Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Panasonic 2015 TV Line Up

Αυγ 27 2015
Η Panasonic επιστρέφει με ορμή, με πολλές προτάσεις σε ανάλυση 4K και υποσχέσεις για "καλύτερα, ποιοτικά pixels", όχι απλά πολλά pixels.
Panasonic 2015 TV Line Up
Η Panasonic είναι μία ακόμη από τις εταιρείες που πατά στην πεποίθηση ότι οι τηλεοράσεις Full HD αποτελούν παρελθόν ή απλά η προσιτή λύση για συγκεκριμένα σενάρια χρήσης. Στο νέο line up της εταιρείας η πλειοψηφία των τηλεοράσεων υποστηρίζουν υπερυψηλή ανάλυση, γνωστή και ως 4K ή Ultra HD.Τη θέση του Smart VIERA παίρνει το Firefox OS το οποίο βασίζεται φυσικά σε web standards και ειδικότερα στο τεχνικό υπόβαθρο του γνωστού web browser.

Firefox OS
Αν και όλοι οι κατασκευαστές έχουν προσανατολιστεί στην ανάλυση Ultra HD, η Panasonic ρίχνει και κάποιες ιδιαιτερότητες στο τραπέζι. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που προτίμησαν το δικό τους λειτουργικό σύστημα ή απλά Android TV για τις Smart TVs που διαθέτουν φέτος, η Panasonic ξεχωρίζει από την επιλογή της να στραφεί προς το Firefox OS, το οποίο βασίζεται φυσικά σε web standards και ειδικότερα στο τεχνικό υπόβαθρο του γνωστού web browser. Θεωρητικά η οδός αυτή θυμίζει περισσότερο το webOS της LG, ακριβώς επειδή βασίζεται σε τεχνολογίες του web, όχι σε πιο παράξενες και ιδιόκτητες τεχνολογίες. Η αλλαγή αυτή σημαίνει το τέλος του Smart VIERA, που, εκ των πραγμάτων, ήταν πιο περιορισμένο. Επιπλέον, η Panasonic υπόσχεται αναβαθμίσεις μέσα στη έτος, αναβαθμίσεις που, μεταξύ άλλων, θα φέρουν ειδοποιήσεις από το web στην τηλεόραση κ.ά. Το Firefox OS συναντάται σε όλα τα μοντέλα από τη σειρά 6 και πάνω, μοντέλα με οθόνες ανάλυσης 4K.

HDR και ακόμη περισσότερα χρώματα
Δεδομένου ότι οι ταινίες σε Ultra HD Blu-ray αλλά και οι υπηρεσίες streaming video του εξωτερικού ανεβάζουν την ανάλυση, το χρωματικό εύρος και παράλληλα υποστηρίζουν HDR, η Panasonic φρόντισε να έχει πολλά μοντέλα που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην τεράστια αναβάθμιση στην οποία υπόκειται η εικόνα. Η ανάλυση δεν χρειάζεται εξήγηση, τα υπόλοιπα όμως χρειάζονται. Με υποστήριξη HDR, οι οθόνες μπορούν να δείχνουν ταυτόχρονα ακόμη πιο φωτεινά και ακόμη πιο σκοτεινά σημεία, χωρίς να χάνουν σε λεπτομέρεια, λειτουργώντας ουσιαστικά πιο πολύ όπως η ανθρώπινη όραση. Αυτό με τη σειρά του αναδεικνύει το χρώμα που πλέον είναι πλουσιότερο όχι μόνο λόγο απόδοσης. Οι νέες τηλεοράσεις με υποστήριξη για διευρυμένο χρωματικό σύνολο, μπορούν να αποδώσουν σχεδόν το 100% της κινηματογραφικής προδιαγραφής, περισσότερα χρώματα από κάθε προηγούμενη γενιά τηλεόρασης και να φέρνουν την εποχή της ακόμη πιο εντυπωσιακής αλλά και ρεαλιστικής εικόνας. Όλα αυτά συναντώνται στην κορυφαία σειρά 8. Το ίδιο ισχύει και για το 4K Studio Master Processor, το νέο επεξεργαστή που ανέπτυξε η ιαπωνική εταιρεία για τη βελτίωση κάθε εικόνας και την αναβάθμιση σημάτων κατώτερης ανάλυσης ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και βίντεο χαμηλής ανάλυσης από το YouTube.Η Panasonic δεν κάνει στροφή προς OLED ακόμη. Η κορυφαία της τηλεόραση για φέτος CX850 παραμένει στην τεχνολογία LCD.

HEVC + VP9
Όλες οι νέες Smart TVs της Panasonic χρησιμοποιούν Firefox OS και υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση HEVC και VP9. Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμες για ενδεχόμενη μελλοντική αναβάθμιση τηλεοπτικού σήματος αλλά και για 4K streaming από σχετικές υπηρεσίες και από το YouTube.

TV Streaming
Όλες οι νέες τηλεοράσεις της Panasonic υποστηρίζουν το λεγόμενο In-House TV Streaming. Στην ουσία, με τη βοήθεια εφαρμογής σε smartphone και tablet είναι δυνατή η προβολή του σήματος της τηλεόρασης σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, εφόσον φυσικά υπάρχει κάλυψη από τοπικό ασύρματο δίκτυο του χρήστη.

Κυρτές και επίπεδες τηλεοράσεις
Η Panasonic έχει προτάσεις και σε κυρτές τηλεοράσεις, αλλά όπως και στις άλλες εταιρείες, αυτές αποτελούν μειοψηφία επί του συνόλου. Τρία είναι τα διαθέσιμα μοντέλα και οι διαφορές τιμής μεταξύ τους είναι μεγάλες (ένα στη σειρά 8, ένα στη σειρά 7 και ένα στη σειρά 4). Το 2015 είναι η πρώτη χρονιά διάθεσης κυρτών τηλεοράσεων από την Panasonic και κάπως έτσι μπαίνει στο χορό της καμπύλης.Η Panasonic έχει φέτος, για πρώτη φορά, και κυρτές τηλεοράσεις, όχι μόνο επίπεδες, όπως η CR850.

Σειρές και γράμματα
Ως συνήθως οι τηλεοράσεις χωρίζονται σε σειρές (από 4 έως 9) με το μεγαλύτερο αριθμό να φέρνει και βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Κάθε αριθμός μοντέλου προλογίζεται και από κάποια γράμματα που μας βοηθούν να προσανατολιστούμε γρήγορα ως προς την ανάλυση που προσφέρεται και το κατά πόσο η οθόνη είναι κυρτή ή επίπεδη.

CX: Εδώ έχουμε 4K Ultra HD TVs με επίπεδη οθόνη.
CR: Οι χαρακτήρες αυτοί διαχωρίζουν τις 4K Ultra HD TVs με κυρτή οθόνη.
CS: Τα γράμματα που συναντούμε στα μοντέλα Full HD και είναι μόλις δύο για φέτος.

Με την Panasonic να μπαίνει στο παιχνίδι των κυρτών οθονών, να ρίχνει το βάρος σε HDR και 4K, καθώς και με το πέρασμα από Smart VIERA σε Firefox OS, η εταιρεία έχει γεμάτο line up με ποιοτικές προτάσεις, προσφέρει νέες ευκολίες και, μέσα σε όλα, προσφέρει και μερικά μοντέλα αποκλειστικά και μόνο στην Ευρώπη.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα