Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

7 επιστημονικές apps για smartphones και tablets

Αυγ 24 2015
Οι φορητές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χρήσιμα επιστημονικά εργαλεία που θα απογειώσουν τις γνώσεις σας και θα απαντήσουν σε πολλά ερωτήματά σας.
7 επιστημονικές apps για smartphones και tablets
Πραγματικά θα εκπλαγείτε αν θελήσετε να αναζητήσετε εφαρμογές για οποιοδήποτε τομέα της επιστήμης. Δεν έχετε παρά να σκεφτείτε κάποια και είναι βέβαιο πως θα τη βρείτε σε κάποιο από τα δύο μεγάλα app stores. Είτε θέλετε να εμπλουτίσετε να γνώσεις σας, είτε να έχετε κάποια βοήθεια στην ειδικότητά σας, οι επιστημονικές εφαρμογές αποτελούν εργαλεία που θα ανακαλύψετε άμεσα την αξία τους. Το παρόν άρθρο έχει ως στόχο του να σας γνωρίσει κάποιες από αυτές, ωστόσο η αναζήτηση για αυτές που θα ικανοποιήσουν τα δικά σας ενδιαφέροντα είναι μια πρόκληση που πρέπει να δεχτείτε.

WolframAlpha [Android, iOS] [επί πληρωμή]


Αν σας ενδιαφέρουν οι θετικές επιστήμες, αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσετε. Μαθηματικά, στατιστική, χημεία, επιστήμη υλικών, μηχανική, αστρονομία, γεωγραφία και πολλοί ακόμα είναι οι τομείς με τους οποίους καταπιάνεται αυτό το πανίσχυρο εργαλείο που μπορεί να πλουτίσει τις γνώσεις σας και να σας βοηθήσει στους υπολογισμούς σας.


Anatomy 4D [Android, iOS] [δωρεάν]
Η εφαρμογή προσφέρει μια εικονική περιήγηση στο ανθρώπινο σώμα βασισμένη στην επαυξημένη πραγματικότητα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τυπώσετε μία από τις εικόνες, να την τοποθετήσετε πάνω σε μία επιφάνεια, να τη «σημαδέψετε» με την κάμερα του τηλεφώνου σας και… το ταξίδι αρχίζει. Αμέσως εμφανίζεται ένα τρισδιάστατο μοντέλο του ανθρώπινου σώματος ή του οργάνου, ανάλογα με την εικόνα που τυπώσατε. Μπορείτε να κάνετε zoom in/out, να αλλάξετε γωνία παρακολούθησης και να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένα ζωτικά συστήματα.


3D Brain [Android, iOS] [δωρεάν]
Όπως αντιλαμβάνεστε από την ονομασία της, η εφαρμογή επικεντρώνεται στον εγκέφαλο, τις περιοχές και τις λειτουργίες του. Καθώς περιστρέφετε τον τρισδιάστατο εικονικό εγκέφαλο βλέπετε τις διάφορες περιοχές του και τις λειτουργίες που έχει επωμιστεί η κάθε μία, ενώ μαθαίνετε για τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα τραύμα ή μια διανοητική ασθένεια. Επίσης, θα βρείτε αρκετά σχετικά links σε πρόσφατες έρευνες ώστε να πλουτίσετε τις γνώσεις σας.


QuakeFeed [iOS] [δωρεάν]
Χάρη σε αυτή την εφαρμογή, μπορείτε να έχετε μια πλήρη εικόνα των σεισμών που συμβαίνουν σε όλη τη γη. Μπορείτε να τους δείτε σε χάρτη, αλλά και σε μια λίστα, ταξινομημένους κατά την ισχύ τους. Επιλέγοντας κάποιον μπορείτε να δείτε πλήθος πληροφοριών όπως το επίκεντρο, το μέγεθος και το βάθος. Αν θέλετε μπορείτε να ορίσετε στην εφαρμογή να σας ειδοποιεί όταν συμβαίνει ένας σεισμός μεγαλύτερος από 6 ρίχτερ.


Earthviewer [Android, iOS] [δωρεάν]


H εφαρμογή σας φέρνει μια εικόνα της γης ανάλογη με του Google Earth, ωστόσο κινείται σε ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο για να δείτε τις γεωλογικές αλλαγές της γης στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Θα δείτε τις κινήσεις των ηπείρων εδώ και εκατομμύρια χρόνια, τις θερμοκρασίες του τελευταίου αιώνα και θα ανακαλύψετε την θέση πόλεων και τοπίων καθώς οι ήπειροι μετακινούνταν. Φυσικά, πίσω από πολλές επιλογές στο χάρτη υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για να πλουτίσετε τις γνώσεις σας.


Star Walk [Android, iOS] [δωρεάν]


Πρόκειται για μια εντυπωσιακή εφαρμογή που σας ταξιδεύει στα άστρα μέσω επαυξημένης πραγματικότητας εκμεταλλευόμενη τους αισθητήρες της συσκευής σας και τα δεδομένα τοποθεσίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στρέψετε τη συσκευή προς τον ουρανό και… έχετε όλα τα άστρα στα χέρια σας. Στην οθόνη εμφανίζεται ένα αντίγραφο των αστερισμών, των πλανητών και άλλων ουράνιων σωμάτων, με την εικόνα να ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για πολλά από τα ουράνια σώματα και τους πλανήτες, αλλά και να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό της Χρονομηχανής για να παρακολουθήσετε την εικόνα των αστεριών στο παρελθόν ή το μέλλον.


ISS Detector Satellite Tracker [Android] [δωρεάν]


 
Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να μάθετε πότε περνά από τα μέρη σας ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και σας ενημερώνει αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να τον δείτε με γυμνό μάτι. Εκτός από τον ΔΔΣ, μπορείτε να δείτε και τις λάμψεις των δορυφόρων του Iridium, αλλά και να ενημερωθείτε για τις τροχιές όλων αυτών. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε από την εφαρμογή να σας ενημερώνει όταν περνά ο ΔΣΣ από τη «γειτονιά» σας. Η εφαρμογή είναι για τις συσκευές Android, ενώ οι χρήστες των συσκευών iOS μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αντίστοιχο ISS Spotter.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα