Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τips και tricks για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το YouTube (Μέρος 2ο)

Απρ 20 2017
Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε «μικρά μυστικά» και tips για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες αναπαραγωγής και διαμοιρασμού βίντεο. Ο λόγος, φυσικά, για το YouTube!
Τips και tricks για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το YouTube (Μέρος 2ο)
Το YouTube διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες για να σας προσφέρει πάντα την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν γνωρίσει όλες τις αρετές του. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά και ορισμένα «Hacks» για το YouTube που ίσως να μην έχετε ακόμα χρησιμοποιήσει. Για το λόγο αυτό επιστρέφουμε με το δεύτερο μέρος των tips που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εν λόγω πλατφόρμα - είτε είστε δημιουργός περιεχομένου ή απλός θεατής. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

1.Προχωρημένη αναζήτηση και Φίλτρα


Γνωρίζετε ότι στο YouTube, υπάρχουν πολλές επιλογές αναζήτησης και φίλτρα που μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα ακριβώς αυτό που ψάχνετε; Όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση και πληκτρολογήσετε μια λέξη κλειδί (ή φράση αναζήτησης), θα σας εμφανιστεί μια λίστα με αποτελέσματα – με βάση αυτό που πληκτρολογήσατε. Πάνω αριστερά θα δείτε ότι υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται «Φίλτρα». Κάντε κλικ στην επιλογή Φίλτρα για να εμφανίσετε μια λίστα με επιλογές αναζήτησης. Αυτό σας επιτρέπει να φιλτράρετε την αναζήτηση σας με βάση την Ημερομηνία μεταφόρτωσης, τον Τύπο, τη Διάρκεια, αλλά και με Λειτουργίες ή ταξινόμηση κατά Συνάφεια. Αυτός ο τρόπος αναζήτησης θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα και γρήγορα ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

2.Συνεισφορά μεταφρασμένου περιεχομένου


Το YouTube είναι μια τεράστια κοινότητα και μπορείτε να συμβάλετε σε αυτήν με πολλούς τρόπους, ακόμα κι αν δεν είστε δημιουργός περιεχομένου. Ένας από αυτούς είναι να συνεισφέρετε τίτλους, περιγραφές, υπότιτλους και ειδικούς υπότιτλους σε βίντεο που δεν έχουν ανέβει από εσάς: Ορισμένα κανάλια επιτρέπουν στους θεατές να υποβάλουν υπότιτλους ή αν θέλουν να διορθώσουν τους υπότιτλους που είναι λανθασμένοι ή ημιτελείς. Αν το βίντεο είναι ήδη υποτιτλισμένο, κάντε κλικ στο Περισσότερα > Μεταγραφή ή στο CC menu που υπάρχει στο player > Γλώσσα > Προσθήκη υπότιτλου/CC. Αν το βίντεο δεν έχει υπότιτλους, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Περισσότερα > Μεταγραφή > Προσθήκη Υπότιτλων/CC. Μόλις υποβάλετε τους υπότιτλους και εγκριθούν τότε οι προϋπάρχοντες υπότιτλοι θα αντικατασταθούν.

3.Προχωρημένες παράμετροι για την ενσωμάτωση βίντεο


Όταν θέλετε να κοινοποιήσετε ένα βίντεο με συγκεκριμένο σημείο έναρξης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε Κοινή χρήση και στη συνέχεια να ορίσετε από ποιο σημείο θα ξεκινήσει το βίντεο πατώντας την επιλογή Έναρξη. Αυτή η επιλογή, ωστόσο, δεν υπάρχει στον κώδικα ενσωμάτωσης βίντεο. Υπάρχει όμως λύση, και είναι απλή. Ας πούμε λοιπόν ότι θέλετε να ενσωματώσετε ένα βίντεο στο blog σας, αλλά δεν θέλετε να περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο, παρά μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι του.Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε χρονικό σημείο έναρξης και λήξης: Κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση > Ενσωμάτωση και δεξιά στο τέλος του συνδέσμου εισάγετε «?start=ss&end=ss», όπου «ss» σημαίνει δευτερόλεπτα, start=ss σημαίνει το χρονικό σημείο (σε δευτερόλεπτα) που θα ξεκινήσει, και end=ss σημαίνει ο χρόνος λήξης (επίσης σε δευτερόλεπτα). Έτσι, αντικαταστήσετε το «ss» με το χρόνο σε δευτερόλεπτα, για παράδειγμα ?start=11&end=60 σημαίνει ότι το βίντεο ξεκινάει από το χρονικό σημείο 0:11 και τελειώνει στο χρονικό σημείο 1:00. Επίσης, πατώντας Εμφάνιση Περισσότερων θα σας εμφανιστούν περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης, όπου - μεταξύ άλλων επιλογών - μπορείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος του βίντεο.

4.Βελτιώσεις, φίλτρα και εφέ στα βίντεο σας


Εκτός από τις επιλογές σε επίπεδο ήχου, το YouTube σας επιτρέπει να ενισχύσετε την ποιότητα των βίντεο σας, μέσα από την ενότητα Βελτιώσεις. Στην ενότητα Γρήγορη επιδιόρθωση, θα βρείτε επιλογές για διόρθωση φωτισμού και χρώματος, για να καταργήσετε τυχόν αναταράξεις της κάμερας, Αργή κίνηση, Παρέλευση χρόνου, Περικοπή, καθώς και επιλογές για αριστερόστροφη ή δεξιόστροφη περιστροφή του βίντεο σας. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε φίλτρο χρώματος για το βίντεο σας μέσα από την επιλογή Φίλτρα. Τέλος, αν θέλετε να θολώσετε τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο βίντεο σας, μεταβείτε στην ενότητα Εφέ θόλωσης. Επιλέξτε Θόλωση προσώπων (για αυτόματη εύρεση και θόλωση προσώπων) ή προσαρμοσμένη θόλωση.

Πριν αποθηκεύσετε τις βελτιώσεις σας, μπορείτε να δείτε μια σύγκριση με το πρωτότυπο βίντεο και με μια προεπισκόπηση των αλλαγών που επιλέξατε. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε πολλαπλά clips δημιουργώντας ένα νέο βίντεο με όλα τα clips που έχετε ανεβάσει, κάνοντας κλικ στο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο του YouTube. Πρόκειται για ένα πραγματικά εύχρηστο πρόγραμμα με πολλές επιλογές, όπως προσθήκη υπότιτλων, εικόνας, ήχου ή και εφέ μετάβασης.

5.Αυτόματο Replay/Repeat σε βίντεο


Η δυνατότητα αυτόματου Replay/Repeat στα βίντεο είναι ένα χαρακτηριστικό που το ζητάνε πολλοί χρήστες του YouTube, ωστόσο δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στην πλατφόρμα – τουλάχιστον όχι για την ώρα. Έτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων για να ακούτε ξανά και ξανά το αγαπημένο σας κομμάτι, χωρίς να χρειάζεται να πατάτε το replay χειροκίνητα. Εδώ λοιπόν υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία επιλογή είναι η χρήση extension για το browser σας: Για το Firefox, το κατάλληλο extension είναι το YouTube Auto Replay, ενώ αν χρησιμοποιείτε Chrome μπορείτε να εγκαταστήσετε το Auto Replay for YouTube. Η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα TubeReplay. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βάλετε το url του YouTube video στο σχετικό πεδίο και να πατήσετε το replay.

6.Δημιουργήστε την δική σας Playlist με αντιγραφή μιας έτοιμης Playlist


To YouTube προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για δημιουργία λίστας αναπαραγωγής, μέσα από την ενότητα «Διαχειριστής βίντεο», ή μπορείτε να αντιγράψετε playlist άλλων χρηστών πατώντας την επιλογή Αποθήκευση σε playlist. Ωστόσο υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για δημιουργία ή αντιγραφή μιας playlist και αυτός είναι η πλατφόρμα YouTube Playlist Copier. Απλά συνδεθείτε με το λογαριασμό YouTube σας και κάνετε αποδοχή στο να διαχειρίζεται η εφαρμογή το λογαριασμό σας. Μετά την αποδοχή, μεταφέρεστε ξανά στην αρχική σελίδα.

Πλέον, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο κανάλι που σας ενδιαφέρει, να κάνετε κλικ στις playlist του χρήστη και να αντιγράψετε το σύνδεσμο της playlist που σας ενδιαφέρει, στη συνέχεια, κάνετε επικόλληση στο YouTube Playlist Copier. Έπειτα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδιωτική ή δημόσια playlist, η οποία θα μεταφερθεί αυτόματα στο λογαριασμό σας, και να αλλάξετε τον τίτλο και την περιγραφή. Με το YouTube Playlist Copier μπορείτε επίσης να συγχωνεύσετε τη playlist κάποιου άλλου χρήστη με κάποια από τις υπάρχουσες playlist σας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και μπορείτε να αντιγράψετε απεριόριστο αριθμό playlist στο κανάλι σας.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα