Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

3 εφαρμογές απομακρυσμένης πρόσβασης για PC

Αυγ 18 2015
Χρησιμοποιήστε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή σα να βρισκόσασταν μπροστά του και γλιτώστε από ένα σωρό μετακινήσεις!
3 εφαρμογές απομακρυσμένης πρόσβασης για PC
Είστε στο γραφείο και ξεχάσατε ένα αρχείο στο σπίτι; Θα θέλατε να βάλετε το υπολογιστή του σπιτιού να κατεβάζει μια ταινία για να είναι έτοιμη όταν γυρίσετε; Έχει πρόβλημα το PC κάποιου φίλου ή ενός πελάτη σας; Η προφανής λύση είναι να μεταφερθείτε στο χώρο του απομακρυσμένου υπολογιστή και να κάνετε την εργασία που θέλετε. Η έξυπνη λύση όμως, είναι εντελώς διαφορετική, δε απαιτεί τη μετακίνησή σας και το μόνο που χρειάζεται είναι μια εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης και ελάχιστες ρυθμίσεις.

Οι εφαρμογές απομακρυσμένης πρόσβασης (ή απομακρυσμένης διαχείρισης ή απομακρυσμένου ελέγχου) κάνουν ακριβώς αυτό που υπόσχονται: σας δίνουν πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που βρίσκεται είτε μερικά μέτρα μακριά, είτε εκατοντάδες χιλιόμετρα. Η πρόσβαση αυτή σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον απομακρυσμένο υπολογιστή (host), μέσω ενός άλλου υπολογιστή (client), σα να ήσασταν μπροστά του (με κάποια καθυστέρηση βέβαια, ανάλογα με τη σύνδεση). Μπορείτε να ανταλλάξετε αρχεία, να του κάνετε επανεκκίνηση, να περιηγηθείτε στους φακέλους, να εκτελέσετε εφαρμογές, κ.ά.

Στη συνέχεια θα βρείτε 3 από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές απομακρυσμένης πρόσβασης που διατίθενται δωρεάν, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλές. Μάλιστα, δε λειτουργούν όλες με τον ίδιο τρόπο και κάποιες είναι βελτιστοποιημένες για συγκεκριμένη χρήση (π.χ. υποστήριξη σε ένα εταιρικό δίκτυο). Να σημειώσουμε ότι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, το LogMeIn, δε βρίσκεται στη λίστα μας καθώς η δωρεάν έκδοσή του δεν είναι πλέον διαθέσιμη, αλλά υπάρχει το Join.me που προέρχεται από τους ίδιους δημιουργούς.


Teamviewer


Ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κατηγορίας είναι το Teamviewer, όχι μόνο λόγω των χαρακτηριστικών, αλλά και της ευκολίας με την οποία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η εγκατάστασή του δεν απαιτεί επεμβάσεις στο router ή στο firewall, το host PC μπορεί να είναι Windows, Mac ή Linux, ενώ η πρόσβαση μπορεί να γίνει από υπολογιστή (Windows, Mac, Linux), από φορητή συσκευή (iOS, Android, Windows), ακόμα και από μία οποιαδήποτε συσκευή με browser. Η εφαρμογή υποστηρίζει Wake-on-LAN (WOL) για «ξύπνημα» του host αν βρίσκεται σε sleep mode και σας επιτρέπει να τυπώσετε στον συνδεδεμένο εκτυπωτή του host, να ανταλλάξετε αρχεία, να μεταφέρετε δεδομένα μέσω clipboard, ακόμα και να κάνετε επανεκκίνηση του host σε Safe mode και να επανασυνδεθείτε αυτόματα.


Splashtop


Αν οι ανάγκες σας περιορίζονται στην αναπαραγωγή βίντεο και ήχου από τον απομακρυσμένο υπολογιστή ή μόνο για απομακρυσμένη πρόσβαση εντός των «τειχών» του δικτύου σας, τότε το Splashtop είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, καθώς οι δωρεάν εκδόσεις του, Steamer και Personal, περιορίζονται σε αυτές τις λειτουργίες αντίστοιχα. Για να το χρησιμοποιήσετε ως εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης εκτός του δικτύου σας θα πρέπει να γίνεται συνδρομητής. Μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές του host, καθώς και να διαχειριστείτε και να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ host και client. Πάντως, το μεγάλο ατού της εφαρμογής παραμένει η αναπαραγωγή βίντεο και ήχου από τον host, λειτουργία την οποία εκτελεί με την ελάχιστη δυνατή καθυστέρηση.


VNC


Το VNC δεν είναι εφαρμογή όπως οι άλλες που παρουσιάζουμε, αλλά μία πλατφόρμα που χρησιμοποιεί γνωστά πρωτόκολλα για την αποστολή εντολών του πληκτρολογίου και του ποντικιού από τον client στον host και για την αποστολή των δεδομένων της οθόνης του host στον client. Με βάση αυτή την πλατφόρμα έχουν αναπτυχθεί διάφορες εφαρμογές, RealVNC, TightVNC και UltraVNC, με την τελευταία να είναι και η πιο δημοφιλής. Σε αυτή την έκδοση, στον host εγκαθίσταται η Server έκδοση και η πρόσβαση σε αυτόν μπορεί να γίνει είτε από ένα PC με την έκδοση Viewer, είτε από μία φορητή συσκευή, είτε ακόμα με τη χρήση ενός απλού browser. Μετά τη σύνδεση μπορείτε να ανταλλάξετε αρχεία και δεδομένα του clipboard, αλλά και να κάνετε επανεκκίνηση του host σε Safe mode και να επανασυνδεθείτε αυτόματα. Βασικό πλεονέκτημα του VNC γενικότερα, είναι η απ’ ευθείας πρόσβαση του client στον host χωρίς να μεσολαβούν υπηρεσίες τρίτων, ωστόσο αυτό κάνει την εγκατάστασή του πιο δύσκολη καθώς απαιτούνται επεμβάσεις στον router.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα