Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Preview.app: Ο αφανής ήρωας του macOS

Αυγ 10 2016
Μια πολυτάλαντη εφαρμογή με διακριτική παρουσία και τεράστια χρησιμότητα.
Preview.app: Ο αφανής ήρωας του macOS
Σε Mac, αν πρόκειται για αρχείο εικόνας ή PDF, ένα διπλό κλικ ανοίγει το αρχείο με τη βοήθεια της εφαρμογής Preview/Προεπισκόπηση. Ειδικά με τον όρο Προεπισκόπηση όμως το μυαλό δεν πάει καθόλου στην πολυπραγμοσύνη μιας από τις πιο απλές και συνάμα πιο χρήσιμες εφαρμογές που περιλαμβάνονται εξ αρχής στο macOS.Σε αντίθεση με τα Windows, το Preview.app δεν αναλαμβάνει απλά την προβολή ενός αρχείου ή πολύ απλές παρεμβάσεις σε αυτό, αλλά έχει το περιθώριο για πολλά περισσότερα. Αρχικά, η γραμμή εργαλείων φαίνεται φτωχή, με επιλογές για εμφάνιση εικονιδίων, zoom in και zoom out, διαμοιρασμό σε κοινωνικά δίκτυα ή άλλες εφαρμογές, καθώς και δυνατότητα για περιστροφής της εικόνας. Στην περίπτωση του PDF υπάρχουν και επιλογές για επισημάνσεις εντός του αρχείου. Στο τελευταίο εικονίδιο όμως, που μοιάζει με εργαλειοθήκη (και είναι), κρύβεται μια γραμμή επιλογών ακόμη. Με τα επιπλέον εργαλεία οι δυνατότητες εκτοξεύονται.

Με λάσο, έξυπνο ή απλό, και γεωμετρικά πλαίσια γίνεται ό,τι crop μπορεί να θελήσει ο καθένας. Με το εργαλείο Instant Alpha είναι εύκολο να προστεθεί διαφάνεια σε αρχεία με πλακάτα χρώματα και να ξεχωρίσει ένα σχέδιο από το σύνολο. Μπορείτε να προσθέσετε σχήματα με ό,τι χρώμα θέλετε, speech bubbles, βέλη για επισήμανση και να υπογραμμίσετε κάτι. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πλαίσια κειμένου οπουδήποτε και να συμπληρωθούν, χωρίς να χάνονται οι επιλογές για χρώμα, γραμματοσειρά, μέγεθος κ.ά. Ακόμη και όταν γράφετε ελεύθερα πάνω σε εικόνα, μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα, το πάχος και άλλα στοιχεία του ίχνους που αφήνετε. Και οι διαθέσιμες επιλογές δε σταματούν εδώ. Μπορείτε να βελτιώσετε μονομιάς μια φωτογραφία, ή να “παίξετε” με την έκθεση, την αντίθεση και άλλους παράγοντες για να τη φέρετε στα μέτρα σας.Τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα όταν ανοίγουμε αρχεία PDF. Σε αντίθεση με ό,τι ίσως είχατε συνηθίσει στο παρελθόν, το macOS προσφέρει κανονικότατη υποστήριξη για αρχεία PDF, χωρίς την παρουσίαση του Adobe Reader. Επιτρέπει μάλιστα και αρκετή ελευθερία σε “πειράγματα” τέτοιων αρχείων μέσω της εφαρμογής Preview.

Είναι δυνατή η αναζήτηση εντός του PDF, η επισήμανση κειμένου και η αντιγραφή του για μεταφορά σε άλλο αρχείο κειμένου, η προσθήκη σημειώσεων σε όποιο σημείο χρειαστεί, ακόμη και η συμπλήρωση φόρμας. Η τελευταία είναι πολύ εύκολη υπόθεση αφού το Preview.app αναγνωρίζει εύκολα πού υπάρχουν θέσεις για συμπλήρωση και με απλό κλικ εμφανίζεται πεδίο κειμένου για να συμπληρώσουμε όποια πληροφορία απαιτείται. Πρέπει να αλλάξει η σειρά των σελίδων σε PDF; Γίνεται. Πρέπει να προστεθούν στο αρχείο σελίδες από άλλο PDF; Κι αυτό γίνεται.Εύκολη είναι και η υπογραφή PDF. Όσοι έχουν Magic Trackpad σε dekstop Mac ή απλά χρησιμοποιήσουν το trackpad (Force Touch ή όχι) σε MacBook, μπορούν να σχεδιάσουν την υπογραφή τους και να την αποθηκεύσουν για μελλοντική χρήση. Γίνεται και πιο εύκολα ακόμη. Υπογράφουμε σε ένα κομμάτι χαρτί, το κρατάμε μπροστά στη FaceTime camera του Mac και ψηφιοποιείται η “τζίφρα” μας για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Την αποθηκεύουμε και από εκεί και πέρα έχουμε πάντα διαθέσιμη την υπογραφή μας και είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην οικολογική προσέγγιση, σε μια καθημερινότητα χωρίς εκτυπώσεις.

Σε άλλα λειτουργικά συστήματα, ακόμη και στο iOS, χρειάζονται πολλαπλές εφαρμογές για να γίνουν δυνατά όσα είναι δεδομένα για το Preview. Είναι μοιραίο να αγαπήσετε το Preview.app.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα