Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τι κάνουμε όταν βραχεί ένα iPhone 7

Απρ 25 2017
Το γεγονός πως το iPhone 7 είναι αδιάβροχο δε σημαίνει πως δεν χρειάζεται τη φροντίδα σας μετά από μια βύθιση ή αν απλά δεχτεί σταγόνες νερού.
Τι κάνουμε όταν βραχεί ένα iPhone 7
Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι, ασφαλώς, αδιάβροχα. Όπως μπορεί να γνωρίζετε και από προηγούμενη εμπειρία με κλασικού τύπου ρολόγια ή άλλες αδιάβροχες συσκευές (είχαμε γράψει σχετικά και για το Apple Watch Series 2 παλαιότερα), αυτό δεν σημαίνει πως το iPhone είναι έτοιμο για κολύμπι. Ούτε σημαίνει πως αν βραχεί δεν χρειάζεται κανενός είδους φροντίδα αμέσως μετά για την καλύτερη δυνατή αντοχή στο χρόνο.

Τα συγκεκριμένα iPhone έχουν διαπίστευση IP67 που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να αντέξουν σε βάθος έως και ένα μέτρο για έως και 30 λεπτά σε περίπτωση που πέσουν στο νερό. Βέβαια, οι αριθμοί αυτοί είναι σχετικοί αφού, στην πραγματικότητα, αναφέρονται στην πίεση που μπορεί να περιμένει κανείς σε βάθος ενός μέτρου, η οποία δεν είναι απαραίτητα σταθερή πάντα. Η ίδια ακριβώς διαπίστευση σημαίνει ότι δεν έχει κάτι να φοβηθεί από σκόνη, άμμο κ.λπ. (χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν μπει άμμος σε θύρα δεν χρειάζεται καθαρισμό).

Μπορούμε λοιπόν να φωτογραφήσουμε στα ρηχά, στη βροχή και να μην αγχωθούμε αν πέσει το τηλέφωνο σε νερό. Γι’ αυτό και η Apple προτείνει να αποφεύγουν οι χρήστες να το έχουν μαζί τους στο ντους (μιας και μπορεί να μην υπάρχει βάθος, αλλά η πίεση είναι μεταβαλλόμενη), όταν κάνουν σκι στη θάλασσα, surfing, wakeboarding ή πάνω σε jet ski. Η πίεση είναι ο ένας προβληματισμός προφανώς, το αλάτι και το σαπούνι είναι οι άλλοι ύποπτοι σε τέτοιες διαδικασίες.

Φροντίδα μετά την περιπέτεια
Έρχεται λοιπόν η ώρα που το iPhone 7 βρέχεται. Αφού τελειώσουμε ό,τι κάνουμε, πρέπει να το φροντίσουμε για να αντέξει κι άλλες περιπέτειες σε βάθος χρόνου.Ακόμη και μετά από βροχή, το τηλέφωνο χρειάζεται λίγη φροντίδα. Ακόμη περισσότερο αν έχει πέσει στα βαθιά ή σε μη γλυκό νερό.

Πρωτίστως σκουπίζουμε το νερό με μια πετσέτα ή, ακόμη καλύτερα, καθαρό πανί που δεν ξεφτίζει εύκολα. Αν έχει βραχεί καλώδιο που είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνο, σκουπίζουμε και αυτό πριν το αφαιρέσουμε. Καλύτερα να αποφύγεις το χαρτί και σίγουρα τις βαμβακερές μπατονέτες.

Ύστερα κρατάμε το τηλέφωνο ώστε η θύρα Lightning να “κοιτά” προς τα κάτω και χτυπάμε απαλά τη συσκευή ώστε να φύγει η όποια υγρασία από τη θύρα. Μετά αφήνουμε τη συσκευή εκτεθειμένη σε αέρα για να στεγνώσει καλύτερα. Αέρας σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερός αρκεί, σημασία έχει να κυκλοφορεί ελεύθερα. Δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιήσουμε κάποια εξωτερική πηγή θερμότητας για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, ούτε και πεπιεσμένο αέρα. Όσο για τη θύρα Lightning, η Apple προτείνει να μην προσπαθήσουμε να βάλουμε οποιοδήποτε υλικό στο εσωτερικό της ελπίζοντας να απορροφηθεί γρηγορότερα η υγρασία.Αν έχει βραχεί καλά ένα iPhone 7, πρέπει να φύγει πρώτα η υγρασία πριν επιχειρήσουμε να το φορτίσουμε.

Και με τη χρήση τι γίνεται;
Η Apple προτείνει να περιμένουμε τουλάχιστον πέντε ώρες πριν επιχειρήσουμε να φορτίσουμε τη συσκευή, κάτι που πρέπει να υπολογίσουμε δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο στο μεσοδιάστημα. Επιπλέον, το iPhone πρέπει να έχει στεγνώσει τελείως πριν επιχειρήσουμε να ανοίξουμε το συρταράκι στο οποίο βρίσκεται η κάρτα SIM. Βέβαια, δεν χρειαζόμαστε και συχνά να βάζουμε και να βγάζουμε SIM, οπότε ελάχιστοι θα επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη αναμονή.

Γιατί τόση προσοχή;
Το iPhone 7 είναι επαρκώς μονωμένο. Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορεί με τίποτα να δημιουργηθεί μία χαραμάδα στο λάθος σημείο και ύστερα να επηρεαστεί η στεγανότητα. Είναι εύκολο να σκουπίσουμε καλά το iPhone και να περιμένουμε να αποβληθεί όλη υγρασία που απομένει. Οπότε γιατί όχι;Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα