Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Razer Nabu X smartband

Μαϊ 30 2015
Τα smartwatches αποτελούν το κέντρο ενδιαφέροντος των wearables, αλλά τα smartbands μπαίνουν στο παιχνίδι δυναμικά και η Razer δύσκολα θα μπορούσε να λείψει.
Razer Nabu X smartband
Ta wearables είναι το ανερχόμενο trend και δικαίως τα smartwatches μονοπωλούν το ενδιαφέρον καθώς συγκεντρώνουν πλήθος λειτουργιών σε ένα πολύ δημοφιλές αξεσουάρ, τουλάχιστον στη συμβατική του μορφή, όπως είναι το ρολόι. Ωστόσο, για όσους δε χρειάζονται τις πολυάριθμες λειτουργίες των smartwatches, αλλά μόνο κάποιες συγκεκριμένες και αναζητούν πιο προσιτές λύσεις, υπάρχουν και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ, όπως τα smartbands.Τα τρία LED που ανάβουν σε κόκκινο, πράσινο και μπλε, σε συνδυασμό με δόνηση, σας ειδοποιούν για μια νέα ειδοποίηση.

Τα smartbands επικεντρώνονται στην παρακολούθηση άσκησης και τις ειδοποιήσεις, αλλά περιλαμβάνουν και άλλες λειτουργίες ανάλογα με τον κατασκευαστή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Nabu X αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια της Razer, μετά το Nabu, να εισέλθει στην αγορά των smartbands. Η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ Nabu και Nabu X είναι ότι η οθόνη OLED ανάλυσης 128x32 που υπήρχε στο πρώτο έχει αντικατασταθεί στο δεύτερο από μια σειρά τριών LED που του επέτρεψαν να είναι πιο προσιτό σε τιμή, χωρίς να υστερεί σε λειτουργικότητα.

Τα τρία LED που ανάβουν σε κόκκινο, πράσινο και μπλε, σε συνδυασμό με δόνηση, σας ειδοποιούν για μια νέα ειδοποίηση. Ο ορισμός του χρώματος ανάλογα με το είδος της ειδοποίησης γίνεται μέσα από την ειδική εφαρμογή που τρέχει σε Android και iOS. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να ορίσετε ότι, για παράδειγμα, το κόκκινο LED αντιστοιχεί σε εισερχόμενη κλήση, το πράσινο σε ξυπνητήρι και το μπλε σε ειδοποίηση κάποιας εφαρμογής. Ένα γύρισμα του καρπού είναι αρκετό για να ενεργοποιηθούν τα LED, ενώ με ένα τίναγμα του χεριού διαγράφετε την ενημέρωση που είδατε.Μέσω εφαρμογής μπορείτε να ορίσετε ότι, για παράδειγμα, το κόκκινο LED αντιστοιχεί σε εισερχόμενη κλήση, το πράσινο σε ξυπνητήρι και το μπλε σε ειδοποίηση κάποιας εφαρμογής.

Εκτός από ειδοποιήσεις, το Nabu X μπορεί να καταγράψει βασικά στοιχεία για την άσκησή σας (βάδισμα, τρέξιμο, κλπ) μέσω του ενσωματωμένου επιταχυνσιόμετρου. Καταγράφονται τα βήματα που έγιναν, η απόσταση που διανύθηκε, ο χρόνος που πέρασε και οι θερμίδες που καταναλώθηκαν κατά προσέγγιση, αλλά και οι ώρες που έχετε κοιμηθεί. Μέσω ενός διπλού χτυπήματος στο smartband, ο συνδυασμός των LED σας δείχνει πόσο κοντά βρίσκεστε στους στόχους της άθλησης που έχετε θέσει.Ένα γύρισμα του καρπού είναι αρκετό για να ενεργοποιηθούν τα LED του smartband που δείχνουν τις ειδοποιήσεις, ενώ με ένα τίναγμα του χεριού διαγράφετε την ενημέρωση που είδατε.

Φυσικά, από το Nabu X δε θα μπορούσαν να λείπουν λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για κάποιες λειτουργίες ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα άτομα που βρίσκονται κοντά σας, με την προϋπόθεση ότι και αυτοί φοράνε το Nabu X. Μία απλή χειραψία με κάποιον άλλο κάτοχο Nabu X σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξετε τα στοιχεία σας σε Facebook και Twitter, ενώ χάρη στον αισθητήρα εγγύτητας, μπορείτε να μοιράσετε ή συγκρίνετε δεδομένα εφαρμογών με άτομα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και, φυσικά, φοράνε το smartband της Razer. Μπορείτε να μάθετε ακόμα και ποιο ήταν το πιο πρόσφατο παιχνίδι του Steam που έπαιξε κάποιος, ενώ πολλές από τις προσπάθειες των προγραμματιστών για μελλοντικές εφαρμογές περιλαμβάνουν τον έξυπνο συνδυασμό online games και πραγματικής ζωής.

Το Nabu X είναι συμβατό με iPhone 5, 5S, 5C και 6, καθώς και με συσκευές που διαθέτουν την έκδοση 4.3 του Android ή μεταγενέστερη και η σύνδεση μεταξύ των συσκευών γίνεται μέσω Bluetooth. Το smartband καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από ελαστικό υλικό, είναι εύκαμπτο στο μεγαλύτερο μέρος του εκτός από την περιοχή των LED και μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλά μεγέθη καρπών. Η μπαταρία του, από μια πλήρη φόρτιση, διαρκεί 5-7 μέρες και, ως αδιάβροχο (IP67) μπορεί να αντέξει σε βάθος 1 μέτρου για 30 λεπτά.Φορώντας το Nabu X, μία απλή χειραψία με κάποιον άλλο κάτοχο του smartband σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξετε τα στοιχεία σας σε Facebook και Twitter.

Αν και στο σχετικό Nabu App Marketplace οι εφαρμογές δεν είναι ακόμα πολλές, πολλοί προγραμματιστές έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αναπτύξουν εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του smartband ενώ κάποιες από τις γνωστές εφαρμογές (π.χ. MyTracker) συνεργάζονται ήδη με αυτό.

Το Nabu X της Razer διαθέτει προσιτή τιμή επιτρέποντας σε πολλούς να το αποκτήσουν χωρίς να το θεωρούν περιττή πολυτέλεια. Θα φανεί χρήσιμο σε όσους αθλούνται σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε όσους θέλουν να ειδοποιούνται άμεσα από τις εφαρμογές τους.


Δείτε το βίντεο:(αφορά στο Nabu και όχι στο Nabu X, αλλά τα χαρακτηριστικά πλην της οθόνης είναι ίδια)


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα