Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Bluetooth speakers

Μαρ 30 2015
Οι ευκολίες που προσφέρουν τα ασύρματα ηχεία Bluetooth είναι πολλές, οι συσκευές που έχετε στη διάθεσή σας ακόμα πιο πολλές και η επιλογή των κατάλληλων για σας απαιτεί μόνο λίγη προσοχή.
Bluetooth speakers
Τα ηχεία Bluetooth έχουν πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών χρηστών και οι λόγοι είναι πολλοί. Προσφέρουν ελευθερία από τα καλώδια που στην περίπτωση των συμβατικών ηχείων είναι πολλά και δημιουργούν προβλήματα στο χώρο, είναι συνήθως μικρά και μεταφέρονται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ συνδέονται εύκολα με όλες τις συσκευές (laptop, tablet, smartphone). Αν και αυτές οι ευκολίες συναντώνται σε όλα τα ηχεία, δε σημαίνει πως όλα είναι ίδια και πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Με μια ματιά στο You μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι η ποικιλία είναι μεγάλη, όπως και το εύρος τιμής. Αυτό οφείλεται τόσο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όσο και στα χαρακτηριστικά ευχρηστίας των ηχείων που συνθέτουν μια μεγάλη γκάμα ώστε να καλύπτει κάθε απαίτηση. Θα βρείτε ηχεία με τιμές κάτω από €25 με ιδιαίτερα μικρό μέγεθος ώστε να τα μεταφέρετε εύκολα και παντού, θα βρείτε συσκευές έως €50 που μπορούν να καλύψουν όλες τις τυπικές ανάγκες προσφέροντας ικανοποιητικό ηχητικό αποτέλεσμα, αλλά θα βρείτε και ηχεία με τιμές μεταξύ €100 και €250 που απευθύνονται σε όσους θέλουν να ακούνε τη μουσική δυνατά, δεν κάνουν υποχωρήσεις στην ποιότητα του ήχου και, φυσικά, θέλουν όλες τις ευκολίες των ηχείων Bluetooth. Με τόσο μεγάλο εύρος λοιπόν, εύλογο είναι να υπάρχουν κάποια σημεία άξια προσοχής στην επιλογή των κατάλληλων ηχείων Bluetooth (ακολουθούν τα πιο σημαντικά χωρίς σειρά σπουδαιότητας).Αν αναζητάτε μια λύση χαμηλού κόστους, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις στον ήχο και με υψηλό «δείκτη φορητότητας», δείτε τις προτάσεις της Crypto.

Φορητότητα
Όσον αφορά το μέγεθος, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία ηχείων Bluetooth. Θα βρείτε ηχεία που χωρούν στην παλάμη μας, αλλά και ηχεία στο μέγεθος ενός βιβλίου. Σε γενικές γραμμές πάντως, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ηχείων μπορεί να μεταφερθεί εύκολα. Αν μετακινήστε πάρα πολύ συχνά και θέλετε τα ηχεία μαζί σας, προσέξτε πριν επιλέξετε καθώς ισχύει, έστω και με αρκετές παραδοχές, ο γενικότερος κανόνας ότι όσο μεγαλύτερα τα ηχεία, τόσο καλύτερο ήχο προσφέρουν. Αν αναζητάτε μια λύση χαμηλού κόστους, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις στον ήχο και με υψηλό «δείκτη φορητότητας», δείτε τις προτάσεις της Crypto. Κάνοντας μια μικρή θυσία ως προς τη φορητότητα, αλλά κερδίζοντας λίγο σε ήχο, μπορείτε να αποκτήσετε τα mini ηχεία της Trust σε λίγο μεγαλύτερη τιμή.

Αντοχή
Τα περισσότερα ηχεία Bluetooth έχουν ελαστικό περίβλημα που επιτρέπει τις διαρκείς μετακινήσεις χωρίς ατυχήματα. Επίσης, κάποιες πιο ακριβές συσκευές, όπως τα NX-P100 της Yamaha χαρακτηρίζονται ως αδιάβροχα, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές καθώς στην ουσία πρόκειται για προστασία από σταγόνες ή πιτσίλισμα.Αν και το NFC συναντάται σε ηχεία μέσης ή υψηλής απόδοσης (και τιμής), θα το βρείτε και σε συσκευές χαμηλού κόστους όπως το ODYS XOUND Circle Mini Bluetooth Soundstation.

Συνδεσιμότητα
Μέσω της ασύρματης σύνδεσης Bluetooth, τα ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν έως 9-10 μέτρα μακριά, με ελάχιστα από αυτά να «πιάνουν» ακόμα και στα 30 μέτρα. Αυτή η σύνδεση, όπως κάθε σύνδεση Bluetooth προϋποθέτει μια διαδικασία γνωστή ως «ζεύξη» που γίνεται μία φορά. Αν και αυτή η διαδικασία είναι απλή, ίσως προβληματίσει κάποιους που αποφεύγουν τις ρυθμίσεις. Για το λόγο αυτό, πολλές συσκευές διαθέτουν τεχνολογία NFC, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση της συσκευής-πηγής (αρκεί να διαθέτει και αυτή NFC) με τα ηχεία μέσω της απλής προσέγγισης. Αν και το NFC συναντάται σε ηχεία μέσης ή υψηλής απόδοσης (και τιμής), θα το βρείτε και σε συσκευές χαμηλού κόστους όπως το ODYS XOUND Circle Mini Bluetooth Soundstation. Τα συγκεκριμένα ηχεία διαθέτουν και είσοδο ήχου 3,5 χιλ. για να μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή-πηγή που ίσως να μη διαθέτει Bluetooth. Έχετε επίσης υπόψη ότι αυτός ο τρόπος σύνδεσης καταναλώνει λιγότερη ενέργεια οπότε η μπαταρία των ηχεία διαρκεί περισσότερο. Αν θεωρείτε χρήσιμη τη συγκεκριμένη είσοδο και δε σας ενδιαφέρει το NFC, μπορείτε να στραφείτε στο προσιτού κόστους Ovale E της Crystal Audio ή στην περισσότερο ποιοτική λύση του Bluebox-G της ίδια εταιρείας.Ένα ποιοτικό ηχείο που διαθέτει και είσοδο ήχου 3,5 χιλ. για να μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή-πηγή δε διαθέτει Bluetooth, είναι το Bluebox-G της Crystal Audio.

Ποιότητα ήχου
Η συντριπτική πλειονότητα των ηχείων Bluetooth υποστηρίζει A2DP, ένα προφίλ του Bluetooth που προσφέρει στερεοφωνικό ήχο ποιότητας MP3. Αν όμως είστε από τους απαιτητικούς στον ήχο και μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα χρήματα μπορείτε να προμηθευτείτε είτε τα Denon Envaya DSB200, είτε τα NX-P100 της Yamaha. Και τα δύο αυτά ηχεία υποστηρίζουν encoder aptX που σημαίνει ότι ο ήχος αναπαράγεται από τα ηχεία σχεδόν ασυμπίεστος. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι και οι συσκευές-πηγές πρέπει να υποστηρίζουν το aptX. Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι αν χρειάζεστε ηχεία Bluetooth για να υποστηρίξουν τον ήχο μιας συσκευής βίντεο, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσετε το aptX καθώς έτσι θα έχετε πολύ μικρότερο latency (32ms από περίπου 150ms) και δε θα σας ενοχλούν προβλήματα lip-sync.Tα NX-P100 της Yamaha υποστηρίζουν encoder aptX που σημαίνει ότι ο ήχος αναπαράγεται από τα ηχεία σχεδόν ασυμπίεστος και το latency είναι πολύ μικρό, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση αναπαραγωγής βίντεο.

Αυτονομία και φόρτιση
Σχεδόν όλα τα ηχεία Bluetooth διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που φορτίζουν μέσω θύρας USB. Κάποια από αυτά όμως διαθέτουν και επιπλέον χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη μπαταρία. Τόσο τα Denon Envaya DSB200, όσο και τα NX-P100 της Yamaha, μπορούν να λειτουργήσουν και ως εξωτερικές μπαταρίες για να φορτίσουν τη φορητή συσκευή σας σε περίπτωση που χρειαστεί. Από την άλλη, υπάρχουν ηχεία που μπορούν να φορτιστούν από τη φορητή συσκευή σας.

Άλλες λειτουργίες
Όλα σχεδόν τα ηχεία Bluetooth υποστηρίζουν το Bluetooth προφίλ εντολών AVRCP που σημαίνει ότι, πέρα από την αυξομείωση της έντασης (που γίνεται «σε επίπεδο» ηχείου) , μέσω ειδικών πλήκτρων που διαθέτουν μπορείτε να ελέγξετε την αναπαραγωγή (προηγούμενο, επόμενο κομμάτι). Επίσης, τα περισσότερα ηχεία διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, κάτι που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα ηχεία σας ως ένα σύστημα ανοιχτής ακρόασης για το κινητό σας.


Αν και υπάρχει μεγάλη ποικιλία ηχείων Bluetooth, υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν και αξίζει να αναφερθούμε ειδικά σε αυτά.


Yamaha NX-P100


Όπως ήδη αναφέραμε, τα συγκεκριμένα ηχεία της Yamaha είναι splash resistant για να αντέχουν σε σταγόνες νερού ενώ η προστασία σιλικόνης που διαθέτουν στα πλαϊνά τους σας επιτρέπει να τα παίρνετε μαζί σας χωρίς να φοβάστε.

Λόγω της υποστήριξης aptX, ο ήχος είναι πεντακάθαρος χωρίς συμπίεση και το latency εξαιρετικά μικρό για να μην υπάρχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή διαλόγων ενός βίντεο. Επιπλέον, με το twin-installed SR-Bass το μπάσο είναι πιο αισθητό και γεμάτο, ενώ το extended stereo effect δημιουργεί μεγάλο ηχητικό πεδίο.

Φυσικά, τα ηχεία της Yamaha υποστηρίζουν NFC για άμεση ζεύξη με οποιαδήποτε συσκευή σας υποστηρίζει την τεχνολογία, ενώ διαθέτουν και είσοδο ήχου 3,5 χιλ. για συσκευές που δε διαθέτουν Bluetooth. Η συσκευή ζυγίζει 500 γραμμάρια, η μπαταρία της προσφέρει αυτονομία 8 ωρών και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως εξωτερική μπαταρία για να φορτίσετε τη φορητή συσκευή σας. Τέλος, τα NX-P100 διαθέτουν μικρόφωνο για να τα χρησιμοποιήσετε και ως σύστημα ανοιχτής ακρόασης στις κλήσεις με το κινητό σας και θα τα βρείτε σε μαύρο, λευκό και πράσινο χρώμα.

Δείτε το βίντεο:Denon Envaya DSB200


Τα Envaya DSB200 της Denon διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας ποιοτικής συσκευής ήχου. Ως προϊόν της Denon, τοποθετούνται μεταξύ των hi-end ηχείων Bluetooth που διαθέτουν υποστήριξη aptX, τεχνολογία NFC και είσοδο ήχου 3,5 χιλ., ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξωτερική μπαταρία για να φορτίσετε τη φορητή συσκευή σας. Με μία ελαφριά πίεση στο πίσω μέρος ελευθερώνεται η βάση ώστε τα ηχεία να «πατάνε» πιο σταθερά. Η μπαταρία τους σας προσφέρει αυτονομία 10 ωρών, ενώ έχετε στη διάθεσή σας 4 εναλλάξιμα υφασμάτινα καλύμματα με γρίλιες.

Δείτε το βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα