Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Sony Xperia E5

Αυγ 25 2016
To Xperia E5 της Sony έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και μπορεί πλέον να φιλοδοξεί για μια καλή πορεία στην ανταγωνιστική αγορά των entry-level smartphones.
Sony Xperia E5
Με διάφορα ενάμιση χρόνο, η Sony κυκλοφόρησε τον αντικαταστάτη του Xperia E4 που είχαμε εξετάσει μέσα από τη στήλη του Discover. Ως μέλος της σειράς Ε, το Xperia E5 έρχεται ως μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την αγορά των entry-level smartphones και μάλιστα, στο εύρος τιμής €180-200 που αποτελεί και το πιο hot κομμάτι αυτής της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας. Η νέα πρόταση της Sony είναι σαφώς αναβαθμισμένη σε όλα τα σημεία σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που συναντάμε στην κατηγορία του.



Η πλάτη του Xperia E5 είναι εξ’ ολοκλήρου από πολυκαρβονικό υλικό δίνοντας μια αίσθηση ιδιαίτερα στιβαρής κατασκευής, ενώ η ματ επιφάνειά του προσφέρει ασφάλεια στο κράτημα.

Σχεδιαστικά, η Sony επανέρχεται στις γνωστές γραμμές της, αφού το Ε4 είχε ξεφύγει αρκετά από αυτές και είχε ακολουθήσει μια πιο τυπική σχεδίαση. Βάζοντας τα δύο μοντέλα δίπλα-δίπλα, θα έλεγε κανείς πως τα χωρίζει περίπου μια τριετία, με το Xperia E5 να είναι πολύ πιο μοντέρνο και κομψό. Αν και το μεγάλο άλμα στη μείωση του πλαισίου είχε γίνει κατά τη μετάβαση από το Ε3 στο Ε4, το Ε5 έρχεται με ακόμα λίγο πιο λεπτό πλαίσιο, κάτι που σίγουρα του δίνει πόντους στον σχεδιαστικό τομέα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο E5 δεν υπάρχει πλέον το φυσικό πλήκτρο για λήψη φωτογραφιών, «σήμα κατατεθέν» της Sony. Μάλλον δε θα λείψει από κανέναν…



To E5 διατήρησε την ίδια διαγώνιο 5 ιντσών σε σχέση με το E4, ωστόσο η ανάλυση ανέβηκε σε 720x1280 HD, την τυπική πλέον για την κατηγορία τιμής του.

Αν και το Ε5 διαθέτει ίσης διαγωνίου οθόνη με το Ε4, οι διαστάσεις έχουν αλλάξει, με το Ε5 να είναι πιο ψηλό και να έχει μικρότερο πλάτος, ενώ το πάχος του έχει μειωθεί από τα 10,5 (Ε4) στα 8,2 χιλιοστά. Το βάρος έχει παραμείνει σχεδόν ίδιο με του Ε4 και μέσα στα πλαίσια της κατηγορίας, στα 147 γραμμάρια. Η πλάτη της συσκευής είναι εξ’ ολοκλήρου από πολυκαρβονικό υλικό δίνοντας μια αίσθηση ιδιαίτερα στιβαρής κατασκευής, ενώ η ματ επιφάνειά του προσφέρει ασφάλεια στο κράτημα.

Η συσκευή της Sony, όπως αναφέραμε, διατήρησε την ίδια διαγώνιο 5 ιντσών σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ωστόσο η ανάλυση ανέβηκε σε 720x1280 HD, την τυπική πλέον για την κατηγορία τιμής του. Αυτή η αύξηση ανάλυσης στην ίδια διαγώνιο έχει ως φυσικό επακόλουθο την αύξηση της πυκνότητας από τα 220 στα 294ppi. Σε συνδυασμό με την πολύ καλή φωτεινότητα που φτάνει το μέγιστο των 500 nits, η οθόνη προσφέρει ένα ικανοποιητικό περιβάλλον για οποιαδήποτε εφαρμογή σας.



Tο Ε5 διαθέτει το δημοφιλή 64-μπιτο ΜΤ6735 της Mediatek που ενσωματώνει τη GPU Mali-T720MP2 και συνοδεύεται από 1,5GB RAM.

Αν και εκ πρώτης όψεως, οι αλλαγές στον επεξεργαστή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο φαίνονται μικρές (και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τετραπύρηνο στα 1,3GHz), το Ε5 διαθέτει το δημοφιλή 64-μπιτο ΜΤ6735 της Mediatek που ενσωματώνει την ανώτερη GPU Mali-T720MP2 και συνοδεύεται από 1,5GB RAM (αντί 1GB του Ε4). Με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι νεότερες απαιτητικές εφαρμογές τρέχουν σαφώς πιο άνετα και δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Εξίσου σημαντική είναι και η αναβάθμιση του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου από 8GB στo E4 σε 16GB στο Ε5, ποσότητα που τη συναντάμε πλέον στις περισσότερες συσκευές αντίστοιχης τιμής. Αν χρειαστεί, μια υποδοχή σας επιτρέπει να προσθέσετε μια κάρτα SD χωρητικότητας έως 256GB.



Το Ε5 διαθέτει μια κύρια κάμερα των 13MP και μια εμπρόσθια των 5MP, με το διάφραγμα της κύριας κάμερας να είναι f/2.0, γεγονός που σας επιτρέπει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες όταν ο φωτισμός δεν είναι και ο καλύτερος.

Φυσικά, από την αναβάθμιση δε θα μπορούσαν να λείπουν οι κάμερες. Το Ε5 διαθέτει μια κύρια κάμερα των 13MP και μια εμπρόσθια των 5MP (σε σχέση με τις «φτωχές» κάμερες 5MP και 2MP του Ε4 αντίστοιχα). Το διάφραγμα πλέον της κύριας κάμερας είναι f/2.0, γεγονός που σας επιτρέπει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες όταν ο φωτισμός δεν είναι και ο καλύτερος. Η συσκευή της Sony ενσωματώνει την πιο πρόσφατη έκδοση 6.0 του Android (Marshmallow), οπότε έχετε στη διάθεσή σας όλα τα νεότερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού της Google.

Το Xperia Ε5 είναι μια ισορροπημένη πρόταση της Sony στην κατηγορία των entry-level smartphones, την οποία αξίζει να εξετάσετε αν αναζητάτε μία συσκευή γνωστού κατασκευαστή κάτω από 200 ευρώ.



Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα