Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Boot Camp: Για τις περιπτώσεις που… δεν γλιτώνετε τα Windows

Αυγ 05 2016
Μέσω του Boot Camp μπορείτε να τρέξετε κανονικά τα Windows σε οποιοδήποτε Mac - αν τύχει κάποιος σοβαρός λόγος να κάνετε κάτι τέτοιο.
Boot Camp: Για τις περιπτώσεις που… δεν γλιτώνετε τα Windows
Στον τεχνολογικό κόσμο ακούγεται σταθερά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ένας Mac είναι ένα από τα καλύτερα Windows PC που μπορείς να βρείτε. Διότι μπορούν να τρέξουν κανονικά Windows με τη βοήθεια του Boot Camp, μηχανισμού που περιλαμβάνεται κανονικά στο λειτουργικό OS X κάθε Mac και συντηρείται από την ίδια την Apple.

Μερικές φορές είναι όντως αδύνατο να αποφύγετε τελείως τη χρήση Windows. Μπορεί να δουλεύετε σε εταιρεία με συγκεκριμένο λογισμικό που δεν μπορεί να στο διαθέσει σε έκδοση για Mac, ακόμη και αν υπάρχει. Μπορεί να θέλετε να παίξετε κάποιο παιχνίδι που δεν έχει βγει ακόμη για Mac, αλλά τρέχει κανονικά σε Windows. Ή μπορεί στην εργασία σας, το τμήμα IT και το εταιρικό δίκτυο να μην τα πηγαίνουν καλά με το Mac σύστημά σας, το οποίο μπορεί να μη γνωρίζουν καλά, οπότε προτιμάτε να διευκολύνετε την κατάσταση και να έχετε ένα σύστημα μεν, αλλά ξεχωριστά τη δουλειά και τη διασκέδαση.Η Apple λοιπόν φροντίζει να κάνει τη διαδικασία εξαιρετικά απλή. Τόσο απλή και εύκολη μάλιστα που η εμπειρία εγκατάστασης των Windows μέσω Boot Camp σε Mac είναι συχνά πιο γρήγορη και απροβλημάτιστη από την εγκατάσταση σε ένα ακόμη PC. Δεν χρειάζεται να βρίσκετε drivers για τα εξαρτήματα και τις συσκευές που συνδέονται στο σύστημα διότι, πολύ απλά, η Apple έχει ήδη φροντίσει για αυτά και έχει ενσωματώσει στο Boot Camp.

Εννοείται (όσο περίεργο και αν σου ακούγεται) ότι υποστηρίζονται κανονικά οι τελευταίες εκδόσεις των Windows. Ακόμη και τελείως νέα Windows να εμφανιστούν, η Apple έχει δείξει ότι μέσα σε μερικούς μήνες αναβαθμίζει το Boot Camp με όλα όσα χρειάζεται για να υποδεχθεί το εκάστοτε νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Σε περίπτωση που έχετε ήδη υπολογιστή Mac ή πέσει στα χέρια σας κάποιο δανεικό μοντέλο και θέλετε να πειραματιστείτε, έχετε ένα πράγμα να προσέξετε μόνο. Αν είναι αρκετά παλιός ο Mac, μπορεί να μην υποστηρίζει π.χ. Windows 10, αλλά να φτάνει μέχρι τα Windows 7 ή 8. Κατά κανόνα όμως, αν πρόκειται για Mac από τα τελευταία 2,3 ή και 4 χρόνια, τότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα απολύτως.

Συνεπώς, χρειάζεστε ένα κανονικό αντίτυπο/άδεια των Windows και να αφιερώσετε χώρο από το σκληρό δίσκο ενός Mac, ο οποίος χώρος θα λειτουργεί ως σκληρός δίσκος που θα υποδεχθεί τα Windows. Τα υπόλοιπα θα γίνουν… αυτόματα. Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που εκκινείτε τον υπολογιστή σας, θα μπορείτε να διαλέξετε σε ποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να καταλήξετε.Πρέπει όμως να αποσαφηνιστεί και κάτι. Από τη στιγμή που τρέχετε Windows σε Mac, πρέπει να έχετε κατά νου όλα αυτά που απασχολούν τους χρήστες των Windows, όπως η χρήση antivirus ή κάποιας σουίτας Internet security. Άλλωστε τα Windows ήταν, είναι και, λόγω μεριδίου αγοράς θα συνεχίσουν να είναι, ο δημοφιλέστερος “προορισμός” για κάθε είδους επίθεση και κακόβουλο λογισμικό. Αντίστοιχα, θα πρέπει να υπολογίσετε ότι οι εξωτερικοί δίσκοι σας θα πρέπει να διαβάζονται και από τα δύο λειτουργικά συστήματα ώστε να μην παιδεύεστε. Έτσι, μπορείτε να έχετε αρχεία που χρειάζεστε και στα δύο λειτουργικά σε ένα μέρος, με τη σιγουριά ότι είναι πάντα διαθέσιμα.

Η ουσία είναι μία και απλή. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να αφήσετε τελείως πίσω σας τα Windows, οι υπολογιστές της Apple ξέρουν τι να κάνουν. Και το κάνουν και καλά.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα