Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Kingston MobileLite Wireless G3 & Pro

Απρ 01 2016
Η σειρά MobileLite Wireless της Kingston επιστρέφει ακόμα πιο δυνατή προσφέροντας δύο συσκευές – πολυεργαλεία για όσους ταξιδεύουν συχνά ή βρίσκονται πολλές ώρες στο δρόμο.
Kingston MobileLite Wireless G3 & Pro
Το πολυεργαλείο της Kingston, με βασική λειτουργία την αποθήκευση αρχείων από φορητές συσκευές, δεν είναι κάτι καινούριο για την εταιρεία, αλλά και για το Discover. Αρχικά, η Kingston είχε κυκλοφορήσει το Wi-Drive με μόνο στόχο την αποθήκευση αρχείων, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το MobileLite Wireless με περισσότερες δυνατότητες. Μία αναβαθμισμένη έκδοση του τελευταίου, με την προσθήκη του “G2” στην ονομασία, παρουσιάστηκε λίγους μήνες αργότερα, ενώ πρόσφατα, σταθμίζοντας καλύτερα τις ανάγκες των χρηστών, η εταιρεία επανήλθε με δύο συσκευές με αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά με τις ίδιες, χρήσιμες λειτουργίες.Τα MobileLite Wireless G3 και Pro είναι μικρές, φορητές συσκευές που σας δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρετε σε αυτές τα αρχεία των φορητών συσκευών σας ώστε να απελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο, αλλά προσφέρουν και πολλές άλλες λειτουργίες.

Τα MobileLite Wireless G3 και MobileLite Wireless Pro της Kingston είναι μικρές, φορητές συσκευές που σας δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρετε σε αυτές τα αρχεία των φορητών συσκευών σας ώστε να απελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο, λειτουργούν ως φορητοί φορτιστές των συσκευών σας, μοιράζουν τα αρχεία τους σε πολλαπλές φορητές συσκευές, διαβάζουν φορητά αποθηκευτικά μέσα και «μετατρέπονται» σε ένα χρήσιμο Wi-Fi access point για έχετε όλες τις συσκευές σας συνδεδεμένες στο Internet. Ας δούμε όμως πρώτα τις ίδιες τις συσκευές και τις διαφορές τους και, στη συνέχεια, όλες τις λειτουργίες τους αναλυτικά.

Το λευκό MobileLite Wireless G3 και το μαύρο MobileLite Wireless Pro διαφέρουν εξωτερικά μόνο ως προς το χρώμα τους. Διαθέτοντας τις ίδιες μικρές διαστάσεις (2,4 εκατ. ύψος) και χαμηλό βάρος (G3: 192 γρ., Pro: 194 γρ.), οι συσκευές της Kingston μπορούν να μεταφέρονται με ευκολία και να μην προβληματίζουν στις αποσκευές ενός ταξιδιού. Διαθέτουν υποδοχές USB και SD [(micro-) SD, SDHC, SDXC, στη συσκευασία περιλαμβάνεται adapter] για τα αποθηκευτικά σας μέσα, τα οποία θα πρέπει να είναι φορμαρισμένα σε ένα file system εκ των FAT, FAT32, NTFS ή exFAT. Οι συσκευές υποστηρίζουν ασύρματη δικτύωση 2,4GHz 802.11n και 5GHz 802.11ac, ενώ θα βρείτε και μία θύρα LAN ώστε οι συσκευές της Kingston να λειτουργούν και ως access points.Οι συσκευές της Kingston διαθέτουν υποδοχές USB και SD για τα αποθηκευτικά σας μέσα, υποστηρίζουν ασύρματη δικτύωση, ενώ ενσωματώνουν και μία θύρα LAN ώστε να λειτουργούν και ως access points.

Οι διαφορές μεταξύ MobileLite Wireless G3 και MobileLite Wireless Pro είναι μόνο δύο, αλλά αρκετές ώστε το δεύτερο να κοστίζει τα διπλά χρήματα από το πρώτο. Το μοντέλο Pro ενσωματώνει αποθηκευτικό χώρο 64GB, κάτι που δε διαθέτει το μοντέλο G3 παραμένοντας μόνο στα φορητά αποθηκευτικά μέσα που θα προσαρτήσετε. Επίσης, το μοντέλο G3 διαθέτει μπαταρία 5400 mAh που του προσφέρει ονομαστική αυτονομία έως 11 ώρες, ενώ το μοντέλο Pro ανεβάζει τη χωρητικότητα στα 6700 mAh και την αυτονομία στις 12 ώρες. Φυσικά, η διαφορά στη χωρητικότητα των μπαταριών έχει αντίκτυπο και στη φόρτιση άλλων συσκευών.

Όπως αναφέραμε, η κύρια λειτουργία του MobileLite Wireless, και στα δύο μοντέλα, είναι η μεταφορά αρχείων από το smartphone ή το tablet στη συσκευή της Kingston ώστε να ελευθερωθεί αποθηκευτικός χώρος στη φορητή συσκευή σας. Τα αρχεία σας μπορούν να μεταφερθούν τόσο σε USB flash drive ή SD, όσο και στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του Pro. Για τη μεταφορά και διαχείριση των αρχείων σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι η εφαρμογή Kingston MobileLite, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Η εφαρμογή είναι συμβατή με συσκευές Android που διαθέτουν έκδοση 4.2 ή νεότερη, καθώς και με συσκευές iOS έκδοσης 8 ή νεότερη (iPhone 4s, iPad 2, iPad Mini και νεότερες εκδόσεις τους).Τα αρχεία του smartphone ή του tablet σας μπορούν να μεταφερθούν τόσο σε USB flash drive ή SD, όσο και στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του Pro.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε όταν ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά μία από τις συσκευές, είναι να ρυθμίσετε τις παραμέτρους σύνδεσης, δηλαδή το όνομα δικτύου και το συνθηματικό πρόσβασης. Αυτό χρειάζεται επειδή το MobileLite Wireless δημιουργεί ένα δικό του ασύρματο δίκτυο δίνοντας τη δυνατότητα να έχετε το προσωπικό σας cloud στα προσαρτημένα αποθηκευτικά μέσα. Αυτό σημαίνει πως στο δίκτυο αυτό μπορούν να συνδέονται τόσο οι δικές σας συσκευές, όσο και οι συσκευές φίλων σας και να έχετε κοινά αρχεία. Έτσι, όχι μόνο μπορείτε να ανταλλάσσετε αρχεία, αλλά και να κάνετε streaming διαφορετικών αρχείων σε πολλαπλές συσκευές. Μπορείτε δηλαδή να ακούτε αρχεία μουσικής στο smartphone σας, ενώ ένα φίλος σας βλέπει κάποια σειρά στο tablet. Φυσικά, μία από τις πιο απλές λειτουργίες του MobileLite Wireless είναι η ανάγνωση USB flash drives και καρτών SD, συνήθως για την απλή διαχείριση αρχείων. Τόσο η διαχείριση των αρχείων, όσο και η αναπαραγωγή τους γίνεται μέσα από τη εφαρμογή MobileLite Wireless.Το MobileLite Wireless δημιουργεί ένα δικό του ασύρματο δίκτυο δίνοντας τη δυνατότητα να έχετε το προσωπικό σας cloud στα προσαρτημένα αποθηκευτικά μέσα.

Όπως αναφέραμε, οι συσκευές της Kingston διαθέτουν θύρα LAN ώστε, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, να μπορούν να μετατραπούν σε access points. Αν διαθέτετε πολλές συσκευές, αλλά έχετε στη διάθεσή σας μόνο μια ενσύρματη παροχή δικτύου, μπορείτε να συνδέσετε σε αυτή το MobileLite Wireless και στη συνέχεια να συνδέσετε ασύρματα στο τελευταίο τις συσκευές σας. Με αυτό τον τρόπο, όλες οι συσκευές σας αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο.Η συσκευή της Kingston μπορεί άνετα να λειτουργήσει ως ένας φορητός φορτιστής που θα δώσει περισσότερη αυτονομία στο smartphone ή το tablet σας.

Τελευταία, από τη μεγάλη λίστα των λειτουργιών του MobileLite Wireless, αφήσαμε τη φόρτιση άλλων συσκευών. Η συσκευή της Kingston μπορεί άνετα να λειτουργήσει ως ένας φορητός φορτιστής που θα δώσει περισσότερη αυτονομία στο smartphone ή το tablet σας. Μάλιστα, χάρη στην έξοδο των 2.0Α, η φόρτιση γίνεται γρήγορα ώστε να μην περιμένετε. Σύμφωνα με την Kingston, ένα πλήρως φορτισμένο MobileLite Wireless G3 και ένα Pro μπορούν να φορτίσουν ένα σύγχρονο smartphone 2 και 2,5 φορές, αντίστοιχα.

Αν ταξιδεύετε συχνά ή βρίσκεστε στο δρόμο για πολλές ώρες, τα MobileLite Wireless G3 και MobileLite Wireless Pro της Kingston μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα πολυεργαλεία που θα σας βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα