Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

LG TV 2015 Line Up

Αυγ 13 2015
Αν εξακολουθεί κανείς να αναρωτιέται αν το κύμα τηλεοράσεων 4K είναι όνειρο ή πραγματικότητα, αρκεί να κοιτάξει τις νέες σειρές τηλεοράσεων της LG και θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι το 4K/Ultra HD βα
LG TV 2015 Line Up
Η LG επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις τηλεοράσεις με ανάλυση 4K/Ultra HD, κάτι που φαίνεται γρήγορα από το σύνολο των νέων μοντέλων που κυριαρχείται ουσιαστικά από τηλεοράσεις υπερυψηλής ανάλυσης. Αν βρεθείτε μπροστά σε μια θάλασσα από κωδικούς και αναρωτιέστε ποιο μοντέλο είναι Ultra HD και ποιο όχι, απλά παρατηρήστε το πρώτο γράμμα. Αν είναι E τότε πρόκειται για OLED Ultra HD TV, ενώ αν είναι U τότε μιλάμε για LCD Ultra HD TV. Αν όμως είναι L, τότε μόλις επιστρέψατε στην ανάλυση Full HD. Πάντως όλες οι τηλεοράσεις χωρίζονται σε σειρές: 5, 6, 7, 8 και 9, με το μεγαλύτερο αριθμό να συμβαδίζει με περισσότερες δυνατότητες και βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Για αυτό και παρακάτω, εξηγώντας όσα μπορούν να προσφέρουν φέτος οι τηλεοράσεις της LG, αναφερόμαστε σε ομάδες σειρών/τηλεοράσεων που μοιράζονται τεχνικά χαρακτηριστικά.


Φέτος το webOS επιστρέφει ταχύτερο αφού η LG χρησιμοποιεί ισχυρότερους επεξεργαστές.

Τεχνολογίες οθόνης
Η LG χρησιμοποιεί φέτος δύο τύπους οθόνης: OLED και LCD. Οι πρώτες συνδυάζονται μόνο με ανάλυση UHD, ενώ τα μοντέλα LCD είναι άλλοτε UHD και άλλοτε Full HD. Οι OLED TVs είναι ξεκάθαρα οι λεπτότερες, αλλά και οι LCD δεν πάνε πίσω. Φυσικά, οι οθόνες OLED ξεχωρίζουν αφού πετυχαίνουν εκπληκτικά επίπεδα αντίθεσης και πραγματικά εντυπωσιακό χρώμα. Χρειάζεται άλλωστε, ειδικά σε 4K, αφού έρχεται περιεχόμενο με χρωματικό εύρος που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να βρούμε πουθενά και… κάπως πρέπει να μπορούμε να το δούμε και αυτό.

Κυρτή ή επίπεδη
Τέσσερις είναι οι κυρτές τηλεοράσεις της LG για φέτος, όλες με ανάλυση UHD, δύο με LCD panel και δύο με OLED panel. Η επιλογή είναι συχνά αισθητική υπόθεση, για αυτό και η LG προσφέρει την ίδια τηλεόραση σε κυρτή και επίπεδη εκδοχή, όπως στην περίπτωση των EG960 και EF950. Ξεχωρίζει πάντως η EG990 η οποία μπορεί να είναι …και τα δύο. Είναι η μόνη “πολυμορφική” τηλεόραση της LG και ταυτόχρονα η κορυφαία της. Μπορεί να είναι επίπεδη και με το πάτημα ενός πλήκτρου να γίνεται κυρτή. Πιο εντυπωσιακό δε γίνεται!

HEVC, VP9/4K Streaming, YouTube
Όλες οι τηλεοράσεις από την 580 και πάνω έχουν πλέον δέκτη HEVC, πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμες να διαχειριστούν την όποια μελλοντική τηλεοπτική αναβάθμιση αλλά και να εκμεταλλευθούν 4K video streams που θα γίνουν τελικά διαθέσιμα. Από την 690 και πάνω όμως, υποστηρίζεται και αποκωδικοποίηση ενός άλλου τύπου video, του VP9. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό το streaming περιεχομένου 4K από το YouTube.H EG990 είναι η κορυφαία τηλεόραση της LG και ταυτόχρονα η μόνη “πολυμορφική” καθώς μπορεί να είναι επίπεδη και με το πάτημα ενός πλήκτρου να γίνεται κυρτή.

ColorPrime, Tru Ultra HD Engine, 3D
Όλες οι τηλεοράσεις 4K της LG φέρουν νέο επεξεργαστή ονόματι Tru Ultra HD Engine που όχι μόνο αναλαμβάνει τη βελτίωση κάθε σήματος True HD, αλλά φροντίζει και για τη βελτίωση και αναβάθμιση κάθε σήματος χαμηλότερης ποιότητας και ανάλυσης ώστε να είναι στα καλύτερά του όταν προβάλλεται στα εκατομμύρια pixels της οθόνης.

Επιπλέον, όλες οι φετινές τηλεοράσεις OLED υπερυψηλής ανάλυσης της LG υποστηρίζουν το λεγόμενο ColorPrime. Ουσιαστικά, είναι σε θέση να προβάλλουν πολλά περισσότερα χρώματα από απλούστερες και παλαιότερες τηλεοράσεις, κάτι που θα φανεί χρήσιμο μετά το λανσάρισμα του Ultra HD Blu-ray, οπότε και οι εμπορικά διαθέσιμες ταινίες θα είναι διαθέσιμες με την επιπλέον χρωματική πληροφορία. Το ColorPrime εμφανίζεται πάντως και σε τρεις Ultra HD LCD TVs: 950, 940 και 860. Προκειμένου να καλυφθεί η χρωματική “απόσταση” από τις OLED, η 940 χρησιμοποιεί Quantum Dots, ενώ οι άλλες δύο χρησιμοποιούν phosphor LEDs και έτσι ξεχωρίζουν εύκολα από άλλες προτάσεις σε LCD.

Όσο για την προβολή 3D, αυτή εξακολουθεί να παρέχεται, με βάση το παθητικό σύστημα, στις σειρές 8 και 9. Εφόσον όλες οι εν λόγω τηλεοράσεις έχουν ανάλυση Ultra HD, το αποτέλεσμα στο παθητικό 3D είναι Full HD, το καλύτερο δυνατό δηλαδή, δεδομένου του διαθέσιμου περιεχομένου.Δεν λείπουν οι πειραματισμοί, όπως αυτή η ενσωματωμένη βάση-ηχείο.

webOS και Wireless Sound Sync
Το λειτουργικό σύστημα webOS επιστρέφει σε όλες τις Smart TVs της LG, άρα σε οποιαδήποτε τηλεόραση της σειράς 6 ή ανώτερης. Φέτος χρησιμοποιείται ισχυρότερος επεξεργαστής για τις ανάγκες του εύχρηστου λειτουργικού, άρα βελτιώνεται η γενικότερη απόκριση του συστήματος διατηρώντας τη γνώριμη συμπεριφορά και εφαρμογές.

Επιπλέον, από το μοντέλο 580 και πάνω, δηλαδή όλες σχεδόν οι φετινές τηλεοράσεις της LG υποστηρίζουν το λεγόμενο Wireless Sound Sync. Αυτό επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση ήχου σε ηχοσυστήματα της ίδιας της LG και θα διευκολύνει όσους ψάχνουν για λύση “πακέτο” ή απλά είναι «ταγμένοι» σε προϊόντα της κορεατικής εταιρείας. Όλοι οι υπόλοιποι απλά θα ακολουθήσουν την οδό του καλωδίου.

4K παντού
Σημασία έχει ότι η ανάλυση 4K (ή Ultra HD) είναι πλέον εδώ, δεν αποτελεί προνόμιο για λίγους και, όταν ειδικά συνδυάζεται με οθόνη OLED, προσφέρει εμπειρία που δεν αφήνει τα μάτια ασυγκίνητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι βοηθήματα και ευκολίες. Η εικόνα παραμένει “βασιλιάς”.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα