Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 χρήσιμα apps για επαγγελματικά βίντεο με το iPhone σας

Απρ 14 2017
Σας προτείνουμε 5 χρήσιμα apps που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα των βίντεο που τραβάτε με το iPhone σας.
5 χρήσιμα apps για επαγγελματικά βίντεο με το iPhone σας
Οι πρόσφατες γενιές του iPhone – κυρίως οι εκδόσεις 6S, 7, και 7 Plus – εγκωμιάζονται για την δυνατότητα εγγραφής βίντεο υψηλής ανάλυσης. Μπορεί να μην φτάνουν την ποιότητα των DSLR, οι οποίες διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες και γενικά καλύτερα οπτικά μέρη, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες εκπληκτικές εφαρμογές για το iPhone σας που σας επιτρέπουν να τραβάτε βίντεο πολύ κοντά στην ποιότητα που προσφέρουν οι DSLRs. Ακόμη κι αν είστε έμπειρος κινηματογραφιστής, αυτές οι εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε τα πλάνα που χρειάζεστε, όταν δεν έχετε μαζί την κύρια κάμερα σας.

1.Χρήση του προεπιλεγμένου Camera app


Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε καλύτερη εγγραφή βίντεο είναι απλά να ενεργοποιήσετε το "AF Lock". Όταν φωτογραφίζετε με DSLR, συνήθως χρησιμοποιείτε χειροκίνητη εστίαση, ώστε να μην επιτρέπετε στο φακό να προσπαθεί συνεχώς να εστιάζει σε ένα θέμα. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την προεπιλεγμένη εφαρμογή στο iPhone σας πατώντας πρώτα το αντικείμενο και στη συνέχεια, πατάτε παρατεταμένα για να ενεργοποιήσετε το AF Lock.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας καταγράφει στη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα. Για παράδειγμα, η ανάλυση 4Κ γίνεται downscale σε 1080p κατά την επεξεργασία, άρα είναι προτιμότερο να τραβάτε με ανάλυση 4Κ παρά με 1080p. Εάν θέλετε να πετύχετε «κινηματογραφικό αποτέλεσμα», πειραματιστείτε με τα φίλτρα. Ίσως είναι προτιμότερο να αποφύγετε την εγγραφή με ενεργοποιημένα τα φίλτρα και να τα προσθέσετε αργότερα (μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή) - για να είστε «καλυμμένοι» σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα. Αυτά όσον αφορά την προεπιλεγμένη εφαρμογή του iPhone. Για περισσότερες δυνατότητες, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω εφαρμογές.

2.ProCam 4 – Manual Camera + Raw (€4.99)


Κοστίζει μόλις €4.99, και έρχεται με μια πληθώρα χαρακτηριστικών. Με το ProCam 4 app μπορείτε να αρχίσετε ρυθμίζοντας τις τιμές του διαφράγματος και την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε την ισορροπία λευκού για να επιλέξετε αντίστοιχη ρύθμιση με το περιβάλλον που βρίσκεστε. Επίσης, επωφεληθείτε από τη δυνατότητα χειροκίνητης εστίασης όπως και με την προεπιλεγμένη εφαρμογή του iPhone. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά εφαρμόζονται με τη χρήση ενός slider, και μπορείτε να δείτε τις αλλαγές σας να πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο.

Το ProCam 4 app διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε αρκετά μέχρι να μάθετε να αξιοποιείτε σωστά όλες τις ρυθμίσεις. Έρχεται επίσης και με ένα πολύ βολικό companion app για το Apple Watch σας.

3.FiLMiC Pro (€9.99)


Ακόμα μία εξαιρετική επιλογή είναι το FiLMic Pro app. Κοστίζει λίγο περισσότερο σε σχέση με κάποιες άλλες λύσεις, ωστόσο θα σας βοηθήσει να κάνετε εκπληκτικές λήψεις με το iPhone σας. Λειτουργεί συνδυαστικά με το σταθεροποιητή εικόνας Osmo της DJI, ενώ στο iPhone 7 Plus πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τον τύπο φακού για διαφορετική προοπτική. Όπως και με το ProCam 4, έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε πολλές ρυθμίσεις όπως ISO, διάφραγμα, ισορροπία λευκού και άλλες.

Εάν σας αρέσει να δημιουργείτε ταινίες μικρού μήκους, υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές που θα σας διευκολύνουν: Εκτός από γρήγορη πρόσβαση σε αναλογίες πλευρών, όπως μια πιο κινηματογραφική 17:9, μπορείτε να ρυθμίσετε το frame rate, όπως 15fps αντί για τα συνηθέστερα 30fps. Γενικότερα, το FiLMic Pro app διαθέτει πολύ πιο απλή διεπαφή χρήστη, σε σχέση με άλλες λύσεις, ενώ έρχεται επίσης με companion app για το Apple Watch σας.

4.Adobe Premiere Clip (Δωρεάν)


Θα χρειαστεί να τραβήξετε το βίντεο σας με άλλα μέσα, ωστόσο το Adobe Premiere Clip σας επιτρέπει να δώσετε στο βίντεο σας το «σωστό γυάλισμα» για να πετύχετε το κινηματογραφικό αποτέλεσμα που θέλετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε βίντεο από τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας ή και να επεξεργαστείτε εύκολα τον ήχο στα κλιπ σας. Λειτουργεί άψογα με άλλα Adobe apps στο Creative Cloud, όπως το Premiere Pro CC. Είναι εύκολο στη χρήση και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε βίντεο κορυφαίας ποιότητας χωρίς επιπλέον κόστος. Το καλύτερο απ’ όλα, είναι ότι διατίθεται εντελώς δωρεάν για iOS.

5.DJI Go (Δωρεάν)


Η DJI είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία καμερών (Osmo) και drones, τα μοντέλα της οποίας προσφέρονται για επαγγελματικούς σκοπούς - αφού προτιμώνται κυρίως από φωτογράφους και από όσους ασχολούνται με την βιντεοσκόπηση από αέρος. Αφού καταγράψετε εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα με κάποιο drone της σειράς Phantom ή τραβήξτε απολύτως σταθερά βίντεο με την camera Οsmo, το DJI GO προσφέρει επιλογές ρυθμίσεων επαγγελματικού επιπέδου, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον χρήστη. Χρησιμοποιήστε το πλέγμα που εμφανίζεται στην οθόνη για να αξιοποιήσετε τον κανόνα των τρίτων, να αλλάξετε την ισορροπία λευκού ανάλογα με το περιβάλλον, να αλλάξετε αποχρώσεις και πολλά άλλα. Η εφαρμογή της DJI διατίθεται δωρεάν στο App Store.

Όπως προαναφέραμε, τα τελευταία μοντέλα iPhone προσφέρουν εκπληκτικές λήψεις βίντεο, ωστόσο, να θυμάστε, ότι δεν αρκούν μόνο τα apps για να μπορέσετε να πετύχετε επαγγελματικά αποτελέσματα. Η δημιουργία χρειάζεται αφοσίωση, χρόνο και πειραματισμό. «Παίξτε» με τις ρυθμίσεις της κάμερας για να δείτε τι ακριβώς κάνει η κάθε επιλογή. Για κινηματογραφικό αποτέλεσμα, επεξεργαστείτε το υλικό σας χρησιμοποιώντας κυρίως letterboxing, σταθεροποίηση εικόνας, καμπύλες RGB και άλλα αντίστοιχα «εργαλεία».Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα