Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Sony PlayStation TV

Απρ 13 2015
Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των φορητών κονσόλων και του PS4 ακούει στο όνομα PS TV και αποτελεί ένα PS Vita χωρίς οθόνη και χειριστήρια που συνεργάζεται με την τηλεόραση και τα γνωστά DualShock.
Sony PlayStation TV
Το PS TV παίρνει την ουσία του PS Vita και την μετατρέπει σε micro console. Έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τη φορητή κονσόλα της Sony, συνδέεται με οποιαδήποτε τηλεόραση, ενώ συνεργάζεται με κανονικότατα χειριστήρια DualShock 3 αλλά και DualShock 4. Παρά την ονομασία του δεν αποτελεί "κερκόπορτα" για υπηρεσίες ενοικίασης ταινιών, τηλεοπτικών σειρών κ.λπ. Ο προσανατολισμός του είναι ξεκάθαρα προς το gaming. Το PS TV λοιπόν “τρέχει” ότι και το PS Vita. Δηλαδή τίτλους για PS Vita, τίτλους PSone και PSP. Εδώ μπαίνει όμως ένας αναγκαστικός αστερίσκος: η πλειοψηφία των PS Vita games λειτουργεί κανονικά με το PS TV, όχι όμως οι περιπτώσεις όπου το gameplay βασίζεται στην οθόνη αφής. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο απλά δεν υφίσταται στο PS TV, είναι λογικός ο περιορισμός. Από την κυκλοφορία του, κάθε τίτλος PS Vita στο PS Store συνοδεύεται από διευκρίνιση για τη συμβατότητά του με PS TV, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία. Ο κανόνας όμως είναι ότι όσο πιο πρόσφατο είναι το παιχνίδι, τόσο πιο απίθανο είναι να μη λειτουργεί στο PS TV.


To PS TV έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το PS Vita, συνδέεται με οποιαδήποτε τηλεόραση, ενώ συνεργάζεται με κανονικότατα χειριστήρια DualShock 3 αλλά και DualShock 4.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που η λιλιπούτεια συσκευή χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο λογισμικό με τη φορητή εκδοχή. Με λίγα λόγια το μενού είναι ίδιο και προφανώς γνώριμο σε κατόχους PS Vita, έστω και αν η πλοήγηση εναπόκειται πλέον στη χρήση χειριστηρίου. Κοινές είναι και συμπληρωματικές δυνατότητες με πρώτη και καλύτερη το Remote Play. To PS TV μπορεί να συγχρονιστεί με κάποιο PS4, να τοποθετηθεί σε τελείως διαφορετικό χώρο και να προβάλει εικόνα από τη “μεγάλη” κονσόλα. Μπορεί λοιπόν το PS4 να είναι σε ένα δωμάτιο και να παίζει κάποιος τίτλους του σε τελείως άλλο, σε διαφορετική τηλεόραση, με κανονικό χειριστήριο. Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση η ανάλυση της εικόνας πέφτει σε σχέση με το καθαρό σήμα του PS4, αλλά καταλήγει υψηλότερα, σε 720p αντί για 544p, στην ίδια ανάλυση δηλαδή που αποτελούσε τον κανόνα στο PS3. Αν λοιπόν είναι αλλού το PS4 και αλλού η παρέα, το PS TV μπαίνει στην τσέπη, μεταφέρεται, συνδέεται και όλα πάνε ρολόι. Ο scaler που επηρεάζει ουσιαστικά την ποιότητα της προβαλλόμενης εικόνας έρχεται κατευθείαν από την πρώτη έκδοση του PS Vita (λείπει από τη δεύτερη).

Διατηρώντας κι άλλες ομοιότητες με το φορητό αδελφό του, το PS TV χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες κάρτες μνήμης της Sony. Δεν παρέχεται κάρτα μνήμης μαζί με τη συσκευή, ωστόσο υπάρχει 1GB ενσωματωμένου χώρου. Μπορεί να μη χωρά μεγάλες παραγωγές, ωστόσο δεν είναι καθόλου περίεργο να χωρέσει 2-3 τρεις τίτλους και ανεξάρτητες παραγωγές. Υπάρχει βέβαια και θύρα για τίτλους PS Vita που διατίθενται στο ράφι, υπό τη μορφή ενός ακόμη διαφορετικού τύπου κάρτας μνήμης που, φυσικά, δεν διαγράφεται ή αλλοιώνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα χώρου αφού ο ενσωματωμένος είναι σίγουρα αρκετός για να φιλοξενήσει πολλά save files αλλά και updates.Ναι, το DualShock 4 είναι τεράστιο σε σχέση με το PS TV.

Το PS TV έχει και μερικά πλεονεκτήματα ως αντίβαρο για την απώλεια της φορητότητας βέβαια. Με χειριστήρια από PS3 και PS4, η εμπειρία είναι σίγουρα καλύτερη από ότι στο PS Vita, τουλάχιστον από πλευράς εργονομίας. Επιπλέον, επειδή δικτυώνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει και το PS Vita, υπάρχει δυνατότητα για ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο στο τοπικό multiplayer. Σε τίτλους που επιτρέπουν τη συμμετοχή πολλαπλών παικτών χωρίς να απαιτείται ενδιάμεσο Wi-Fi hotspot, ένας παίκτης μπορεί να παίζει στη μεγάλη οθόνη και οι όποιοι άλλοι στη μικρή αλλά να βρίσκονται όλοι στον ίδιο κόσμο, στο ίδιο παιχνίδι και χωρίς το lag της διαδικτυακής σύνδεσης.Το PS TV είναι μια μικρο-κονσόλα με εμβαδό λίγο μεγαλύτερο από αυτό μιας τραπεζικής κάρτας, η οποία περιλαμβάνει, μια HDMI, μία USB για το συγχρονισμό των χειριστηρίων, μία Ethernet και την υποδοχή τροφοδοσίας.

Για το τέλος επιβάλλεται μια αναφορά στο μέγεθος της συσκευής, ειδικά από τη στιγμή που αυτό είναι το πρώτο που παρατηρεί κανείς όταν ανοίγει τη συσκευασία. Πρόκειται για πραγματική μικρο-κονσόλα με εμβαδό λίγο μεγαλύτερο από αυτό μιας τραπεζικής κάρτας, η οποία περιλαμβάνει, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, μια HDMI, μία USB για το συγχρονισμό των χειριστηρίων, μία Ethernet για πιο αξιόπιστη δικτύωση, καθώς και υποδοχή τροφοδοσίας.

Το PS TV κρύβει και μια υπόσχεση βέβαια. Φιλοδοξεί να είναι το "μικρό" PlayStation αφού κάποια στιγμή θα υποστηρίζει την υπηρεσία PS Now που ακόμη βρίσκεται στα σκαριά. Μέσω αυτής ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε τίτλους από κάθε γενιά PlayStation πλην του PS4. Με λίγα λόγια το PS4 θα είναι για τα νέα και τρέχοντα και το PS TV θα έχει τη δυνατότητα να είναι για "όλα τα άλλα".


Δείτε τα βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα