Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Χρήσιμα tips για να παραμετροποιήσετε την γραμμή εργασιών στα Windows 10

Απρ 28 2017
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραμετροποιήσετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 10 και να τη φέρετε στα μέτρα σας.
Χρήσιμα tips για να παραμετροποιήσετε την γραμμή εργασιών στα Windows 10
Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που τα Windows 8 δεν πέτυχαν τόσο πολύ εμπορικά ήταν η απουσία του μενού Έναρξη και της γραμμής εργασιών. Η Microsoft άκουσε τα σχόλια των χρηστών και επανάφερε τη γραμμή εργασιών των Windows καθώς και το μενού Έναρξη στα Windows 10. Απλά, η διαφορά είναι ότι η γραμμή εργασιών των Windows 10 είναι αρκετά μεγάλη. Ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης σας, η γραμμή εργασιών πιάνει πολύτιμο χώρο στην επιφάνεια εργασίας. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνετε τη γραμμή εργασιών και να κερδίσετε περισσότερο χώρο στην οθόνη. Επιπλέον, υπάρχουν μια σειρά από άλλα χρήσιμα tips για να αφαιρέσετε εντελώς τη γραμμή εργασιών από την οθόνη σας ή να την παραμετροποιήσετε όπως σας βολεύει. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

1.Απόκρυψη της γραμμής εργασιών όταν δεν χρησιμοποιείται


Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στη γραμμή εργασιών. Θα εμφανιστεί ένα μενού. Κάντε κλικ στην επιλογή «Ρυθμίσεις» στο κάτω μέρος και θα ανοίξει το παράθυρο ρυθμίσεων, όπου θα δείτε δύο επιλογές: «Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας» και «Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών σε λειτουργία tablet». Όταν επιλέξετε την πρώτη επιλογή, η γραμμή εργασιών θα είναι ορατή μόνο όταν μετακινείτε το ποντίκι σας στο κάτω μέρος της οθόνης.

Η δεύτερη επιλογή, από την άλλη, είναι βολική αν έχετε ένα υβριδικό tablet/laptop, όπως π.χ. το Microsoft Surface. Έτσι, όταν χρησιμοποιείται ως tablet, η γραμμή εργασιών εμφανίζεται μόνο αν σύρετε το δάχτυλό σας στο κάτω μέρος της οθόνης.

2.Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων


Οι ειδοποιήσεις εφαρμογών και συστήματος εμφανίζουν ξανά τη γραμμή εργασιών. Αν και η εύκολη λύση είναι απλά να κλείνετε κάθε φορά το πλαίσιο ειδοποιήσεων, αυτό το χαρακτηριστικό εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό - κυρίως σε μικρή οθόνη. Πατήστε το μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις > Σύστημα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «Ειδοποιήσεις και ενέργειες» στην αριστερή στήλη. Χρησιμοποιήστε το δεξί διακόπτη στη δεξιά πλευρά του παραθύρου Ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από τα προγράμματα που σας «ενοχλούν» περισσότερο, ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις.

3.Τοποθετήστε περισσότερες συντομεύσεις στη γραμμή εργασιών


Σας αρέσει να έχετε όσο γίνεται πιο άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές σας; Η πιο απλή λύση είναι να καρφιτσώσετε όλες τις συντομεύσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε περισσότερο στη γραμμή εργασιών. Βέβαια, ο χώρος στη γραμμή εργασιών μπορεί να γεμίσει γρήγορα, ωστόσο, ευτυχώς, υπάρχει λύση να χωρέσετε περισσότερες συντομεύσεις. Απλά, μπορείτε να μικρύνετε τα εικονίδια για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο.

Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στο παράθυρο των ρυθμίσεων βρείτε την επιλογή «Χρήση μικρών κουμπιών γραμμής εργασιών» και ενεργοποιήστε την. Τα εικονίδια τώρα θα είναι πολύ πιο μικρά, κάτι που σας επιτρέπει να καρφιτσώσετε πολύ περισσότερα από αυτά στη γραμμή εργασιών. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το κουμπί προβολής εργασιών, μπορείτε να κερδίσετε λίγο περισσότερο χώρο στη γραμμή εργασιών, κρύβοντας το. Απλά, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο στη γραμμή εργασιών και έπειτα κλικ στο «Εμφάνιση κουμπιού προβολής εργασιών».

4.Αλλαγή χρώματος ή και διάφανη γραμμή εργασιών


Η συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους παρά για πρακτικούς. Εάν δεν σας αρέσει το μαύρο χρώμα της γραμμής εργασιών μπορείτε να το αλλάξετε, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Από το μενού Έναρξη πατήστε Ρυθμίσεις και έπειτα πατήστε Εξατομίκευση. Στο σχετικό παράθυρο επιλέγετε «Χρώματα» στην αριστερή στήλη. Μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα χρώμα χειροκίνητα, είτε να αφήσετε το σύστημα να επιλέγει αυτόματα το χρώμα με βάση τα χρώματα στο φόντο της επιφάνειας εργασίας. Αφού λοιπόν κάνετε την επιλογή (αυτόματα ή χειροκίνητα) ενεργοποιήστε την επιλογή «Εμφάνιση χρώματος στην Έναρξη, στη γραμμή εργασιών και στο κέντρο ενεργειών». Αυτή η επιλογή – προφανώς – δεν θα αλλάξει μόνο το χρώμα της γραμμής εργασιών. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε «Να γίνει διάφανη η Έναρξη, η γραμμή εργασιών και το κέντρο ενεργειών».

Τα Windows 10 σας δίνουν πολλές επιλογές παραμετροποίησης, ώστε να φέρετε στα μέτρα σας το καλύτερο λειτουργικό της Microsoft μέχρι σήμερα. Ξεκινήστε λοιπόν από τη γραμμή εργασιών!Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα