εντυπωσιακές επιδόσεις και έναν HDD 1ΤΒ για μεγάλη χωρητικότητα.
WD Black2 Hybrid
Η υπόθεση είναι απλή και συνηθισμένη: θέλετε να αναβαθμίσετε τη χωρητικότητα και τις επιδόσεις του αποθηκευτικού χώρου του laptop σας, το οποίο διαθέτει μόνο μία υποδοχή για δίσκο, αλλά δε μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ SSD και HDD. Από τη μία, ο SSD σας προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις που μπορούν να αλλάξουν τη συνολική εικόνα του laptop, αλλά στις μεγάλες χωρητικότητες το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Από την άλλη, ο HDD θα σας δώσει τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε, αλλά δε θα έχετε κάποιο σημαντικό κέρδος σε επιδόσεις.Καταλαμβάνοντας μόνο μία θέση στο εσωτερικό του laptop, o WD Black2 λειτουργεί ως «διπλός δίσκος» ενσωματώνοντας έναν SSD και έναν HDD υποστηρίζοντας SATA3 interface.

Φυσικά, αν είχατε δύο υποδοχές για δίσκους στο εσωτερικό του laptop δε θα χρειαζόταν να επιλέξετε, αφού θα μπορούσατε να έχετε ως πρώτο δίσκο τον SSD ώστε να εκκινούν άμεσα τα Windows και οι εφαρμογές σας και ως δεύτερο τον HDD για να χωρά τα αρχεία σας. Ακριβώς αυτό κάνει ο Black2 της WD! Καταλαμβάνοντας μόνο μία θέση στο εσωτερικό του laptop, λειτουργεί ως «διπλός δίσκος» ενσωματώνοντας έναν SSD και έναν HDD υποστηρίζοντας SATA3 interface. Στο εσωτερικό του Black2, η WD τοποθέτησε έναν HDD χωρητικότητας 1GB των 5400rpm και, πάνω από αυτόν, έναν SSD 120GB με NAND flash των 20nm διατηρώντας τις διαστάσεις ενός συμβατικού δίσκου 2,5’’ (με ύψος 9,5 χιλ.). Στα Windows, ο δίσκος της WD εμφανίζεται ως δύο partitions μιας φυσικής μονάδας. Κατά την εγκατάσταση, αρχικά εμφανίζεται μόνο ο SSD και μετά την εγκατάσταση των drivers εμφανίζεται ο HDD. Φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε να ενοποιήσετε τα δύο partitions δημιουργώντας ένα των 1.100GB, ωστόσο αυτό δε συνίσταται καθώς δε θα έχετε τον έλεγχο ποιο αρχείο πάει σε ποιον δίσκο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό όπως θα δούμε ευθύς αμέσως.Αν ασχολείστε με την επεξεργασία multimedia αρχείων και κυρίως βίντεο μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον SSD ως «πάγκο εργασίας» για την ταχύτητά του και τα τεράστια αρχεία που δημιουργούνται να αποθηκεύονται στον HDD.

Ο ρόλος του Black2 είναι ξεκάθαρος. Στον SSD, που είναι ο πρώτος δίσκος, εγκαθιστάτε τα Windows και τις εφαρμογές σας ώστε να εκκινούν άμεσα και να λειτουργούν ταχύτατα. Ο δεύτερος δίσκος HDD χρησιμοποιείται ως αποθήκη για τα αρχεία σας. Πέρα από το προφανές κέρδος των επιδόσεων, αφήνοντας αρκετό ελεύθερο χώρο στον SSD και μειώνοντας τη χρήση του (την εγγραφή) παρατείνετε σημαντικά τη διάρκεια της ζωής του (γνωστό πρόβλημα της NAND flash στους τυπικούς δίσκους SSD). Αυτό, μαζί με την τεχνολογία Shift_ της WD (αναβαθμισμένο firmware και βελτιωμένοι αλγόριθμοι) έχουν ως αποτέλεσμα έναν πιο αξιόπιστο δίσκο SSD. Αν ασχολείστε με την επεξεργασία multimedia αρχείων και κυρίως βίντεο, ο Black2 είναι ιδανικός καθώς, εδικά για την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον SSD ως «πάγκο εργασίας» για την ταχύτητά του και τα τεράστια αρχεία που δημιουργούνται να αποθηκεύονται στον HDD.Η συσκευασία του WD Black2 περιλαμβάνει το δίσκο, ένα USB drive που χρησιμοποιείται ως «κλειδί» για το κατέβασμα λογισμικού και drivers, καθώς και ένα καλώδιο μεταφοράς USB σε SATA.

Η συσκευασία του δίσκου περιλαμβάνει επίσης ένα USB drive που χρησιμοποιείται ως «κλειδί» για το κατέβασμα λογισμικού και drivers, καθώς και ένα καλώδιο μεταφοράς USB σε SATA. Μέσω του Acronis True Image που μπορείτε να κατεβάσετε, έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε την εγκατάσταση των Windows που διαθέτετε από τον παλιό στο νέο δίσκο (για την ακρίβεια, στον SSD). Ακόμα πιο σημαντική όμως, είναι η εγγύηση των 5 ετών που προσφέρει η εταιρεία, κάτι που δε συναντάται συχνά σε δίσκους SSD.

Αν το laptop σας διαθέτει μόνο μία υποδοχή για δίσκους και θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεστε και αρκετό αποθηκευτικό χώρο, μάλλον δε χρειάζεται να ψάξετε πέρα από τον Black2 της WD.


Δείτε δύο εντυπωσιακά βίντεο για το Black2 της WD:


 
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα