Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple TV: Απλά βήματα για μεγάλες ιδέες

Αυγ 26 2016
Το νέο Apple TV είναι ισχυρό όσο ένα iPad Air 2/iPhone 6 και, πάνω από όλα, φέρνει τη δύναμη των apps, αφού αποκτά το δικό του App Store, και της Siri με το Siri Remote (ή ακόμη και χωρίς αυτό).
Apple TV: Απλά βήματα για μεγάλες ιδέες
Το νέο Apple TV είναι μια λιλιπούτεια συσκευή που “τρέχει” το λειτουργικό tvOS, το οποίο δεν είναι παρά μια ακόμα έκφανση του iOS. Για αυτό άλλωστε κάποιες εφαρμογές που κατεβάζει κανείς για iOS, μπορεί κάλλιστα να είναι συμβατές με Apple TV και να εμφανιστούν αυτόματα και εκεί.

Τι χρειάζεται για ολοκληρωμένη απόλαυση;
Το μόνα βήματα που έχει να κάνει κάποιος για να “στήσει” ένα Apple TV είναι να το συνδέσει με HDMI στην οθόνη που προτιμά, να περάσει τον κωδικό του Wi-Fi και να εισάγει τα στοιχεία του λογαριασμού iCloud. Μονομιάς αποκτά πρόσβαση στη μουσική που διατηρεί στο iTunes, σε ό,τι έχει προσθέσει ενδεχομένως στο Apple Music, ό,τι υπάρχει στην εφαρμογή Photos/Φωτογραφίες, είτε από iOS είτε από Mac και το ίδιο ισχύει φυσικά και για Podcasts.Η προσθήκη App Store είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη αλλαγή που φέρνει το νέο Apple TV.

Με τη βοήθεια του ΑirPlay, ήχος και video από Mac και συσκευές iOS μπορούν να φτάσουν στο Apple TV με ένα κλικ. Και δεν χρειάζονται ρυθμίσεις. Από τη στιγμή που βρεθούν στο ίδιο δίκτυο, όλες οι συσκευές της Apple αντιλαμβάνονται τη συνύπαρξή τους. Ακόμη και χωρίς ασύρματο δίκτυο μάλιστα, μια συσκευή iOS ή Mac που βρίσκεται κοντά στο Apple TV μπορεί να αξιοποιήσει το AirPlay κανονικότατα. Χωρίς ρυθμίσεις, χωρίς τίποτα.

Games
Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά το Apple TV υποστηρίζει gaming με κανονικό χειριστήριο, αρκεί να έχει τη στάμπα MFi (Made For iPhone). Τέτοια χειριστήρια διαθέτουν αρκετοί κατασκευαστές, οπότε η επιλογή δεν είναι απλά μία όταν έρθει η ώρα.

Streaming video
Μπορεί στο άκουσμα περί streaming video να έρχεται με τη μία στο μυαλό το YouTube αλλά δεν εννοούμε ακριβώς αυτό. Υπηρεσίες όπως το Netflix, εφαρμογές όπως η επίσημη του NBA ή του MLB προσφέρουν πρόσβαση σε συνδρομητικό περιεχόμενο, με δυνατότητα αλληλεπίδρασης που δεν μπορεί να βρεθεί αλλού. Οι συνδρομές αυτές ισχύουν και σε Mac/PC/iOS κ.λπ., αλλά το Apple TV είναι μια πολύ καλή επιλογή όταν όλα αυτά πρέπει να φτάσουν, και στην καλύτερή τους εκδοχή μάλιστα, στη μεγάλη οθόνη, όπου και ανήκουν στην πραγματικότητα.Κι όμως, όλα αυτά τα χειριστήρια διατίθενται για iPhone, iPad και Apple TV.

Μια από τις αφανείς και πιο σημαντικές ευκολίες του Apple TV είναι η δυνατότητα κεντρικής αναζήτησης, σε πολλαπλές υπηρεσίες streaming video ταυτόχρονα, είτε το ζητούμενο είναι η αγορά, είτε η ενοικίαση. Μπορούμε να ψάξουμε έναν τίτλο και να εμφανιστεί μονομιάς ότι υφίσταται στο iTunes και το Netflix. Αν πρόκειται για σειρά με διαφορετικές σεζόν διαθέσιμες σε διαφορετικές υπηρεσίες, διευκρινίζεται ποιες σεζόν βρίσκονται που. Έτσι, δε χρειάζεται να ανοίγετε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά για ψάξιμο.

Το Siri Remote και οι “βοηθοί” του
Το Siri Remote, με το ενσωματωμένο trackpad, κάνει την πλοήγηση παιχνίδι και το ίδιο ισχύει και για την πλοήγηση στο video. Είναι τόσο εύκολο να βρει κανείς το σημείο που θέλει με απαλά αγγίγματα στην επιφάνεια του remote, που η χρήση της και μόνο είναι απολαυστική. Επίσης, μπορεί να ελέγχει την ένταση του ήχου της τηλεόρασης. Σύντομα θα υπάρχει και η επιλογή του επίσημου Remote.app για iOS που θα μπορεί να υποκαθιστά πλήρως το Siri Remote, ακόμη και για φωνητικές εντολές.

To Apple TV, και το λειτουργικό του σύστημα, το tvOS δηλαδή, είναι πια, μια από τις τέσσερις πλατφόρμες που στηρίζει κανονικά η Apple. Και με νέα έκδοση του tvOS να αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο, τα καλύτερα έπονται.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα