Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

TP-Link TL-PA9020P powerline KIT

Αυγ 09 2016
Όταν το δίκτυό σας πρέπει να φτάσει με τη μέγιστη ταχύτητα σε χώρους που η ενσύρματη ή ασύρματη δικτύωση «δυσκολεύεται», μια αποδοτική λύση είναι το TL-PA9020P powerline KIT της TP-Link.
TP-Link TL-PA9020P powerline KIT
Τα τελευταία χρόνια, τα powerlines έχουν αποδείξει την αξία τους προσφέροντας δικτύωση σε χώρους που το ενσύρματο ή το ασύρματο δίκτυο δυσκολεύονταν να προσεγγίσει. Αν δεν υπάρχει ήδη ενσύρματη υποδομή σε έναν χώρο, η καλωδίωση είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που συνήθως επηρεάζει αρνητικά την όποια αισθητική του χώρου. Από την άλλη, υπάρχουν σημεία που το ασύρματο δίκτυο δυσκολεύεται να προσεγγίσει, ενώ η χρήση Wi-Fi repeater δεν αποτελεί πάντα την καλύτερη λύση και η τελική ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μπορεί να μην είναι αρκετή για κάποιες απαιτητικές εφαρμογές.Το TL-PA9020P kit είναι ένα σετ από δύο powerline adapters ώστε να μπορείτε να καλύψετε αμέσως ένα χώρο όταν ανοίξετε το κουτί συσκευασίας.

Τα powerlines έδειξαν από νωρίς ότι μπορούν να προσπεράσουν αρκετές δυσκολίες και να λύσουν αποτελεσματικά κάποια προβλήματα δικτύωσης. Η εγκατάστασή τους ήταν και παραμένει εξαιρετικά απλή ακόμα και για όποιον δεν έχει καμία σχετική εμπειρία αφού δε χρειάζεται να γίνουν ρυθμίσεις. Ωστόσο, και τα powerlines είχαν α αντιμετωπίσουν τις δικές τους προκλήσεις. Αρχικά, τα νεότερα μοντέλα είχαν να ακολουθήσουν τις νέες απαιτήσεις όπως αυτές προέκυπταν με την εξέλιξη σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων θα έπρεπε να αυξηθεί ώστε να μπορεί να μεταφέρει ταινία σε ανάλυση Full HD και πλέον σε 4Κ. Επίσης, ενώ ένα απλό σετ μπορεί να καλύψει ένα μικρό σπίτι, δε σημαίνει ότι θα καταφέρει να κάνει το ίδιο μεταξύ ισογείου και σοφίτας που βρίσκεται σε 2-3 επίπεδα υψηλότερα με διαφορετικούς πίνακες να μεσολαβούν ανά όροφο. Το TL-PA9020P kit της TP-Link έρχεται να δώσει απάντηση σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις, είτε αφορούν ταχύτητα, είτε «εμβέλεια».Αν ο χώρος που θέλετε να δικτυώσετε περιλαμβάνει έως δύο συσκευές, π.χ. Smart TV και παιχνιδομηχανή, δε θα χρειαστείτε τίποτε άλλο καθώς o adapter διαθέτει δύο θύρες ταχύτητας Gigabit.

Το TL-PA9020P kit είναι ένα σετ από δύο powerline adapters ώστε να μπορείτε να καλύψετε αμέσως ένα χώρο όταν ανοίξετε το κουτί συσκευασίας. Και οι δύο adapters ενσωματώνουν πρίζα ώστε να μη χάσετε την παροχή τροφοδοσίας και να μπορείτε να συνδέσετε άλλες συσκευές, όπως ακριβώς θα κάνατε με την πρίζα του τοίχου. Όπως αναφέραμε, η τοποθέτηση είναι απλή με τον έναν adapter να συνδέεται στον router και τον άλλον στο χώρο που θέλετε να φτάσει το δίκτυό σας. Αφού τα συνδέσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πλήκτρο Pair πρώτα στον ένα και μετά στον άλλο adapter. Απλό αυτή τη στιγμή και μετά ότι συνδέσετε στον adapter του απομακρυσμένου χώρου γίνεται μέρος του δικτύου σας με τα δεδομένα να μεταφέρονται με υψηλή κρυπτογράφηση 128-bit AES.

Το πιο σημαντικό είναι πως το TL-PA9020P kit ακολουθεί τις προδιαγραφές του προτύπου HomePlug AV2, το οποίο προσφέρει θεωρητική μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 2000Mbps. Αν και η τιμή αυτή είναι θεωρητική και επηρεάζεται από την απόσταση, την κίνηση στο δίκτυο, το θόρυβο στα ηλεκτρικά καλώδια, τα υλικά δόμησης και την ποιότητα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η τελική ταχύτητα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και είναι ικανή να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εφαρμογές που λαμβάνουν χώρα σε ένα σπίτι. Μπορείτε να κάνετε streaming βίντεο 4Κ και online gaming ταυτόχρονα πάνω από το ίδιο ζεύγος adapters και να μην ανησυχείτε καθόλου για καθυστερήσεις και διακοπές.Μπορείτε να κάνετε streaming βίντεο 4Κ και online gaming ταυτόχρονα πάνω από το ίδιο ζεύγος adapters και να μην ανησυχείτε καθόλου για καθυστερήσεις και διακοπές.

Αν ο χώρος που θέλετε να δικτυώσετε περιλαμβάνει έως δύο συσκευές, π.χ. Smart TV και παιχνιδομηχανή, δε θα χρειαστείτε τίποτε άλλο (κάποιο switch) καθώς o adapter διαθέτει δύο θύρες ταχύτητας Gigabit. Έτσι, μπορείτε άνετα να κάνετε streaming βίντεο ανάλυσης 4Κ από τον υπολογιστή σας που βρίσκεται κοντά στον router προς την τηλεόραση που βρίσκεται στον απομακρυσμένο χώρο. Σημαντικό ρόλο στην απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας παίζει και η τεχνολογία 2X2 MIMO με Beamforming που ανοίγει περισσότερους διαύλους μεταφοράς δεδομένων από τον έναν που υπήρχε στην απλή μεταφορά SISO. Για να καταλάβετε τη διαφορά, φανταστείτε τη διαφοράς μεταξύ ενός μικρού δρόμου και μιας λεωφόρου με δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας.

Εκτός από την αύξηση στην ταχύτητα, η τεχνολογία 2X2 MIMO με Beamforming φέρνει σημαντική βελτίωση και στην «εμβέλεια» επιτρέποντας στον απομακρυσμένο adapter να τοποθετηθεί σε αρκετά μακρινή απόσταση, η οποία μπορεί θεωρητικά να φτάνει τα 300 μέτρα. Όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό και ίσως όχι και τόσο χρήσιμο, οφείλουμε να τονίσουμε πως μπορεί να λύσει σημαντικά προβλήματα που εμφανίζονται με απλούς powerline adapters σε σπίτια δύο ή τριών ορόφων με διαφορετικούς ηλεκτρολογικούς πίνακες ανά όροφο όπου το «σήμα» εξασθενεί όσο μεγαλώνει η απόσταση. Με την τεχνολογία 2X2 MIMO έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε μια πετυχημένη δικτύωση μεταξύ ισογείου και σοφίτας.Η τεχνολογία 2X2 MIMO με Beamforming φέρνει σημαντική βελτίωση στην «εμβέλεια» επιτρέποντας στον απομακρυσμένο adapter να τοποθετηθεί σε αρκετά μακρινή απόσταση, η οποία μπορεί θεωρητικά να φτάνει τα 300 μέτρα.

Το σετ είναι συμβατό τόσο με adapters που υποστηρίζουν το πρότυπο AV2000, όσο και με άλλα πρότυπα, όπως AV1200, AV1000, AV600, AV500 και AV200, ενώ «συνεργάζεται» με υπολογιστές που έχουν λειτουργικό σύστημα Windows (από XP και μετά), Mac OS και Linux. Αν αναζητάτε τη μέγιστη ταχύτητα δικτύωσης ενός χώρου όπου η «παραδοσιακή» ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση δυσκολεύονται να καλύψουν, μην παραλείψετε να εξετάσετε την περίπτωση του TL-PA9020P kit της TP-Link.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα