Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Nikon D5500

Απρ 09 2015
Η νέα DSLR camera της ιαπωνικής εταιρείας δεν δίνει μόνο επιδόσεις στα χέρια του χρήστη, αλλά και πολυάριθμες, πραγματικά χρήσιμες, ευκολίες.
Nikon D5500
Όταν κοιτά κανείς τις συνοπτικές περιγραφές, λίγα φαίνεται να χωρίζουν την D5500 από την D5300, αλλά η πραγματικότητα απέχει. Στο χέρι φαίνεται μια πρώτη διαφορά, αφού το βάρος πέφτει από 480 γραμμάρια σε 420 γραμμάρια. Ο αισθητήρας DX έχει ανάλυση 24,2MP ενώ η μηχανή μπορεί να τραβήξει video σε ανάλυση 1080p, ακόμη και σε 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Ταχύτητες κλείστρου, ISO που φτάνουν τα 25600 και λοιπές λεπτομέρειες δεν αλλάζουν σε σχέση με τον προκάτοχο διότι, στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε και κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να αλλάξουν.


Πάρα πολλές από τις πρακτικές αλλαγές σχετίζονται με την οθόνη. Η οθόνη είναι αρθρωτή, ανοίγει στο πλάι και περιστρέφεται ώστε η selfie με DSLR να είναι κάθε άλλο παρά "ακροβατικό". Το ότι πρόκειται για οθόνη αφής βέβαια σημαίνει ότι πολλές λειτουργίες είναι πλέον εφικτές με πολύ πιο απλό τρόπο. Έστω ότι ο χρήστης θέλει να "δείξει" στη μηχανή σε ποιο σημείο προτιμά να εστιάσει,. Αντί να αφήνει τη μηχανή να αποφασίσει μόνη της ή να προσπαθεί να κάνει το ίδιο με πολλαπλά πατήματα και υπομενού, ένα άγγιγμα στο σημείο ενδιαφέροντος αρκεί. Μέσω της οθόνης αφής γίνονται ακόμη και περαιτέρω ρυθμίσεις πριν το τράβηγμα, όσο βέβαια και παρεμβάσεις κατόπιν «εορτής» για την εφαρμογή διορθώσεων, φίλτρων κ.ά. Ανάλογα εύκολα μπορούν να γίνουν και οι εξειδικευμένες ρυθμίσεις όπως White Balance κ.λπ. Για αυτό και στην πράξη, η οθόνη αφής αποδεικνύεται ως η πιο χρήσιμη αλλαγή από κάθε άλλη που παρατηρείται στην D5500.


 
Η πρώτη ματιά αποκαλύπτει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αλλά τα φαινόμενα απατούν.

Οι ευκολίες συνεχίζονται βέβαια. Η Nikon φρόντισε να προσθέσει αισθητήρες στο σκόπευτρο ώστε να λειτουργεί πιο έξυπνα η διαθέσιμη οθόνη αφής. Σβήνει τελείως όταν το μάτι είναι στο σκόπευτρο, ενώ εμφανίζει τη λήψη που μόλις έγινε αφού απομακρυνθεί το μάτι του χρήστη. Ακούγεται λεπτομέρεια, αλλά οι λεπτομέρειες έχουν σημαντική επίδραση όταν μαζεύονται.

Κατά τη λήψη όμως, παρατηρούνται βελτιώσεις; Σαφώς και ναι. Η D5500 δεν έχει κανένα περιορισμό πλέον σε σενάρια time lapse, αφού με λήψεις ανά 4 έως και ανά 30 δευτερόλεπτα, πρώτα θα αποθηκευθούν 9.999 λήψεις και μετά θα σταματήσει να τραβά. Οπότε πιο μεγάλο ρόλο παίζει ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος παρά οτιδήποτε άλλο. Πιο γρήγορη και πιο αξιόπιστη είναι και η συνεχής εστίαση κατά την εγγραφή video, γεγονός πάρα, πάρα πολύ σημαντικό, σε κάθε κατηγορία μηχανής. Σε περιπτώσεις που απαιτείται ταχύτητα στη φωτογράφηση, η μηχανή μπορεί να καταγράφει μέχρι και 5 καρέ το δευτερόλεπτο με συνεχή εστίαση ώστε να μην πηγαίνουν χαμένα τα πλάνα όταν το ζητούμενο είναι κάποιο κινούμενο αντικείμενο.


 
Selfies με DSLR; Γιατί όχι;

Ακόμη και για εκείνους που το τελευταίο που θέλουν να κάνουν είναι να μπλέξουν με ρυθμίσεις (αν και αξίζει τον κόπο σε τέτοια κατηγορία μηχανής), ο επεξεργαστής Expeed 4, σε συνδυασμό με την οθόνη αφής, αλλά και τους αισθητήρες που "μετρούν" τις συνθήκες πριν το τράβηγμα, επιτρέπουν στη μηχανή να αποφασίσει μόνη της ποιες είναι οι ιδανικές ρυθμίσεις για την περίσταση. Αυτό επιτυγχάνεται συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των αυτόματων μετρήσεων με βάση δεδομένων που καλύπτει πολλά διαφορετικά σενάρια και συνθήκες φωτογράφισης. Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν επιλέγονται και οι βέλτιστες ρυθμίσεις, ακόμη και τα πιο χρήσιμα για την περίσταση προγράμματα.

Η ενσωμάτωση Wi-Fi, σε συνδυασμό με ειδική εφαρμογή για iOS και Android, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ευκολίες. Ο χρήστης μπορεί να τραβά ό,τι επιθυμεί με τη μηχανή και οι φωτογραφίες μεταφέρονται "αθόρυβα", χωρίς τη δική του παρέμβαση, στη συσκευή που επιθυμεί, π.χ. στο smartphone με το οποίο έχει συνδεθεί η D5500. Έτσι, χωρίς να χρειαστεί η διαμεσολάβηση υπολογιστή και κάποιου πιο περίεργου ή δύσχρηστου λογισμικού, όλες οι φωτογραφίες καταλήγουν εκεί που προτιμούν να τις έχουν τελικά οι περισσότεροι χρήστες. Έτσι είναι πάντα σε πρώτη ζήτηση, είτε για περαιτέρω επεξεργασία, είτε για διαμοιρασμό σε κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.


 
Η αρθρωτή οθόνη αφής είναι ο πρωταγωνιστής στο νέο μοντέλο της Nikon.

Ακόμα και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Nikon αφήνει συνήθως κάτι σημαντικό έξω από τα πιο προσιτά μοντέλα της, δύσκολα μπορούν να το ισχυριστούν για την D5500. Η νέα DSLR camera της ιαπωνικής εταιρείας δεν δίνει μόνο επιδόσεις στα χέρια του χρήστη αλλά και πολυάριθμες, πραγματικά χρήσιμες ευκολίες, ευκολίες που δεν αφήσουν κανένα να αισθανθεί περίεργα για το άλμα του από την κατηγορία compact σε εκείνη των DSLR.


Δείτε το βίντεο: 


 
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα