Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPad Pro

Απρ 20 2016
Η μικρότερη σε μέγεθος έκδοση του iPad Pro διαθέτει σχεδόν όμοια χαρακτηριστικά με το αρχικό μοντέλο, αλλά απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια πιο βολική λύση.
Apple iPad Pro
Δεν πέρασαν παρά μόνο ελάχιστοι μήνες από τότε που η Apple παρουσίασε το iPad Pro, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή της, αλλά και από τότε που το εξετάσαμε στο Discover και είδαμε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του. Είχε γίνει τότε εύκολα αντιληπτό ότι το iPad Pro δεν είναι ένα ακόμα iPad, αλλά μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση που επιτρέπει στη συσκευή να χρησιμοποιηθεί ως πιο παραγωγικό εργαλείο. H προσθήκη του Smart Keyboard κάνει το tablet της Apple να «μπαίνει στα χωράφια» των 2-σε-1 laptops, ενώ η προσθήκη του Pencil μεγαλώνει ακόμα περισσότερα το εύρος των λειτουργιών της συσκευής.Το iPad Pro 9,7’’ ακολουθεί πολύ στενά τις τεχνικές προδιαγραφές του αρχικού μοντέλου, συνεργάζεται με το Smart Keyboard και το Pencil, ενώ είναι αρκετά μικρότερο και κατά σχεδόν 40% πιο ελαφρύ από το iPad Pro 12,9’’.

Παρ’ όλα αυτά, το μέγεθος του iPad Pro με την οθόνη των 12,9’’ ίσως να φανεί ιδιαίτερα μεγάλο για όσους αναζητούν περισσότερο ένα παραγωγικό tablet που να μεταφέρεται εύκολα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το iPad Pro με την οθόνη των 9,7’’ που ακολουθεί πολύ στενά τις τεχνικές προδιαγραφές του αρχικού μοντέλου, συνεργάζεται με το Smart Keyboard και το Pencil, ενώ είναι αρκετά μικρότερο και κατά σχεδόν 40% πιο ελαφρύ από το iPad Pro 12,9’’. Ας το εξετάσουμε όμως πιο αναλυτικά επιμένοντας περισσότερο στις διαφορές των δύο μοντέλων.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με κάτι άλλο πέρα από τη σχεδίαση. Με ελάχιστη διαφορά στο πάχος και σαφώς μικρότερες διαστάσεις από το iPad Pro 12,9’’, το iPad Pro 9,7’’ ζυγίζει μόλις 437 γραμμάρια. Φυσικά, λόγω μικρότερων διαστάσεων, το «μικρό» μοντέλο ενσωματώνει μικρότερη μπαταρία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και η αυτονομία του είναι μικρότερη. Στην πραγματικότητα, θα σας προσφέρει αυτονομία αντίστοιχη με αυτή του iPad Pro 21,9, δηλαδή περίπου 10 ώρες. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι λόγω της μικρότερης χωρητικότητάς της, η μπαταρία του μοντέλου των 9,7’’ φορτίζει αρκετά πιο γρήγορα από τις 5 ώρες του «μεγάλου» μοντέλου. Επίσης, εκτός από τα τρία χρώματα που είχε στη διάθεσή του όποιος ήθελε να επιλέξει το iPad Pro 12,9’’, το ασημί, το γκρι και το χρυσό, εισάγεται ένα ακόμα για το iPad Pro 9,7’’, το Rose Gold, όπως το συναντήσαμε στο iPhone 6s.Εκτός από τα τρία χρώματα που είχε στη διάθεσή του όποιος ήθελε να επιλέξει το iPad Pro 12,9’’, το ασημί, το γκρι και το χρυσό, εισάγεται ένα ακόμα για το iPad Pro 9,7’’, το Rose Gold, όπως το συναντήσαμε στο iPhone 6s.

Όσον αφορά στην οθόνη, οι αλλαγές δεν είναι πολλές, αλλά είναι αρκετές για να δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στο νέο μοντέλο. Παρά την ανάλυση, που από 2732x2048 στο iPad Pro 12,9’’ μειώνεται σε 2048x1536 στο iPad Pro 9,7’’, η πυκνότητα των οθονών των δύο συσκευών παραμένει ακριβώς ίδια, στα 264ppi, και το τελικό αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό και στα δύο μοντέλα. Ωστόσο, η οθόνη του νέου μοντέλου διαθέτει μεγαλύτερη φωτεινότητα και λιγότερο ανακλαστική επιφάνεια, ενώ χρησιμοποιεί το εύρος χρωμάτων της βιομηχανίας του ψηφιακού κινηματογράφου. Με αυτό το εύρος, το iPad Pro 9,7’’ αποδίδει έως 25% καλύτερο κορεσμό χρωμάτων από τα προηγούμενα iPad προσφέροντας ακόμα πιο ζωντανά χρώματα. Ακόμα καλύτερα, το νέο μοντέλο εισάγει την τεχνολογία True Tone στην οθόνη, χάρη στην οποία, μέσω αισθητήρων, προσαρμόζονται αυτόματα τα χρώματα και η ένταση της οθόνης ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ακόμα πιο άνετο διάβασμα στην οθόνη, με την Apple να ισχυρίζεται πως πλησιάζει την αίσθηση του χαρτιού.Το iPad Pro 9,7’’ αποδίδει έως 25% καλύτερο κορεσμό χρωμάτων από τα προηγούμενα iPad προσφέροντας ακόμα πιο ζωντανά χρώματα.

Το μοντέλο των 9,7’’ ενσωματώνει τον πανίσχυρο επεξεργαστή A9X που γνωρίσαμε στο αρχικό μοντέλο, με μια πολύ μικρή μείωση στη συχνότητα λειτουργίας, στα 2,16GHz από 2,26GHz. Οπότε, μπορείτε να είστε ήσυχοι πως όποιο μοντέλο και αν επιλέξετε, θα έχετε υψηλές επιδόσεις σε κάθε εφαρμογή και άμεση απόκριση στις επιλογές σας. Ωστόσο, στον τομέα του multi-tasking το αρχικό μοντέλο καταγράφει ένα μικρό προβάδισμα καθώς διαθέτει μνήμη RAM 4GB έναντι των 2GB του νεότερου μοντέλου.

Αν δεν έχετε αυξημένες αποθηκευτικές ανάγκες, έχετε πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσετε iPad Pro των 32GB με σύνδεση LTE. Θυμίζουμε ότι το iPad Pro 12,9’’ κυκλοφορούσε σε μοντέλα Wi-Fi των 32, 128 και 256GB, καθώς και σε μοντέλα Wi-Fi+Cellular των 128 και 256GB. Το iPad Pro 9,7’’ έρχεται να προσθέσει το μοντέλο Wi-Fi+Cellular των 32GB προσφέροντας μια πιο οικονομική επιλογή σε όσους θέλουν οπωσδήποτε τη σύνδεση LTE. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως το iPad Pro 9,7’’ διαθέτει LTE Advanced που σημαίνει ότι θεωρητικά προσφέρει ταχύτητα download 300Mbps, διπλάσια από αυτή του iPad Pro 12,9’’ (θεωρητικά πάντα).Το iPad Pro 9,7’’ έρχεται να προσθέσει το μοντέλο Wi-Fi+Cellular των 32GB στη σειρά των iPad Pro προσφέροντας μια πιο οικονομική επιλογή σε όσους θέλουν οπωσδήποτε τη σύνδεση LTE.

Εκτός από το LTE Advanced υπέρ του iPad Pro 9,7’’, από πλευράς εξοπλισμού και συνδεσιμότητας, η μόνη επιπλέον διαφορά εντοπίζεται στη θύρα USB, αλλά αυτή τη φορά υπέρ του μοντέλου 12,9’’. Ενώ το αρχικό μοντέλο διέθετε θύρα USB 3.0, για το νεότερο μοντέλο η Apple προτίμησε τη θύρα USB 2.0. Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν συχνά την ενσύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή για τη μεταφορά μεγάλων αρχείων, θα πρέπει να κάνετε λίγο περισσότερη υπομονή.

Ο τομέας που αφήσαμε για το τέλος και έχει δεχτεί τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι κάμερες. Η κύρια κάμερα iSight έχει αναβαθμιστεί προσφέροντας ανάλυση 12MP, τη μεγαλύτερη που μπορεί να βρεθεί σε iPad, ενώ το διάφραγμα f/2.2 (από f/2.4 σε όλα τα τελευταία μοντέλα) και το True Tone φλας υπόσχονται πολύ καλύτερες λήψεις ακόμα και σε συνθήκες με λιγότερο φωτισμό. Πλέον, με την κάμερα του iPad Pro 9,7’’ μπορείτε να τραβήξετε βίντεο 4Κ στα 30fps, αλλά και 1080p στα 30/60fps (το αρχικό μοντέλο έφτανε έως 1080p στα 30fps). Αναβάθμιση όμως υπήρξε και στη μπροστινή κάμερα FaceTime, την οποία είχαμε συνηθίσει σε ανάλυση 1,2MP σε όλα τα τελευταία μοντέλα, φτάνοντας τα 5MP. Επιπλέον, η κάμερα αυτή έχει δανειστεί το χαρακτηριστικό Retina Flash από το iPhone, με το οποίο η οθόνη ενεργεί σαν φλας, για ακόμα καλύτερες selfies.Με την κάμερα του iPad Pro 9,7’’ μπορείτε να τραβήξετε βίντεο 4Κ στα 30fps, αλλά και 1080p στα 30/60fps.

To iPad Pro 9,7’’ απευθύνεται σε όλους αυτούς που χρειάζονται τις αυξημένες επιδόσεις και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του αρχικού μοντέλου, αλλά σε μια πιο βολική διάσταση ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά του. Πάντως, όποιο iPad Pro κι αν επιλέξετε, η εμπειρία χρήσης είναι η γνωστή αξεπέραστη...


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα