Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Firefox για Android: Tips που πρέπει να γνωρίζετε

Απρ 04 2017
Αν χρησιμοποιείτε Firefox για Android, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 5 απλά και εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης.
Firefox για Android: Tips που πρέπει να γνωρίζετε
Όποιο Android smartphone ή tablet και να επιλέξετε, συνοδεύεται από προεγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης, και αυτό συνήθως είναι το Google Chrome, το οποίο για τους περισσότερους χρήστες είναι αυτό που χρειάζονται για άνετο και γρήγορο mobile surfing. Μπορεί να αποτελεί εκπληκτικό πρόγραμμα περιήγησης, ωστόσο για ορισμένους ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή. Εκτός από το γεγονός ότι πολλοί χρήστες δεν θέλουν να «δεσμευτούν» με το οικοσύστημα της Google, πολλές ανεξάρτητες δοκιμές δείχνουν ότι το Firefox αποτελεί το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε ήδη τον browser της Mozilla στην Android συσκευή σας, τότε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips για να κάνετε την εμπειρία περιήγησης ακόμα καλύτερη.

Ενεργοποίηση του Search Suggestion


Το Search Suggestion είναι πάντα μια χρήσιμη λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν και να βρουν αυτό που θέλουν. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ορισμένους στοίχους από ένα τραγούδι και θέλετε να το βρείτε στο διαδίκτυο, μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε αυτές τις δύο ή τρεις λέξεις και αφήστε το Search Suggestion να σας το εμφανίσει. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Ως εκ τούτου, απλά πληκτρολογήστε μία ή δύο λέξεις στη μπάρα διευθύνσεων και θα σας εμφανιστεί η επιλογή για να ενεργοποιήσετε το Search Suggestion. Πατήστε “YES” και μετά από αυτό, μπορείτε να έχετε προτάσεις αναζήτησης με βάση το ερώτημα σας.

Άμεση αναζήτηση χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης


Όπως με το Chrome, μπορείτε να πληκτρολογήσετε αυτό που θέλετε να αναζητήσετε στη γραμμή διευθύνσεων στο πάνω μέρος του Firefox χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης (Google, στην προκειμένη περίπτωση). Αλλά μια εύχρηστη λειτουργία του Firefox είναι ότι καθώς πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε να αναζητήσετε, τα εικονίδια για διάφορες άλλες μηχανές αναζήτησης και ιστοσελίδες (Yahoo, Duck Duck Go, Wikipedia, Amazon κ.ο.κ) εμφανίζονται ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο, και το μόνο που χρειάζεται να πατήσετε είναι ένα από αυτά (τα εικονίδια) τη στιγμή που θα έχετε εισάγει τα στοιχεία σας προκειμένου να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης.

Ενεργοποίηση του Do Not Track


H Mozilla έχει να υπερηφανεύεται ότι πάντα αναζητά τρόπους για να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των χρηστών και το Firefox ήταν το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης που ενσωμάτωσε την επιλογή “Do Not Track” (αν και πλέον υπάρχει στους περισσότερους browsers). Ενεργοποιώντας το Do Not Track στο Firefox ή σε οποιοδήποτε browser χρησιμοποιείτε, αποστέλλετε αυτόματα το αίτημα μη καταγραφής των περιηγήσεων σας από τις ιστοσελίδες. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα ισχύει πάντα καθώς αρκετές ιστοσελίδες παρακάμπτουν το συγκεκριμένο αίτημα. Ωστόσο, αν λειτουργήσει, τότε ουσιαστικά σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα σας σε άλλους δικτυακούς τόπους για στοχευμένες διαφημίσεις βάσει των ενδιαφέροντών σας, για προσαρμοσμένο περιεχόμενο κ.ο.κ. Για να ενεργοποιήσετε το “Do Not Track” στο Firefox, πατήστε το εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία και έπειτα Settings > Privacy και ενεργοποίηση του “Do Not Track” (το οποίο είναι ανενεργό από προεπιλογή).

Συγχρονίστε κωδικούς, ιστορικό και σελιδοδείκτες στο Firefox


Το γεγονός ότι το Firefox δεν είναι συνδεδεμένο στο λογαριασμό σας στο Google, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υποστηρίζει συγχρονισμό μεταξύ άλλων συσκευών – για πρόσβαση στους σελιδοδείκτες σας, τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και το ιστορικό περιήγησης. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Firefox: στην έκδοση Android, πατήστε το εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια πατήστε Settings και “Sign in” και ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή, θα πρέπει να συνδεθείτε στο Firefox στην Android συσκευή σας, και τα δεδομένα σας θα συγχρονιστούν μεταξύ των εκδόσεων Firefox των συσκευών που έχετε συνδέσει το λογαριασμό σας.

Δημιουργήστε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης (Master Password)


Εάν μοιράζεστε τη συσκευή σας με άλλα άτομα, ή αν απλά θέλετε να προσθέσετε στο λογαριασμό σας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης που θα σας ζητείται κάθε φορά που συνδέσετε σε ένα site που απαιτεί τα στοιχεία σας. Για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, πατήστε το μενού του Firefox στην επάνω δεξιά γωνία > Settings και έπειτα ενεργοποιήσετε την επιλογή “Use master password”. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε και στη συνέχεια πατήστε ΟΚ.

Ο Firefox είναι ένας εύχρηστος browser που προσφέρει πληθώρα χαρακτηριστικών και ταχύτατη περιήγηση στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε add-ons για την έκδοση Android και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγησης.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα