Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πως να επιλέξετε την σωστή κάρτα microSD για την Android συσκευή σας

Απρ 24 2017
Σας παρουσιάζουμε ορισμένα «μικρά tips» που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη κάρτα microSD για να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο του Android smartphone σας ή του tablet σας.
Πως να επιλέξετε την σωστή κάρτα microSD για την Android συσκευή σας
Η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου στο Android smartphone ή το tablet είναι τεράστια εξυπηρέτηση για τους χρήστες που χρειάζονται περισσότερο χώρο για τα αρχεία τους, όπως βίντεο, μουσική ή φωτογραφίες. Η επέκταση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής Android γίνεται μέσω κάρτας microSD, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι φαίνονται όλες οι κάρτες ίδιες, στην πραγματικότητα διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, και όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην χωρητικότητα.Κάρτες microSD υπάρχουν πολλές, δεν είναι όμως όλες κατάλληλες για το smartphone ή το tablet σας. Επομένως, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά της συσκευής σας.

Τι τύπο κάρτας microSD χρειάζεστε; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας κάρτας Class 6 και Class 10 και πόσο σημαντικό είναι αυτό το χαρακτηριστικό; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, σας έχουμε τις απαντήσεις παρακάτω.

Χωρητικότητα


Αυτό είναι το πιο «απλό» χαρακτηριστικό. Κατ’ αρχάς, «SD» σημαίνει «Secure Digital», και τα δύο πρότυπα καρτών microSD είναι τα SDHC και SDXC. Το SDHC απαντά στο «secure digital high capacity», που σημαίνει ότι πρόκειται για κάρτα υψηλής χωρητικότητας, και SDXC σημαίνει «SD extended capacity», που σε γενικές γραμμές σημαίνει ότι αυτές οι κάρτες προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερες χωρητικότητες. Πιο συγκεκριμένα, η χωρητικότητα των καρτών SDHC microSD ξεκινάει από τα 2GB και φτάνει έως 32GB, ενώ οι κάρτες SDXC προσφέρουν χωρητικότητες που ξεκινούν από 32GB και φτάνουν μέχρι και τα 2ΤΒ (τουλάχιστον στη θεωρία, γιατί μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το μεγαλύτερο μέγεθος κάρτας μνήμης SDXC φτάνει τα 512GB).

Είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε τα χαρακτηριστικά του smartphone ή του tablet για το οποίο προορίζεται η κάρτα μνήμης, καθώς από αυτά καθορίζεται και η μέγιστη χωρητικότητα κάρτας μνήμης που υποστηρίζεται. Για παράδειγμα, ένα smartphone μπορεί να υποστηρίζει κάρτες μνήμης microSDXC, αλλά να αναγνωρίζει μόνο αυτές που έχουν χωρητικότητα έως 64GB. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν διαβάσετε σωστά τα χαρακτηριστικά της συσκευής σας – αν π.χ. επιλέξετε μία κάρτα microSDXC 128GB - δεν θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε όλο τον αποθηκευτικό χώρο. Να σημειώσουμε ότι, συνήθως, όσο «ανεβαίνει» ο αποθηκευτικός χώρος, τόσο ανεβαίνει και το κόστος της κάρτας microSD.

Ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής (Class)


Κάθε κάρτα SD διαθέτει διαφορετική ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση. Οι κατασκευαστές καρτών SD χρησιμοποιούν την ένδειξη «Class» που δείχνει την ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα που προσφέρει η κάρτα μνήμης και μετριέται σε megabytes ανά δευτερόλεπτο (ΜΒ/sec). Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες ορίζονται ως Class 2, 4, 6 και 10. Οι αριθμοί σε κάθε κατηγορία αντιστοιχούν στην ελάχιστη ταχύτητα μετάδοσης της κάρτας. Αν η κάρτα είναι class 2, έχει μια ελάχιστη ταχύτητα μετάδοσης 2 ΜΒ/sec, η κατηγορία 4 έχει 4 ΜΒ/sec κ.ο.κ. Η ταχύτητα της κάρτας αναφέρεται πάντοτε στην ετικέτα της κάρτας, που εμφανίζεται ως αριθμός (2, 4, 6, 10) στο εσωτερικό του γράμματος «C».

Εκτός από αυτές τις τυπικές κατηγορίες ταχύτητας, υπάρχουν επίσης δύο κατηγορίες Ultra High Speed (UHS-I και UHS-II). Οι κάρτες UHS είναι σημαντικά πιο ακριβές και έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται σε συμβατές με την εν λόγω κατηγορία συσκευές. Οι δύο κλάσεις των καρτών UHS ορίζονται ως U1 και U3, όπου 1 σημαίνει μια ελάχιστη ταχύτητα 10 MB/s και 3 μια ελάχιστη ταχύτητα 30 MB/s. Δεν υπάρχουν πολλές συσκευές Android που υποστηρίζουν κάρτες UHS microSD, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Αφού γνωρίζετε πλέον τι ακριβώς σημαίνουν οι ενδείξεις Class, SDHC και SDXC πάνω σε μια κάρτα SD, η σωστή επιλογή κάρτας microSD θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την Android συσκευή σας. Αν χρειάζεστε αποθηκευτικό χώρο μόνο για τη μουσική σας, τότε μάλλον δεν χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη βάση στην ταχύτητα της κάρτας. Ωστόσο, αν τραβάτε φωτογραφίες σε μορφή RAW ή γράφετε βίντεο σε ανάλυση 4Κ, τότε οπωσδήποτε θα χρειαστείτε μια ταχύτερη (και σαφώς πιο ακριβή) κάρτα microSD.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα