Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Dell UltraSharp U2717D

Αυγ 04 2016
Η UltraSharp U2717D της Dell είναι μια οθόνη που απευθύνεται στον επαγγελματία και τον απαιτητικό χομπίστα, αλλά και σε όλους όσοι μπορούν να εκτιμήσουν τα χαρίσματά της.
Dell UltraSharp U2717D
Θα έλεγε κανείς πως μετά από το άλμα που έγινε στην ανάλυση των οθονών και ξεφύγαμε από την ανάλυση Full HD, δεν παρατηρούνται σημαντικές καινοτομίες. Ωστόσο, η ανάλυση αποτελεί μόνο μια παράμετρο της «εξίσωσης» για μια οθόνη, ειδικά όταν αυτή η οθόνη προορίζεται κυρίως για επαγγελματική χρήση. Οι απαιτητικοί χρήστες δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στην ακρίβεια απεικόνισης των χρωμάτων και χρειάζονται ευελιξία στις ρυθμίσεις τόσο της εργονομίας όσο και της εικόνας. Όσον αφορά τη διαγώνιο, πλέον η ελάχιστη τιμή για τα επαγγελματικά μοντέλα έχει ανέβει στις 27’’. Σε αυτή τη διαγώνιο συναντάμε έναν άξιο «αντιπρόσωπο» των επαγγελματικών οθονών, την UltraSharp U2717D της Dell.Η UltraSharp U2717D των 27’’ διαθέτει ανάλυση 2560x1440 (WQHD) στα 60Hz και ακολουθεί το λόγο πλευρών 16:9.

Για να δώσουμε μια πρώτη γενική εικόνα, η UltraSharp U2717D των 27’’ διαθέτει ανάλυση 2560x1440 (WQHD) στα 60Hz και ακολουθεί το λόγο πλευρών 16:9. H συγκεκριμένη οθόνη διακρίνεται κυρίως για τρία πράγματα: το υπερ-λεπτό πλαίσιο, τις εργονομικές ρυθμίσεις και την ακρίβεια στα χρώματα. Με όλα τα παραπάνω ως εφόδια, έρχεται να ικανοποιήσει τις υψηλές απαιτήσεις όσων εργάζονται με χρώμα, όπως σχεδιαστών, γραφιστών, μοντέρ, κ.ά. Αξίζει να σημειώσουμε πως η UltraSharp U2717D είναι μέλος μιας ευρύτερης οικογένειας που συμπληρώνεται από ένα monitor 24’’ με επίσης λεπτό πλαίσιο και το κορυφαίο 30’’ OLED monitor με ανάλυση 4Κ.

Το πρώτο που θα παρατηρήσει κανείς στην οθόνη της Dell είναι σίγουρα το πλαίσιό της, το οποίο είναι το πιο λεπτό αυτή τη στιγμή, χάρη στο οποίο ο όρος “InfinityEdge” πέρασε από τα laptops και στις οθόνες της εταιρείας. Οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί, με 7,3 χιλιοστά επάνω, δεξιά και αριστερά, αλλά και μόλις 8,4 χιλιοστά στο κάτω μέρος, το πλαίσιο της οθόνης σχεδόν χάνεται αναδεικνύοντας μια μοναδική αισθητική που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Πέρα από την αισθητική, το υπερ-λεπτό πλαίσιο της οθόνης την καθιστά εξαιρετική επιλογή για την ανάπτυξη ενός video wall όπου απαιτείται το πιο μικρό κενό στην εικόνα μεταξύ των πολλαπλών monitor. Από την άλλη, λόγω και της τεχνολογίας LED που ακολουθεί, η UltraSharp U2717D είναι ιδιαίτερα λεπτή με το πάχος της χωρίς τη βάση να είναι μόλις 48 χιλιοστά (με τη βάση 200 χιλιοστά).Tο υπερ-λεπτό πλαίσιο της οθόνης την καθιστά εξαιρετική επιλογή για την ανάπτυξη ενός video wall όπου απαιτείται το πιο μικρό κενό στην εικόνα μεταξύ των πολλαπλών monitor.

Η οθόνη διαθέτει ένα PLS πάνελ, την πρόταση της Samsung έναντι στα πάνελ IPS τα οποία εμφάνισε πρώτη η LG. Σύμφωνα με τη Samsung, η πρότασή της προσφέρει καλύτερες γωνίες θέασης και μεγαλύτερη φωτεινότητα. Παράλληλα, γίνεται χρήση του οπίσθιου φωτισμού WLED με βελτιωμένο φώσφορο. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα monitor με εξαιρετική ακρίβεια στην απόδοση του χρώματος, το οποίο φυσικά έρχεται εργοστασιακά ρυθμισμένο με ένα μέσο DeltaE < 2, ενώ η κάλυψη του sRGB φτάνει το 99%. Συμπληρώνοντας τις τιμές που σχετίζονται με το πάνελ, οι γωνίες θέασης φτάνουν τις 178 μοίρες (οριζόντια και κάθετα), ο λόγος αντίθεσης είναι 1000:1, η μέγιστη φωτεινότητα αγγίζει τα 350 cd/m2 και ο χρόνος απόκρισης είναι 8ms grey-to-grey (6ms σε fast mode). Κάτι που σίγουρα θα αρέσει στους επαγγελματίες της εικόνας είναι πως η επιφάνεια της οθόνης είναι ματ με πλαστική επίστρωση 3H hardness για αντοχή και προστασία από γρατσουνιές.Η Dell UltraSharp U2717D είναι ένα monitor με εξαιρετική ακρίβεια στην απόδοση του χρώματος, το οποίο φυσικά έρχεται εργοστασιακά ρυθμισμένο με ένα μέσο DeltaE < 2, ενώ η κάλυψη του sRGB φτάνει το 99%.

Αν και η πιστότητα στο χρώμα είναι το πιο σημαντικό κριτήριο στις επαγγελματικές οθόνες, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ευελιξία που προσφέρουν σε εργονομικές ρυθμίσεις ώστε να ικανοποιούν το χρήστη που εργάζεται αρκετές ώρες μαζί τους. Και σε αυτόν το τομέα, η Dell UltraSharp U2717D διαθέτει κορυφαίες δυνατότητες καθώς προσφέρει ρύθμιση στον κάθετο άξονα και κλίση, ενώ επιτρέπει την περιστροφή της τόσο δεξιόστροφα, όσο και αριστερόστροφα. Το τελευταίο επιτρέπει την κάθετη τοποθέτηση του monitor, κάτι που είναι ιδιαίτερα εύχρηστο σε κάποιες εργασίες (π.χ. web design).

Τη συνολική εξαιρετική εικόνα της οθόνης έρχεται να συμπληρώσει ο εξοπλισμός από πλευράς θυρών. Για τη μεταφορά της εικόνας (και του ήχου) το monitor διαθέτει μία DisplayPort 1.2 (in & out), μία mini DisplayPort και μία HDMI 1.4 με υποστήριξη MHL 2.0. Η σύνδεση της USB θύρας upstream με τον υπολογιστή σας θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο hub τεσσάρων θυρών USΒ 3.0 για να συνδέσετε τις συσκευές σας. Φυσικά, μαζί με όλα αυτά, θα βρείτε και μία έξοδο ήχου.Η οθόνη επιτρέπει την περιστροφή της τόσο δεξιόστροφα, όσο και αριστερόστροφα δίνοντάς σας τη δυνατότητα να την τοποθετήσετε ακόμα και κάθετα, κάτι που είναι ιδιαίτερα εύχρηστο σε κάποιες εργασίες.

Αν το χρώμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εργασία σας, η Dell UltraSharp U2717D αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή υψηλής αισθητικής χάρη στο πολύ λεπτό πλαίσιό της. Η οθόνη μπορεί να σας προσφέρει έναν πολύ καλό «καμβά» για τα επόμενα αριστουργήματά σας...


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα