Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Windows 10 Anniversary Update

Αυγ 02 2016
Το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft κλείνει ένα χρόνο και το γιορτάζει με ένα «χορταστικό» update που δεν πρέπει να λείψει από κανένα Windows PC.
Windows 10 Anniversary Update
Πριν από ένα χρόνο μπήκαν στους υπολογιστές και τη ζωή μας τα Windows 10, με τη Microsoft να τα προσφέρει δωρεάν σε όσους διέθεταν τις εκδόσεις 7 ή 8. Μέσα στον ένα αυτό χρόνο, το νέο λειτουργικό εγκαταστάθηκε σε πάνω από 350 εκατ. συσκευές, χρησιμοποιήθηκε συνολικά για πάνω από 135 δις ώρες και η ικανοποίηση των χρηστών έφτασε σε μεγαλύτερο επίπεδο από κάθε άλλη προηγούμενη έκδοση. Όσον αφορά λοιπόν στο κομμάτι των PCs, η Microsoft έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη, αφού μέχρι τις 29 Ιουλίου 2016 που λήγει η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης από Windows 7/8 σε 10 θα έχει καταφέρει να έχει δημιουργήσει μια τεράστια βάση ικανοποιημένων χρηστών και τη μετάβασή τους σε μια διαφορετική φιλοσοφία χρήσης μέσα σε ένα τεράστιο οικοσύστημα συσκευών, εφαρμογών και υπηρεσιών.

Παράλληλα όμως, όλο αυτόν τον ένα χρόνο η Microsoft εργαζόταν πάνω σε διορθώσεις και προσθήκες, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό προήλθαν από τους ίδιους τους χρήστες που εντόπισαν ελλείψεις, δυσλειτουργίες και πρότειναν βελτιώσεις. Αποτέλεσμα όλης αυτής της εργασίας είναι το Anniversary Update, ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβάθμισης, το οποίο θα φτάσει στους υπολογιστές μας στις 2 Αυγούστου. Προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί το τρίπτυχο παραγωγικότητα, ασφάλεια, διασκέδαση, και γύρω από αυτούς τους άξονες θα δείτε σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία κρίσιμη αναβάθμιση την οποία πρέπει να κάνουν όλοι. Ας πάμε όμως να δούμε μερικά από τα πιο δυνατά σημεία της.Οι αλλαγές ξεκινούν από το Start Menu που πλέον ανοίγει αυτόματα τη λίστα όλων των εφαρμογών.

Ασφάλεια, περισσότερη ασφάλεια!
Τα Windows 10 έχουν φέρει εντυπωσιακές αλλαγές στον τομέα της ασφάλειας, οι οποίες συμβαίνουν «πίσω από τις κουρτίνες» και δεν είναι ορατές στο γραφικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσθήκη του Virtualization Based Security, το οποίο χρησιμοποιεί τις επεκτάσεις virtualization του επεξεργαστή για να απομονώσει, σε επίπεδο hardware, τα ευαίσθητα κομμάτια των Windows και τα δεδομένα από το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα. Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται ιδιαίτερα τεχνικό, ωστόσο έβαλε τις βάσεις για περισσότερη προστασία στο μέλλον.

Με το Anniversary Update, η Microsoft ενισχύει τη γραμμή προστασίας με το Windows Hello και την αναβάθμιση του Windows Defender. To Windows Hello εισάγει τη βιομετρική αναγνώριση της ταυτότητας του χρήστη στις εφαρμογές (για όσες αναπτύχθηκαν για το Universal Windows Platform) και στον Microsoft Edge, ο οποίος θα είναι ο πρώτος browser με αυτή τη δυνατότητα. Έτσι, θα μπορείτε να εισέρχεστε σε προστατευμένες συσκευές, εφαρμογές και websites, χωρίς τη χρήση passwords, αλλά με αναγνώριση του προσώπου σας από το σύστημα. Πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση στην ασφάλεια αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται για κλοπή συνθηματικών που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος κακόβουλων πράξεων.Για όσους χρησιμοποιούν τη Start Screen των Windows 10 - κυρίως χρήστες tablet ή all-in-one PC – η λίστα των εφαρμογών έχει «μετακινηθεί» προς το κέντρο για να είναι πιο βολική.

Όλη αυτή την «αντεπίθεση» της Microsoft στους κακόβουλους χρήστες έρχεται να ενισχύσει σημαντικά ο βελτιωμένος Windows Defender. Θα μπορείτε πλέον να προγραμματίζετε γρήγορες περιοδικές σαρώσεις του υπολογιστή σας, ενώ τα αποτελέσματα των σαρώσεων θα είναι πιο ολοκληρωμένα. Μένει να δούμε αν ο Windows Defender θα γίνει η βασική εφαρμογή αντιμετώπισης απειλών, κάτι που δεν είχε καταφέρει έως τώρα ωθώντας τους περισσότερους χρήστες να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων. Εκεί που όμως ο Windows Defender φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω είναι στις επιχειρήσεις, όπου φιλοδοξεί να γίνει μια ακόμα σημαντική γραμμή ασφαλείας, πέρα από την βασική προστασία που παρέχουν εξελιγμένα συστήματα για το δίκτυο μιας εταιρείας.

Ηλεκτρονικό μελάνι και... χαρτί τέλος
Η Microsoft ισχυρίζεται ότι το 70% του κόσμου περνά πάνω από μία ώρα τη μέρα χρησιμοποιώντας στυλό ή μολύβι, με το γράψιμο να αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της δημιουργικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συγκεντρώνοντας μελέτες που δείχνουν ότι το γράψιμο είναι ευεργετικό για την πρόοδο, η εταιρεία αποφάσισε να το μεταφέρει στον ψηφιακό κόσμο μέσω του Microsoft Ink, ενός χαρακτηριστικού που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Anniversary Update.

Πλέον, κάθε συσκευή με Windows 10 θα σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε γραφίδα και να κρατήσετε σημειώσεις, να κάνετε τις παρατηρήσεις σας σε ένα έγγραφο, να σχεδιάσετε, να γράψετε μουσική, να κάνετε μαθηματικές εξισώσεις, να κρατήσετε σημειώσεις σε ένα website που εμφανίζεται στον Edge και να χαράξετε διαδρομές στους χάρτες. Και όλα αυτά σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, χωρίς την ανάγκη software που συνεργάζεται μόνο με συγκεκριμένες εφαρμογές. Φυσικά, το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο και για νέες εφαρμογές που θα αναπτυχθούν.Το Action Center αναβαθμίζεται σημαντικά με τις ειδοποιήσεις να είναι πιο πλούσιες σε περιεχόμενο, ενώ δίνεται πλέον η δυνατότητα για εκτεταμένη ρύθμισή του.

Πες το (στα αγγλικά) και έγινε!
Τα Windows έχουν τη δική τους προσωπική ψηφιακή βοηθό που ακούει στο όνομα Cortana, πρωτοεμφανίστηκε στο Windows Phone, πέρασε στα PCs με τα Windows 10 και, σύντομα, θα μεταβεί και στο Xbox One. H Microsoft δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξή της και ήδη υπάρχουν στο Microsoft Store πάνω από 1.000 σχετικές εφαρμογές. Στο Anniversary Update, η Cortana αποκτά νέες δυνατότητες και, μπορεί να μην καταλαβαίνει ελληνικά, αλλά δεν παύει να είναι χρήσιμη.

Αρχικά, η Cortana θα είναι πλέον διαθέσιμη ακόμα και στην οθόνη κλειδώματος, δηλαδή πριν κάνετε login. Ακόμα και με κλειδωμένο σύστημα, με ένα απλό «Hey Cortana» θα μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις, να ορίσετε μια υπενθύμιση, να κάνετε ερωτήσεις και να αναπαράγετε μουσική. Φυσικά, η ψηφιακή βοηθός σας θα ανανεωθεί σημαντικά και ως προς το πληροφοριακό κομμάτι προσφέροντας καλύτερες απαντήσεις σε καθημερινά σας θέματα. Επίσης, θα αντιλαμβάνεται καλύτερα όσα λέτε και ανακτά σημαντικές πληροφορίες παρουσιάζοντας ειδοποιήσεις τη στιγμή που πρέπει. Φυσικά, θα εμφανίζει τις ειδοποιήσεις σε όλες τις συσκευές που τη διαθέτουν, ενώ η όλη «μηχανή» είναι διαθέσιμη στους developers για την ανάπτυξη ακόμα πιο εντυπωσιακών εφαρμογών.Με το Anniversary Update, οι χρήστες γραφίδας έχουν πλέον μια νέα πλευρική μπάρα που τους δίνει πρόσβαση σε καρφιτσωμένες σημειώσεις, σε ένα εικονικό μπλοκ σχεδίου, αλλά και τη δυνατότητα να σχεδιάζουν πάνω σε εφαρμογές του συστήματος.

Έρχονται οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Microsoft Edge, που εμφανίστηκε στα Windows 10, έδειξε πως η Microsoft μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο χώρο των browsers. Είναι ταχύτατος, ιδιαίτερα ασφαλής και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε ένα φορητό σύστημα. Ωστόσο, σε αυτή την πρώτη του φάση, έχει και σημαντικές ελλείψεις, όπως την παντελή απουσία επεκτάσεων. Ακριβώς αυτές τις ελλείψεις, αλλά και περαιτέρω βελτιώσεις, έρχεται να καλύψει το Anniversary Update.

Μετά το Anniversary Update λοιπόν, ο Edge θα είναι ακόμα πιο ελαφρύς και ο υπολογιστής θα καταναλώνει ακόμα λιγότερη ενέργεια. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ο Edge θα «διαρκεί» τρεις ώρες περισσότερο από τον Google Chrome. Εντυπωσιακό, ωστόσο περιμένουμε να το διαπιστώσουμε και μόνοι μας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έρχονται οι επεκτάσεις του browser, οπότε θα μπορείτε να απολαμβάνετε και στον Edge αυτές τις χρήσιμες μικρο-εφαρμογές, όπως το Adblock Plus που θα διατεθεί στο Microsoft Store μαζί με το Anniversary Update. Το τρίτο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό του Edge είναι η αυξημένη υποστήριξη του browser σε μοντέρνα πρότυπα του Web όπως HTML5, CSS3 και ARIA.Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να γράψουν μηνύματα σε καρφιτσωμένες σημειώσεις, τις οποίες η Cortana θα μπορεί να τις μετατρέψει αυτόματα σε υπενθυμίσεις ή ραντεβού με ένα απλό κλικ.

Και πολλά ακόμα…
Φυσικά, η αναβάθμιση που φέρνει το Anniversary Update δεν περιορίζεται στα παραπάνω. Υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις που αφορούν στους gamers και κυρίως στην κοινή εμπειρία gaming μεταξύ διαφορετικών συσκευών, επιτραπέζιων και φορητών. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Xbox Play Anywhere σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα παιχνίδι μία φορά και να μπορείτε να το παίξετε τόσο στο Windows 10 PC, όσο και στο Xbox One, συνεχίζοντας σε μία συσκευή από εκεί που αφήσατε το παιχνίδι στην άλλη και με τα saves να είναι κοινά μεταξύ των συσκευών.

Αναμφίβολα, το Anniversary Update θα φέρει όλα αυτά που θα ήθελε να έχει βάλει η Microsoft στα Windows 10 εξ’ αρχής, αλλά δεν πρόλαβε. Θα περιέχει επίσης βελτιώσεις σε θέματα που εντόπισε η εταιρεία και όλοι οι χρήστες κατά τον ένα χρόνο χρήσης. Όταν λοιπόν στις 2 Αυγούστου ξεκινήσει η αναβάθμιση των Windows 10 στο σύστημά σας θα γνωρίζετε ότι καλό έρχεται…Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα