Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Dune HD TV-303D

Μαϊ 30 2015
H Samsung, οδηγώντας τις εξελίξεις στους δίσκους SSD, παρουσίασε τον T1 που συνδυάζει τις εκρηκτικές επιδόσεις των δίσκων SSD και εντυπωσιακά μικρές διαστάσεις.
Dune HD TV-303D
Η αγορά των media players, όπως τους γνωρίζαμε πριν από 2-3 χρόνια, έχει αλλάξει σημαντικά καθώς με την έλευση των Android HDMI dongles, αλλά και άλλων λιγότερο γνωστών συσκευών στη χώρα μας, όπως το Chromecast και το Raspberry Pi, η αγορά αυτή συρρικνώθηκε προς το hi-end κομμάτι της που είχε να προσφέρει περισσότερα. Παράλληλα όμως, το πιο σημαντικό χτύπημα στο low-to-mid-range κομμάτι της εν λόγω αγοράς έδωσαν οι ίδιες οι τηλεοράσεις και ειδικά οι smart TVs που ενσωμάτωσαν πλήθος λειτουργιών, μεταξύ αυτών και όλες τις τυπικές λειτουργίες ενός media player.Το TV-303D υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο Full HD και ήχου από μέσα που μπορούν να συνδεθούν απ’ ευθείας σε αυτό, καθώς και από streams του τοπικού δικτύου ή υπηρεσίες IPTV/ VOD.

Κάπως έτσι λοιπόν, στην αγορά των media players παρέμειναν κυρίως hi-end λύσεις με κορυφαία χαρακτηριστικά όσον αφορά τόσο τις δυνατότητες αναπαραγωγής και τις επιπλέον λειτουργίες, όσο και τη συνδεσιμότητα. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι και το TV-303D της Dune HD, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα media players και διαθέτει μια μικρή, αλλά αξιόλογη, γκάμα μοντέλων.

Το TV-303D υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο Full HD και ήχου από μέσα που μπορούν να συνδεθούν απ’ ευθείας σε αυτό, καθώς και από streams του τοπικού δικτύου ή υπηρεσίες IPTV/ VOD. Καρδιά του media player αποτελεί ο επεξεργαστής 8672/8673 της Sigma Designs, χαρακτηριστικό που καταγράφεται στα θετικά, καθώς είναι γνωστή η ποιότητά του και η ευρεία υποστήριξή του σε αρχεία. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από RAM 512MB και μνήμη flash 256ΜΒ, ενώ το media player διαθέτει μια υποδοχή για δίσκους SATA 2,5’’ υποστηρίζοντας hot-swap σε περίπτωση εναλλαγής δίσκων.Καρδιά του media player αποτελεί ο επεξεργαστής 8672/8673 της Sigma Designs, χαρακτηριστικό που καταγράφεται στα θετικά, καθώς είναι γνωστή η ποιότητά του και η ευρεία υποστήριξή του σε αρχεία.

Η συνδεσιμότητα του TV-303D είναι κορυφαία. Αρχικά, θα βρείτε δύο θύρες USB 2.0 (μία πίσω και μία στο πλάι) για τη σύνδεση εξωτερικών δίσκων, εξωτερικών οπτικών μονάδων, USB flash, καθώς και πολλών άλλων συσκευών USB. Επίσης, η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών μνήμης SD αν δε θέλετε να συνδέσετε απ’ ευθείας τη φωτογραφική μηχανή σε μία από τις θύρες USB. Για τη σύνδεση του media player στο δίκτυο υπάρχει τόσο μία θύρα Gigabit Ethernet, όσο και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi (802.11 b/g/n).

Εκτός από τις δύο θύρες USB 2.0, θα βρείτε στο πίσω μέρος και μία θύρα USB 3.0 τύπου Β. Μέσω αυτής της θύρας, το media player μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή ώστε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ τους. Παράλληλα, η συσκευή της Dune HD μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως NAS σε ένα δίκτυο και να δώσει σε άλλες συσκευές του δικτύου πρόσβαση στα αρχεία του εσωτερικού δίσκου ή των συνδεδεμένων με αυτό μέσων (εξωτερικός δίσκος, εξωτερική οπτική μονάδα, κλπ) μέσω SMB ή FTP. Φυσικά, υποστηρίζοντας DLNA, το TV-303D μπορεί να συνεργαστεί και να μοιραστεί αρχεία με άλλες συσκευές του δικτύου χωρίς κανένα πρόβλημα. Για την σύνδεση με την τηλεόραση και τον ενισχυτή θα βρείτε εξόδους HDMI 1.4, composite, component, καθώς και μία οπτική ήχου.Στο πίσω μέρος υπάρχει και μία θύρα USB 3.0 τύπου Β μέσω της οποίας το media player μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή ώστε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ τους.

Στην αναπαραγωγή αρχείων το TV-303D τα καταφέρνει περίφημα και είναι μάλλον αδύνατο να βρεθεί κάποιο φορμά, κωδικοποίηση ή container που δεν υποστηρίζει. Ενδεικτικά, μπορεί να αναπαράγει υψηλής ποιότητας βίντεο με bitrate πάνω από 50Mbps, αλλά και να χειριστεί αρχεία DVD με μενού και αρχεία Blu-ray. Στον τομέα του ήχου υποστηρίζει αρχεία πολύ υψηλής ποιότητας έως 192kHz - 24-bit, πολλές κωδικοποιήσεις και φορμά, καθώς και λίστες αναπαραγωγής M3U και PLS. Βέβαια, ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» του TV-303D είναι η υποστήριξη βίντεο 3D και η αποκωδικοποίηση μιας μεγάλης ποικιλίας φορμά, όπως side-by-side, top-bottom, κλπ. Σημαντική είναι και η υποστήριξη της συσκευής σε πρωτόκολλα streaming, καθώς και η υποστήριξη αρχείων με ψηφιακά δικαιώματα DRM.Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Web μέσω του ενσωματωμένου Opera browser, να ακούσετε διαδικτυακό ραδιόφωνο με χιλιάδες σταθμούς από όλο τον κόσμο, να δείτε τις δημοσιεύσεις των φίλων σας σε κοινωνικά δίκτυα και πολλά άλλα.

Φυσικά, οι δυνατότητες του TV-303D δεν περιορίζονται στην αναπαραγωγή αρχείων και streams. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Web μέσω του ενσωματωμένου Opera browser, να ακούσετε διαδικτυακό ραδιόφωνο με χιλιάδες σταθμούς από όλο τον κόσμο, να δείτε τις δημοσιεύσεις των φίλων σας σε κοινωνικά δίκτυα και πολλά άλλα. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η συσκευή διαθέτει πολύ καλές δυνατότητες στο upscaling ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμα και αρχεία standard definition σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Θα ήταν πολύ δύσκολο να αναφέρουμε λεπτομερώς τις δυνατότητες υποστήριξης και αναπαραγωγής αρχείων του TV-303D καθώς είναι πάρα πολλά. Αν αναζητάτε περισσότερα από αυτά που μπορεί να προσφέρει μια smart TV και τα απλά HDMI dongles, μια ματιά στη σελίδα του TV-303D θα σας πείσει για να το βάλετε... στο μάτι και στο σπίτι σας.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα