Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Nvidia Geforce GTX 980 Ti

Αυγ 17 2015
Η Geforce 980 Ti είναι εδώ, όχι απλά για να ξεπεράσει τις επιδόσεις της “απλής” 980, αλλά και για να κοστίζει σημαντικά λιγότερο, χωρίς να χάνει και πολλά, από την εξ ορισμού εξωτική Geforce Titan X.
Nvidia Geforce GTX 980 Ti
Η Geforce 980 Ti μοιάζει πάρα, πάρα πολύ με την Titan X, την ταχύτερη κάρτα της Nvidia και, για την ώρα, την ταχύτερη κάρτα γραφικών (με μία GPU βέβαια, όχι με δύο) που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά. Για αρχή, χρησιμοποιεί ουσιαστικά τον ίδιο επεξεργαστή με την Titan X (τον GM200 όπως είναι η τυπική ονομασία) αλλά με πολύ μικρές περικοπές της τάξης του 9%. Για παράδειγμα τα διαθέσιμα clusters είναι 22 αντί για 24, τα texture units είναι 176 αντί 192 κ.λπ. Οι ονομαστικές ταχύτητες δεν αλλάζουν και, όπως δείχνουν οι απλοί αυτοί αριθμοί, δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στον επεξεργαστή, άρα και στη διαθέσιμη ιπποδύναμη. Μια από τις σημαντικές διαφορές έχει να κάνει με τη διαθέσιμη VRAM, που πέφτει στα 6GB από τα 12GB της Titan X. Η μόνη περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο μπορεί να παίξει ρόλο είναι να αποκτήσουν ξαφνικά όλοι οι υποψήφιοι κάτοχοι της 980 Ti εμμονή με εξωπραγματικές αναλύσεις για τα games τους και ταυτόχρονη άρνηση για οποιαδήποτε ρύθμιση πλην της υψηλότερης. Λίγο απίθανο...Εμφανισιακά ξεχωρίζει από την Titan X, μόνο λόγω… χρώματος.

Επένδυση για το μέλλον
Η νέα (παρά λίγο) κορυφαία κάρτα γραφικών της γνωστής εταιρείας, παρέχει και υποστήριξη για το επερχόμενο DirectX 12, τη νέα έκδοση του δημοφιλούς graphics API της Microsoft, που θα λανσαριστεί σύντομα, μαζί με τα Windows 10. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που φέρνει στα χέρια των ομάδων ανάπτυξης παιχνιδιών νέα εφέ, δυνατότητες και εργαλεία ύστερα από χρόνια σχετικής στασιμότητας. Θα είναι το αυτονόητο standard στο PC gaming για τα επόμενα χρόνια, οπότε μια πιθανή επένδυσή σας στην GTX 980 Ti θα σας προσφέρει υψηλές επιδόσεις στο gaming για αρκετά χρόνια.

Σε σχέση με την 780 Ti
Η Geforce 780 Ti είναι πολύ δημοφιλής κάρτα, παρότι ανήκει στην προ-προηγούμενη σειρά της εταιρείας και στέκεται ακόμη και σήμερα πολύ καλά. Η 980 Ti όμως, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει έως και 60% υψηλότερη απόδοση, χωρίς να ανεβαίνει η κατανάλωση ενέργειας (παραμένει στα 250W στην κορύφωσή της).Η ψήκτρα είναι ακριβώς ίδια με εκείνη της Titan X.

Πραγματικές επιδόσεις
Στην πράξη, είναι πραγματικά δύσκολο να αδιαφορήσει κανείς για την Geforce 980 Ti. Όχι μόνο λόγω επιδόσεων σε απόλυτους αριθμούς, αλλά, κυρίως, λόγω σχέσης απόδοσης και τιμής. Πολύ απλά, οι δοκιμές δείχνουν ότι, πολλές φορές, 980 Ti και Titan X έχουν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις στις ίδιες συνθήκες, ακόμη και σε ανάλυση 4K. Σε κάποιες περιπτώσεις, η Titan X κερδίζει 2-3 καρέ το δευτερόλεπτο - φανταζόμαστε εκμεταλλευόμενη το αυτονόητο περιθώριο λάθους - ενώ η 980 Ti καταφέρνει που και που να «παίρνει κεφάλι» με ένα καρέ. Και όλα αυτά σε τιμή που αντιστοιχεί μόλις στα δύο τρίτα εκείνης της Titan X. Συνεπώς η 980 Ti μπορεί πολύ εύκολα να αντιμετωπιστεί ως πολύ πιο προσιτή Titan X. Οπότε, για να προτιμήσει κανείς την Titan X, την ακριβότερη δηλαδή κάρτα της Nvidia, θα πρέπει να έχει απόλυτη ανάγκη με κάποιο τρόπο τη διπλάσια VRAM. Με τόση ισχύ, το VR gaming είναι εφικτή υπόθεση, και μάλιστα, με ασφάλεια. Άλλωστε τα VR headsets διαθέτουν περισσότερα pixels από την τυπικότερη ανάλυση στο PC gaming (1920 x 1080), και δεν βλάπτει να είναι κανείς προετοιμασμένος. Πάντως καλό είναι να σημειωθεί ότι οι αρετές μιας κάρτας με τόση δύναμη, γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές σε αναλύσεις άνω του 1080p, ακριβώς επειδή έχει τον “αέρα” να πετύχει εντυπωσιακή εικόνα και γραφικά, σε συνδυασμό με καλό ρυθμό ανανέωσης.Μια HDMI 2.0, 3 DisplayPort και μία DVI αναζητούν monitors.

Η NVIDIA GeForce GTX 980 Ti είναι εξαιρετική. Και μόνο που καθιστά την Titan X υπερβολική επιλογή ως προς το λόγο απόδοσης-κόστους αρκεί για να ξεχωρίσει. Αν λοιπόν αναζητάτε κορυφαίες επιδόσεις, υποστήριξη DirectX 12 και αναλύσεις που ξεπερνούν τη «συνηθισμένη» 1080p, η GTX 980 Ti είναι εδώ για να ικανοποιήσει την όρεξή σας για κορυφαία εμπειρία gaming.


Δείτε το βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα