Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Ξεκαθάρισμα παλιών εφαρμογών σε iPhone και iPad

Απρ 20 2017
Το ξεκαθάρισμα των παλιών εφαρμογών είναι χρήσιμο για τη συσκευή σας για πολλούς λόγους και η Apple σας βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.
Ξεκαθάρισμα παλιών εφαρμογών σε iPhone και iPad
Η Apple δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να εξαφανίσει από το App Store εφαρμογές που έχουν καιρό να ανανεωθούν και, κυρίως, είναι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ασύμβατες με τις νεότερες εκδόσεις του iOS και του hardware στο οποίο αυτές τρέχουν. Κάποιες έχουν εξαφανιστεί ήδη, κάποιες άλλες παραμένουν στο App Store, ή έστω στις συσκευές μας, αλλά όχι για πολύ.

Σημείο καμπής ήταν η εμφάνιση του επεξεργαστή A7 της Apple στο iPhone 7S. Ήταν ο πρώτος επεξεργαστής της σειράς αυτής σχεδιασμένος με αρχιτεκτονική 64-bit και σηματοδότησε την αρχή μιας μετάβασης του απανταχού software από τα 32-bit στα 64-bit. Δεν θα αναλύσουμε εδώ τι οφέλη έχει αυτή η μετάβαση και γιατί όλη η αγορά ακολούθησε το παράδειγμα της Apple όσο πιο γρήγορα μπορούσε, αλλά θα μείνουμε στο τι σημαίνει για κάποιες εφαρμογές που μπορεί να έχουμε ακόμη στα τηλέφωνά μας. Από πέρυσι όλοι οι developers εφαρμογών είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν εφαρμογές σχεδιασμένες για 64-bit. Ωστόσο οι ίδιοι δεν είναι υποχρεωμένοι να αναβαθμίσουν παλαιότερες εφαρμογές τους για την αρχιτεκτονική αυτή. Μπορεί να μην έχει νόημα άλλωστε, αφού ο χρόνος είναι χρήμα και η παλιά εφαρμογή μπορεί να έχει κάνει πια τον κύκλο της.

Ένας τρόπος που ειδοποιείται ο χρήστης ότι μια εφαρμογή του μπορεί να μην είναι και για πολύ ακόμη συμβατή με τη συσκευή του, είναι να την τρέξει. Τότε θα λάβει ειδοποίηση από το σύστημα ότι η εφαρμογή μπορεί να κάνει τη συσκευή πιο αργή από το αναμενόμενο, να επηρεάσει τις επιδόσεις της. Δεν γίνεται όμως να δοκιμάζουμε μία-μία τις εφαρμογές για να δούμε τι και πως.Στη λίστα με όλες τις εφαρμογές μπορούμε να βρούμε όλους τους “ενόχους”.

Στο iOS 10.3 όμως, που διατέθηκε πρόσφατα, υπάρχει τρόπος να βρούμε όλες αυτές τις “ένοχες” εφαρμογές με τη μία. Ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις, πηγαίνουμε στην κατηγορία Γενικά και ύστερα στις Πληροφορίες. Φτάνουμε σε μια λίστα με πληροφορίες και κοιτάμε στην κατηγορία Εφαρμογές. Εδώ προβάλλεται ο αριθμός των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κατηγοριών στη συγκεκριμένη λίστα, αυτή είναι επιλέξιμη. Με ένα πάτημα καταλήγουμε στην οθόνη Συμβατότητα εφαρμογών. Στο δεύτερο μισό αυτής εμφανίζεται λίστα με τις εφαρμογές που δεν προσφέρουν ικανή συμβατότητα και ενδέχεται να πάψουν να λειτουργούν σε επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του iOS.

Ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να λειτουργούν, ακόμη και αν δεν εξασφαλίζουν τις καλύτερες επιδόσεις από τη συσκευή που τις φιλοξενεί είναι να ετοιμάσει τις κατάλληλες αναβαθμίσεις η όποια ομάδα τις σχεδίασε και τις διέθεσε εξ αρχής. Διαφορετικά, ασχοληθείτε όσο προλαβαίνετε γιατί οι μέρες τους είναι μετρημένες.Όλες οι (μελλοντικά) ασύμβατες εφαρμογές εμφανίζονται εδώ, με συντομεύσεις που οδηγούν στην καρτέλα τους στο App Store.

Έχει ένα νόημα να εξερευνήσετε τη λίστα διότι, πληρωμένες ή όχι, υπάρχουν εφαρμογές που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός του App Store λόγω παλαιότητας κώδικα και μπορεί να είναι απαραίτητες. Ένα παιχνίδι χαμένο δεν θα σημάνει το τέλος του κόσμου. Αν όμως έχει μείνει στα αζήτητα μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για τον έλεγχο κάποιας άλλης συσκευής, την αναβάθμιση και λειτουργία ενός ηχείου ή κάτι παρόμοιο, τότε ο προβληματισμός μεγαλώνει.

Για αυτό και η Apple σας προτρέπει, με μήνυμα πάνω από την εν λόγω λίστα, να επικοινωνήσετε με τους developers της εφαρμογής που σας απασχολεί. Με ένα πάτημα σε εφαρμογή της λίστας πηγαίνετε στην καταχώρισή της στο App Store, όπου μπορείτε να βρείτε και στοιχεία επικοινωνίας. Και αν η εταιρεία πει ότι ετοιμάζει αναβάθμιση, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Διαφορετικά, ξέρετε μια ώρα αρχύτερα πως πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα