Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Windows 10: Πώς να ρυθμίσετε το ποντίκι σας για πιο άνετη χρήση

Αυγ 29 2017
Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του ποντικιού και πώς να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του για άνετη χρήση και υψηλότερη παραγωγικότητα.
Windows 10: Πώς να ρυθμίσετε το ποντίκι σας για πιο άνετη χρήση
Σε προηγούμενο άρθρο του Discover είχαμε ασχοληθεί με το πώς μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του δείκτη ποντικιού και όπως είχαμε σημειώσει, η συγκεκριμένη προσαρμογή δεν προσφέρει κάτι παραπάνω σε επίπεδο χρήσης, απλά είναι ένας τρόπος να δώσετε περισσότερο χρώμα στο λειτουργικό σας. Μπορείτε, όμως, να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του ποντικιού για να κάνετε πιο άνετη την εργασίας σας εντός του περιβάλλοντος των Windows. Για παράδειγμα, μερικές απλές ρυθμίσεις όπως η αλλαγή της ταχύτητας του δείκτη -για υψηλότερη ακρίβεια και λιγότερες κινήσεις πάνω στο mousepad ή στο touchpad- μπορούν να συμβάλουν θετικά στην παραγωγικότητά σας.

Πρόσβαση στις ρυθμίσεις ποντικιού
Σε πρώτη φάση θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ποντικιού. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό. Ο πρώτος είναι να κάνετε κλικ στο μενού Έναρξης > Ρυθμίσεις > Συσκευές και να επιλέξετε Ποντίκι στο αριστερό μενού. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πληκτρολογήσετε «ποντίκι» ή «mouse» στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows 10 και να κάνετε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις ποντικιού.

Βασικές ρυθμίσεις ποντικιού


Οι βασικές ρυθμίσεις ποντικιού περιλαμβάνουν τις εξής επιλογές:

Επιλογή κύριου κουμπιού
Τα περισσότερα ποντίκια στην αγορά διαθέτουν πλέον αμφιδέξιο σχεδιασμό, δηλαδή για χρήση από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Έτσι, εάν είστε αριστερόχειρας μπορείτε να αξιοποιήσετε την συγκεκριμένη ρύθμιση, επιλέγοντας πιο πλήκτρο θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις κύριες λειτουργίες (όπως επιλογή και σύρσιμο). Απλά πρέπει να αλλάξετε την επιλογή κύριου κουμπιού από [Αριστερό] σε [Δεξιό].

Ρολάρισμα τροχού ποντικιού για κύλιση
Σε αυτή την ενότητα, η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι [Πολλές γραμμές κάθε φορά] ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει ακόμα μία ρύθμιση: [Επιλογή αριθμού γραμμών κύλισης κάθε φορά]. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσαρμόσετε το πόσο πολύ θα κατεβαίνει η οθόνη σε ιστοσελίδες, έγγραφα, παρουσιάσεις κ.λπ., με κάθε κύλιση. Προσοχή, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχει να κάνει ακριβώς με την ταχύτητα κύλισης, αλλά κυρίως με το πόσα στοιχεία θέλετε να εμφανίζονται στην οθόνη σας. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε 1 γραμμή, με κάθε κύλιση θα σας εμφανίζεται ένα μικρό κομμάτι κειμένου, π.χ. μια παράγραφος ή εικόνα, ενώ εάν επιλέξετε μια μεγαλύτερη τιμή θα εμφανίζονται περισσότερα στοιχεία. Μπορείτε να πειραματιστείτε με την εν λόγω ρύθμιση, προσαρμόζοντας την επιλογή αριθμού γραμμών κύλισης ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης σας: σε μια μεγάλη οθόνη, για παράδειγμα, ίσως εξυπηρετεί μεγαλύτερος αριθμός γραμμών κύλισης. Η δεύτερη επιλογή είναι [Μια οθόνη κάθε φορά], κάτι που, θεωρητικά, σημαίνει λιγότερο ρολάρισμα.

Κύλιση ανενεργών παραθύρων
Η [Κύλιση ανενεργών παραθύρων όταν μετακινώ το δείκτη επάνω τους] είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ουσιαστικά πρόκειται για το Aero Shake που γνωρίσαμε στα Windows 7 και το οποίο σας επιτρέπει να απαλείψετε τα ανενεργά παράθυρα από την επιφάνεια εργασίας σας «ανακινώντας» το παράθυρο όπου εργάζεστε. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω στη γραμμή τίτλου του ενεργού παραθύρου, κάντε αριστερό κλικ, ανακινήστε από τη μία πλευρά ως την άλλη και όλα τα ανενεργά παράθυρα θα εξαφανιστούν. Για να επαναφέρετε τα παράθυρα, επαναλάβετε τη διαδικασία και ανακινήστε ώστε να εμφανιστούν πάλι όλα.

Πρόσθετες επιλογές ποντικιού
Για να εμφανιστούν οι πρόσθετες ρυθμίσεις ποντικιού, απλά πατήστε [Πρόσθετες επιλογές ποντικιού] και θα ανοίξει το σχετικό παράθυρο. Στην πρώτη καρτέλα, έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε την ταχύτητα του διπλού κλικ. Με πιο απλά λόγια προσαρμόζετε πόσο γρήγορα θέλετε να ανοίγει ο φάκελος με το «διπλοκλικάρισμα». Μπορείτε να δοκιμάσετε τη ρυθμισμένη ταχύτητα κάνοντας κλικ στο φάκελο στα δεξιά του ρυθμιστικού.Στην καρτέλα [Επιλογές δείκτη] μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα του δείκτη ποντικιού. Στο πεδίο Κίνηση, κάντε παρατεταμένα κλικ στο ρυθμιστικό ενώ μετακινείτε το ποντίκι προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, για να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ποντικιού.Όσο ανεβάζετε την ταχύτητα δείκτη τόσο πιο άμεσα ανταποκρίνεται ο κέρσορας – κινώντας ελάχιστα το ποντίκι σας. Η ρύθμιση της ταχύτητας του δείκτη παίζει σημαντικό ρόλο στην εκτέλεση εργασιών ακριβείας όπως την επεξεργασία φωτογραφιών ή τη στόχευση σε παιχνίδια. Για το λόγο αυτό ανεβάζετε σταδιακά την ταχύτητα του δείκτη, μέχρι να βρείτε την τιμή που σας βολεύει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στα περισσότερα gaming ποντίκια μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα δείκτη είτε μέσω λογισμικού ή και μέσω των πλήκτρων DPI on-the-fly (εάν διαθέτει).Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα