Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
ΕλλάδαΚύπρος
Τιμή: 

Sony Xperia E4 Dual SIM

Μαρ 19 2015
Η Sony συνεχίζει να εξελίσσει την entry-level σειρά της με το E4, το οποίο παρουσιάζεται βελτιωμένο στους περισσότερους τομείς σε σχέση με τον προκάτοχό του.
Sony Xperia E4 Dual SIM
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παρουσιάσαμε το Sony Xperia E3. Η low-end συσκευή της Sony ήταν αρκετά καλύτερη από την προηγούμενή της ώστε να λάβει έναν αριθμό μεγαλύτερο στον τίτλο της (E3 αντί για Ε2). Πράγματι, το Ε3 θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί δύο γενιές καλύτερο από το E1, αφού ενσωμάτωνε κάποια χαρακτηριστικά που του επέτρεπαν να πλησιάσει την μεσαία κατηγορία συσκευών, όπως το Snapdragon 400 chipset. Ωστόσο, σε άλλους τομείς, όπως η ανάλυση και το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου, ο καταναλωτής αναγκαζόταν να κάνει κάποιους συμβιβασμούς.


Ο σχεδιασμός του Xperia E4 χαρακτηρίζεται από πιο στρογγυλεμένες γραμμές σε σχέση με το E3, αλλά από την ίδια υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Το Sony Xperia E4 διαθέτει ορισμένες εμφανείς βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η οθόνη του έχει μεγαλώσει, φτάνοντας τις 5 ίντσες και μαζί της έχει μεγαλώσει και η ανάλυση, η οποία πλέον είναι 540 x 960. Έτσι, η πυκνότητα pixels παραμένει η ίδια σε σχέση με πριν, οπότε δεν υπάρχει κάποια παραχώρηση λόγω της αύξησης του μεγέθους. Μάλιστα, η μεγέθυνση της οθόνης δεν συνοδεύεται και από έντονη αύξηση του μεγέθους της συσκευής, αφού οι μηχανικοί της Sony μίκρυναν τα περιθώρια γύρω από την οθόνη, τα οποία ήταν αρκετά μεγάλα στο E3. Όσο για την κατασκευή του, αυτή εξακολουθεί να είναι στιβαρή και προσεγμένη, βασισμένη και πάλι σε πλαστικό υψηλής ποιότητας.

Η επόμενη εμφανής βελτίωση εντοπίζεται στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου. Τα 4GB του E3 έγιναν 8GB στο E4. Αν και πάντα υπήρχε η λύση της προσθήκης μιας κάρτας microSD στο E3 για αύξηση της χωρητικότητάς του, είναι σημαντικό για τις συσκευές Android να διαθέτουν εγγενώς αρκετό χώρο για την εγκατάσταση εφαρμογών, γιατί δεν μπορούν να μεταφερθούν όλες στην κάρτα. Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιείται η έκδοση 4.4.4 του Android, η οποία εικάζουμε ότι κάποια στιγμή θα αναβαθμιστεί στην έκδοση 5.0.

Το chipset που χρησιμοποιείται είναι το MT6582 της MediaTek, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο αριθμό συσκευών της μεσαίας κατηγορίας πέρυσι, έχοντας έτσι αποδείξει την αξία του. Πράγματι, οι επιδόσεις του Xperia E4 σε συνθήκες καθημερινής χρήσης είναι απόλυτα ικανοποιητικές, τόσο σε ό,τι αφορά την πλοήγηση στα μενού, όσο και σε ό,τι αφορά την ταχύτητα απόκρισης των εφαρμογών. Μάλιστα, σε μερικά benchmarks το MT6582 του E4 ξεπερνάει το Snapdragon 400 του E3, λόγω του ότι οι 4 πυρήνες του είναι χρονισμένοι ελαφρώς παραπάνω (1,3GHz εναντίον 1,2GHz).Η οθόνη των 5 ιντσών σημαίνει ότι το E4 είναι εξαιρετικό για θέαση multimedia περιεχομένου.

Εκεί που το E4 τα πάει λίγο χειρότερα σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι στον τομέα του gaming, αφού το Mali-400MP2 είναι μεν αρκετό για παιχνίδια τύπου Angry Birds και Candy Crush ή μη απαιτητικά 3D παιχνίδια, αλλά υπολείπεται ελαφρώς του Adreno 305 σε πιο απαιτητικές καταστάσεις. Οι διαφορές πάντως δεν είναι αισθητές και φαίνονται περισσότερο στα benchmarks παρά στην πράξη. Εν τέλει μιλάμε για μία συσκευή χαμηλού κόστους, που κανείς δεν θα αγοράσει για να παίξει απαιτητικά 3D παιχνίδια.

Η κάμερα του E4 είναι 5MP και παράγει ικανοποιητικά αποτελέσματα για την κατηγορία τιμής του, με καλή απόδοση χρωμάτων και υψηλή αντίθεση. Το παραγόμενο video των 1080p ικανοποιεί και αυτό, ίσως ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις φωτογραφίες, αφού διαθέτει ακόμη λιγότερο θόρυβο, ενώ, σε αντίθεση με πολλές συσκευές της κατηγορίας, υποστηρίζει καταγραφή στερεοφωνικού ήχου.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της αυτονομίας, όπου το E3 τα πήγαινε πολύ καλά, το E4 δείχνει να τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα, αφού μπορεί άνετα να αντέξει δύο μέρες τυπικής χρήσης χωρίς να χρειάζεται φόρτιση, ενώ με βάση διάφορα benchmarks δείχνει να έχει αυξήσει την αυτονομία του κυρίως κατά το browsing σε σχέση με το E3.Το Xperia E4 διακρίνεται και πάλι για την αυτονομία του, ενώ διαθέτει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με το E3.

Το Xperia E4 διαθέτει κι ένα ακόμη πλεονέκτημα σε σχέση με το Xperia E3, τουλάχιστον προς το παρόν και μιλώντας πάντα για την ελληνική αγορά: είναι φθηνότερο κατά περίπου 40 ευρώ (Μάρτιος 2015). Αυτό δικαιολογείται μάλλον λόγω της αφαίρεσης της υποστήριξης 4G, η οποία συναντάται στο επερχόμενο μοντέλο Xperia E4g που όμως διαθέτει μικρότερη οθόνη.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν πρόκειται για μία συσκευή που αποτελεί βελτίωση στους περισσότερους τομείς σε σχέση με εκείνη που διαδέχεται και τοποθετείται πιο έξυπνα στην αγορά από τιμολογιακής άποψης, γεγονός που της επιτρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με πιο βατό ανταγωνισμό και να αποτελέσει πιο εύκολα πρόταση αγοράς.

Δείτε το βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα