Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Microsoft Lumia 532

Μαρ 27 2015
Η Microsoft συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα της με smartphones χαμηλού κόστους, παρουσιάζοντας μία μέση λύση σε σχέση με τα 435 και 535: το Lumia 532.
Microsoft Lumia 532
Μετά το Lumia 535 και το Lumia 435, η Microsoft παρουσιάζει το Lumia 532, το οποίο έρχεται να καλύψει το πολύ μικρό τιμολογιακά κενό ανάμεσα στα δύο. Με αυτό τον τρόπο η Microsoft παρουσιάζεται πλέον υπερπλήρης στην χαμηλή κατηγορία τιμής, έχοντας να προσφέρει τρεις συσκευές με διαφορά τιμής μεταξύ τους 10-20 ευρώ. Κοινός στόχος όλων είναι η παροχή απροβλημάτιστης εμπειρίας σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, κάτι που επιτυγχάνεται και στις τρεις περιπτώσεις.


Το 532 ακολουθεί τις κλασικές πλέον σχεδιαστικές γραμμές της σειράς Asha.

Εστιάζοντας στο Lumia 532, παρατηρούμε ότι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ίδια με εκείνα του 435, με εξαίρεση τους πυρήνες του επεξεργαστή και τα Megapixel της κάμερας. Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη του 532 έχει μέγεθος 4 ιντσών και ανάλυση 480x800, που συνεπάγεται πυκνότητα pixels της τάξεως των 233ppi. Το panel δεν είναι τεχνολογίας IPS, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μια μικρή αλλοίωση των χρωμάτων αν δεν κοιτάτε την οθόνη σε ευθεία γραμμή, όμως κατά τα άλλα η αντίθεση είναι υψηλή και γενικά η εμπειρία θέασης είναι ικανοποιητική για την κατηγορία τιμής των 100 ευρώ. Άξια αναφοράς είναι η υποστήριξη του χαρακτηριστικού “Glance Screen”, που επιτρέπει την εμφάνιση ειδοποιήσεων στην οθόνη ενώ αυτή είναι κλειδωμένη, γεγονός που σημαίνει ότι κερδίζετε χρόνο, αλλά και αυτονομία, αφού δεν θα χρειάζεται να ξεκλειδώνετε την οθόνη συνεχώς για να δείτε αν έχετε κάποια ειδοποίηση.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Lumia 532 βασίζεται και αυτή στη σειρά Nokia Asha, ενώ χρησιμοποιείται η τεχνική Dual Shot, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται συνδυασμός δύο στρώσεων πλαστικού. Η συσκευή είναι αρκετά «μαζεμένη» σε διαστάσεις, με μεγαλύτερο πάχος σε σχέση με το 535, αλλά μικρότερο βάρος (136 γραμμάρια), ενώ στο κάτω μέρος υπάρχουν τα τρία capacitive πλήκτρα που χρησιμοποιούνται στα Windows Phone. Τα πλήκτρα αυτά είχαν σταματήσει να εμφανίζονται στα Lumia τον τελευταίο καιρό και είναι μάλλον καλοδεχούμενα, παρά το γεγονός ότι αυξάνουν ελαφρώς το περιθώριο στο κάτω μέρος της οθόνης.Η κάμερα του Lumia 532 είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με εκείνης του 435.

Προχωρώντας στα ενδότερα, εντοπίζουμε τον Snapdragon 200 με 4 πυρήνες στο 1.2GHz, σε αντίθεση με τους δύο του 435. Το πιο σημαντικό είναι ότι και εδώ περιλαμβάνεται 1GB μνήμης RAM, το οποίο επιτρέπει στο σύστημα να «αναπνεύσει» καλύτερα σε σχέση με τα Lumia που χρησιμοποιούν 512MB και καθιστά το 532 κατάλληλο για να δεχθεί αργότερα μέσα στη χρονιά τα Windows 10. Περιλαμβάνεται επίσης αποθηκευτικός χώρος 8GB, με δυνατότητα χρήσης κάρτας μνήμης microSD χωρητικότητας έως και 128GB, που σημαίνει ότι δύσκολα θα έχετε πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή την τιμή οι αντίστοιχες συσκευές Android συνήθως προσφέρουν 4GB.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα μία ιδιαίτερα ομαλή εμπειρία, κάτι που είναι έτσι κι αλλιώς σήμα κατατεθέν των Windows Phone. Η περιήγηση στο λειτουργικό είναι ομαλότατη, η απόκριση της οθόνης αφής άμεση και το άνοιγμα των εφαρμογών αρκετά γρήγορο και γενικά σε επίπεδο καθημερινής χρήσης δεν πρόκειται να έχετε κανενός είδους πρόβλημα, Εξυπακούεται ότι το Adreno 302 δεν πρόκειται να εντυπωσιάσει στον τομέα του gaming, όμως η συσκευή εξ ορισμού δεν απευθύνεται σε όσους θέλουν να παίξουν απαιτητικά 3D παιχνίδια στο κινητό τους.

Το 532 διαθέτει κάμερα με 5MP και όχι με 2MP όπως το 435. Πρόκειται για μία μέση λύση σε σχέση με τα ελλιπή φωτογραφικά αποτελέσματα του 435 και τα αρκετά αξιόλογα του 535, αφού δεν περιλαμβάνεται flash και δυνατότητα autofocus όπως στο 535, αλλά η παραγόμενη λεπτομέρεια είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το 435. Μπροστινή κάμερα υπάρχει και εδώ και τραβάει video με ανάλυση 480p, ίδια με εκείνη του 435, αλλά χαμηλότερη σε σχέση με του 535 (5MP). Το βασικό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype, κάτι που δεν συνέβαινε με παλιότερες φθηνές συσκευές Lumia.Ως συνήθως, το 532 διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Το Lumia 532 διατίθεται σε εκδόσεις με μία ή δύο κάρτες SIM, ενώ και οι δύο διαθέτουν μπαταρία χωρητικότητας 1560mAh, που παρέχει αρκετή αυτονομία ώστε να μην χρειαστεί να φορτίσετε για μία ολόκληρη ημέρα ή και περισσότερο.

Συνοψίζοντας, το 532 συνεχίζει την θετική παράδοση της σειράς Lumia στα χαμηλότερα κλιμάκια τιμής, προσφέροντας συνολικά μία ομαλή και ολοκληρωμένη εμπειρία, που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές Android με αντίστοιχο κόστος.


Δείτε το βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα