Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

HP OMEN 15-5020nv

Απρ 07 2015
Η HP κυκλοφορεί το OMEN και, μπαίνοντας στα χωράφια της Alienware, προσφέρει στους gamers ένα πανίσχυρο σύστημα που δεν ξεχνά ότι ως laptop πρέπει να είναι και ελαφρύ.
HP OMEN 15-5020nv
Φαίνεται πως, τελευταία, η αγορά των gaming laptops έχει γίνει στόχος για αρκετούς κατασκευαστές, οι οποίοι προσπαθούν να εξοπλίσουν τα σχετικά μοντέλα τους με τα καλύτερα υποσυστήματα από πλευράς προδιαγραφών. Αν και δεν είναι η πρώτη που εισέρχεται στο συγκεκριμένο χώρο, η HP κάνει μια δυναμική εμφάνιση με το OMEN και, εκεί που είχαμε συνηθίσει στα πανίσχυρα αλλά βαριά gaming laptops, τα 2,13 κιλά (όσο το βάρος ενός τυπικού laptop) του laptop της HP είναι μια ευχάριστη έκπληξη.Τη μεγαλύτερη εντύπωση στο OMEN προκαλεί το πάνελ αφής, κάτι που δε συνηθίζεται σε gaming laptop.

Η σχεδίαση του OMEN είναι τραπεζοειδής με την πλάτη και την οθόνη να έχουν μεγαλύτερη έκταση από την βάση, κάτι που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα, αλλά όχι τόσο έντονα. Σε συνδυασμό με το μαύρο χρώμα, τον κόκκινο φωτισμό και τα χρωμιωμένα στοιχεία, το laptop δείχνει μια επιθετική εικόνα καταφέρνοντας να παραμένει κομψό, σε αντίθεση με πολλά gaming laptops που δείχνουν ότι προορίζονται για χρήστες μικρών ηλικιών. Αν λοιπόν είστε ο gamer που έχει αφήσει πίσω του την εφηβεία, το OMEN είναι ίσως το πιο όμορφο gaming laptop που έχετε δει.

Το βάρος του, που μόλις ξεπερνά τα δύο κιλά, σας επιτρέπει να το πάρετε μαζί σας στο σπίτι ενός φίλου για να... δώσετε μάχες από κοινού, ενώ το πάχος των 20 χιλιοστών δεν προδίδει το πανίσχυρο εσωτερικό του. Η κυριαρχία του αλουμίνιου δεν προσδίδει μόνο στην κομψότητα, αλλά βοηθά το laptop να ανταπεξέλθει στη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του, για την οποία βοηθούν και οι δύο εξαγωγές με γρίλιες στο πίσω μέρος. Κάτι που επίσης κάνει το laptop της HP να διαφέρει εξωτερικά, είναι οι τοποθέτηση των θυρών στο πίσω μέρος. Όσο κι αν αυτό φαίνεται λογικό λόγω της τραπεζοειδούς καθ’ ύψος σχεδίασης, οι απόψεις για το πόσο εργονομικό είναι διίστανται. Αν και η τοποθέτηση καλωδίων γίνεται έτσι πιο δύσκολη, ο χώρος στα δεξιά και αριστερά του laptop παραμένει ελεύθερος.Η σχεδίαση του OMEN είναι τραπεζοειδής με την πλάτη και την οθόνη να έχουν μεγαλύτερη έκταση από την βάση.

Αφήνοντας τη σχεδίαση και περνώντας στην οθόνη, τη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το πάνελ αφής, κάτι που δε συνηθίζεται σε gaming laptop. Πρόκειται για μια θετική προσθήκη που σίγουρα θα ικανοποιήσει όσους δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν μόνο σε games και σίγουρα θα απλοποιήσει τη χρήση των Windows 8.1 64-bit που το συνοδεύουν. Με πάνελ IPS, αυτή η οθόνη αφής, ανάλυσης Full HD, είναι ιδανική για να αποδώσει τα games με τον καλύτερο τρόπο. Αν και κάποια ανταγωνιστικά μοντέλα έχουν ήδη ενσωματώσει οθόνες 4K, η HP φαίνεται να ισορροπεί σωστά μεταξύ οθόνης και κάρτα γραφικών. Αυτό το αναφέρουμε γιατί η κάρτα γραφικών GeForce GTX 860M της NVIDIA που διαθέτει το OMEN θα σας επιτρέψει πολλές λεπτομέρειες σε ανάλυση Full HD ακόμα και για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια, αλλά δεν είναι η ταχύτερη κάρτα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά για gaming laptop. Ωστόσο, θεωρούμε ότι το OMEN, με αυτό το συνδυασμό οθόνης και κάρτας γραφικών, προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία gaming στη μέγιστη ανάλυση της οθόνης του και σε αυτό συμβάλλουν και η αποκλειστική μνήμη 4GB της κάρτας.Το βάρος του Omen, που μόλις ξεπερνά τα δύο κιλά, σας επιτρέπει να το πάρετε μαζί σας στο σπίτι ενός φίλου για να... δώσετε μάχες από κοινού, ενώ το πάχος των 20 χιλιοστών δεν προδίδει το πανίσχυρο εσωτερικό του.

Καρδιά του gaming laptop της HP είναι ο τετραπύρηνος Core i7-4710HQ της Intel, αρχιτεκτονικής Haswell, με συχνότητες 2,5 έως 3,5GHz σε Turbo mode (3,3GHz για 4 ενεργούς πυρήνες), συνοδευόμενος από μνήμη DDR3 16GB στα 1600MHz. Αυτά τα χαρακτηριστικά φέρνουν το OMEN στις κορυφαίες θέσεις των gaming laptops από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος. Στη συνολική απόδοση μάλιστα, παρά την εξαιρετική άλλα όχι ταχύτερη κάρτα γραφικών, το OMEN επιτυγχάνει εντυπωσιακές επιδόσεις και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και ο δίσκος SSD των 512GB τύπου M.2 που συνδέεται στο PCI και ξεπερνά τους περιορισμούς που θέτει το SATA. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της απόλυτης ισορροπίας που χαρακτηρίζει το OMEN με όλα τα υποσυστήματά του να βρίσκονται σε αρμονία, χωρίς κάποιο να υστερεί.Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, είναι ο RGB φωτισμός του πληκτρολογίου, τις αποχρώσεις του οποίου μπορείτε να καθορίσετε ανά ζώνη (άλλη απόχρωση στα δεξιά, άλλη στα αριστερά και άλλη στο κέντρο).

Φυσικά, τα καλά στοιχεία δε σταματούν εδώ και εκτείνονται ακόμα και στο πληκτρολόγιο. Διαθέτει την πολύ καλή αίσθηση που συναντάμε σε πολλά laptops της HP και στα αριστερά φέρει μία κάθετη σειρά από έξι προγραμματιζόμενα πλήκτρα macro. Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι ο RGB φωτισμός του, τις αποχρώσεις του οποίου μπορείτε να καθορίσετε ανά ζώνη (άλλη απόχρωση στα δεξιά, άλλη στα αριστερά και άλλη στο κέντρο). Μπροστά από το πληκτρολόγιο, ένα ευμέγεθες touchpad θα σας επιτρέψει να χειρίζεστε με άνεση τις εφαρμογές πέρα από το gaming, ειδικά αν χρησιμοποιείτε gestures.

Στο πλαϊνά του πληκτρολογίου στο πάνω μέρος βρίσκονται τα ηχεία του OMEN που αποδίδουν εξαιρετικό ήχο χάρης στην τεχνολογία Beats Audio. Μία ακόμα ευχάριστη λεπτομέρεια είναι πως, πέρα από τις περιοχές του πληκτρολογίου, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα χρωματικό σχήμα και στο φωτισμό που φέρουν τα ηχεία μέσα από τις γρίλιες. Μάλιστα, μπορείτε να καθορίσετε το φωτισμό να ανταποκρίνεται στο beat της μουσικής ή στον ήχο των παιχνιδιών. Όπως αντιλαμβάνεστε, με το φωτισμό που θα εφαρμόσετε συνολικά δίνετε χαρακτήρα στο laptop είτε πιο παιχνιδιάρικο, είτε πιο επιθετικό, είτε πιο σοβαρό.


 
Στο πίσω μέρος θα βρείτε 4 θύρες USB 3.0, έξοδο HDMI, mini DisplayPort για σύνδεση εξωτερικής οθόνης και θύρα για headset, ενώ στα δεξιά υπάρχει υποδοχή για κάρτες SD.

Ο εξοπλισμός του OMEN είναι κορυφαίος σε όλα τα επίπεδα. Η webcam συλλαμβάνει βίντεο Full HD στα 30fps, ενώ το παρόν δίνουν τόσο το Wi-Fi 802.11ac, όσο και το Bluetoth 4.0. Ερευνώντας τις θύρες, δε θα βρείτε κάποια θύρα Ethernet, ωστόσο το laptop συνοδεύεται από μετατροπέα USB σε Ethernet για την περίπτωση που χρειαστείτε ενσύρματη σύνδεση. Κατά τα άλλα, θα βρείτε στο πίσω μέρος 4 θύρες USB 3.0, έξοδο HDMI, mini DisplayPort για σύνδεση εξωτερικής οθόνης και θύρα για headset, ενώ στα δεξιά υπάρχει υποδοχή για κάρτες SD.

Το ΟΜΕΝ 15-5020nv είναι ένα gaming laptop που θα ικανοποιήσει πλήρως τον απαιτητικό χρήστη. Δεν ενσωματώνει τα πιο ισχυρά υποσυστήματα σε μερικούς τομείς, αλλά έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την απόλυτη ισορροπία μεταξύ των επιδόσεων των υποσυστημάτων και το αποτέλεσμα το δικαιώνει: η απόδοση είναι κορυφαία!

Δείτε το βίντεο:


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα