Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tablet buying guide

Δεκ 17 2013
Tablet buying guide
Τα tablets είναι μικρά, ελαφριά, εύχρηστα και, μέσω των αμέτρητων εφαρμογών τους, μπορούν να αντικαταστήσουν πολλές από τις συσκευές που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα. Όμως, καθώς οι επιλογές πληθαίνουν όλο και περισσότερο, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επιλογή.

Καθορίστε τις ανάγκες σας και τις βασικές παραμέτρους
Αν ενδιαφέρεστε για την αγορά ενός tablet, θα πρέπει να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις πριν αρχίσετε να διαβάζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους σε κάποιο κατάστημα. Έτσι, δε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων και θα γλιτώσετε πολύ χρόνο.

1. Χρήση
Ο πρώτος και πιο σημαντικός παράγοντας στην αγορά ενός tablet είναι η χρήση του. Τα μικρά tablets των 7’’ ή 8’’ είναι ιδανικά για να διαβάζετε e-books, να διαχειρίζεστε το e-mail σας, να επικοινωνείτε στα social media, αλλά και να κάνετε πλήθος εργασιών όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.
Τα μεγάλα tablets των 9,7’’ ή 10,1’’ είναι σαφώς καλύτερα από πλευράς παραγωγικότητας. Σε αυτά τα tablets μπορείτε να διαχειριστείτε με άνεση τα έγγραφά σας Word ή Excel, να διαβάσετε ενημερωτικά websites, να δείτε ταινίες ή ακόμα και να παίξετε. Μάλιστα, αν συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, η άνεση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη.H πιο πρόσφατη έκδοση του iPad, το iPad Air, παρά τη διαγώνιο οθόνης των 9,7΄΄΄ζυγίζει μόλις 469 γραμμάρια, ενώ το μικρότερο iPad mini με οθόνη 7,9’’ μόλις 331 γραμμάρια.

2. Βάρος, διαστάσεις, μέγεθος οθόνης
Το δεύτερο που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο χώρος και ο χρόνος στον οποίο θα χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Τα μικρά tablets με οθόνη 7’’ ή 8’’ έχουν μικρό βάρος και περιορισμένες διαστάσεις που τους επιτρέπουν να χωράνε σε μία μικρή τσάντα. Επίσης, είναι ιδανικά για να τα έχετε πάντα μαζί σας εκτός σπιτιού αν μετακινήστε συχνά αποτελώντας ένα μοναδικό σύντροφο για το μετρό και την αναμονή σε ουρές. Ακόμα και μέσα στο σπίτι όμως, τα μικρά tablets είναι πιο ξεκούραστα για τα χέρια σας όταν είστε ξαπλωμένοι.
Αν δεν μετακινήστε συχνά και θέλετε ένα tablet για να το χρησιμοποιείτε στον καναπέ του σπιτιού, τότε μπορείτε να εξετάσετε και την αγορά ενός μεγαλύτερου tablet, 9,7’’ ή 10,1’, που είναι κατά περίπου 200 γραμμάρια βαρύτερα.

3. Λειτουργικό σύστημα
Το λειτουργικό σύστημα είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας καθώς δένεται άρρηκτα με τις εφαρμογές και το γενικότερο οικοσύστημά τους. Οι επιλογές που έχετε είναι τρεις και κάθε μία διαθέτει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.
Τα tablets της Apple, το iPad mini των 7,8’’ και το iPad Air των 9,7’’, βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα iOS της εταιρείας που είναι ιδιαίτερα εύχρηστο, ειδικά στην τρέχουσα 7η έκδοσή του, αλλά δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και προσαρμογής. Επίσης, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών οδηγούν στην αυξημένη τιμή τους. Το μεγαλύτερο ατού του iOS είναι αναμφισβήτητα η τεράστια βιβλιοθήκη εφαρμογών η οποία, σε αντίθεση με το Android, διαθέτει πολλές που είναι βελτιστοποιημένες και για tablets και όχι μόνο για smartphones. Tο Android της Google είναι το λειτουργικό σύστημα που κερδίζει συνεχώς έδαφος και πλέον είναι εγκατεστημένο στα περισσότερα tablets τα οποία προέρχονται από διάφορους κατασκευαστές. Λόγω των μεγάλων διαφορών μεταξύ των Android tablets σε τεχνικά χαρακτηριστικά και ποιότητα κατασκευής, η τιμή τους ποικίλει. Το λειτουργικό είναι ιδιαίτερα ευέλικτο επιτρέποντας σε μεγάλο βαθμό την προσαρμογή του στις απαιτήσεις σας, ενώ διαθέτει και υποστήριξη για πολλαπλούς χρήστες. Η βιβλιοθήκη εφαρμογών του Android είναι επίσης τεράστια, αλλά η μεγάλη πλειονότητα των εφαρμογών είναι βελτιστοποιημένη για smartphones.
Τα Windows έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση και στα tablets, αν και οι συσκευές δεν είναι ακόμα πολλές. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του λειτουργικού για tablets: τα Windows 8 και τα Windows RT. Όσον αφορά στο πρώτο, είναι η ίδια, γνωστή έκδοση που τρέχει σε υπολογιστές. Αυτό έχει το θετικό πως όλες οι εφαρμογές που γνωρίζετε μπορούν να εγκατασταθούν και να τρέξουν κανονικά, αλλά το αρνητικό είναι πως απαιτούν μεγαλύτερη ισχύ, κάτι που μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος, μικρότερη αυτονομία και μεγαλύτερο βάρος. Από την άλλη, τα Windows RT είναι ειδικά σχεδιασμένα για tablets και έχουν μικρότερες απαιτήσει σε ισχύ, μεγαλύτερη αυτονομία, μικρότερο βάρος και πιο χαμηλή τιμή. Το αρνητικό στην περίπτωσή τους είναι η μικρή βιβλιοθήκη εφαρμογών, και ειδικά ποιοτικών εφαρμογών, σε σχέση με το iOS και το Android, κάτι που όμως βελτιώνεται διαρκώς.

4. Τιμή
Τα iPad αποτελούν επιλογή αν θέλετε το καλύτερο και είστε διατεθειμένοι να το πληρώσετε. Μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά η ποιότητα κατασκευής, η απεικόνιση της οθόνης και η γενικότερη αίσθηση στη λειτουργία είναι αξεπέραστη.
Στα Android tablets τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, καθώς εδώ έχετε ένα τεράστιο εύρος επιλογών που αρχίζει από πολύ απλές και φθηνές συσκευές έως ακριβές και εξαιρετικές από πλευράς χαρακτηριστικών.
Το δρόμο των Android tablets ακολουθούν και τα Windows tablets αλλά εδώ δεν υπάρχουν τα πολύ φθηνά καθώς προέρχονται κυρίως από γνωστούς διεθνείς κατασκευαστές, ενώ ειδικά τα tablets με Windows 8 είναι πιο ακριβά λόγω και της μεγαλύτερης ισχύς τους.
Το Android είναι ιδιαίτερα ευέλικτο επιτρέποντας σε μεγάλο βαθμό την προσαρμογή του στις απαιτήσεις σας, ενώ διαθέτει και υποστήριξη για πολλαπλούς χρήστες.

Τι να προσέξετε
Κατά την αναζήτησή σας στα καταστήματα, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να εντοπίσετε και αξιολογήσετε. Στη συνέχεια, επισημαίνουμε τα κυριότερα από αυτά και αναφέρουμε κάποια σημεία άξια προσοχής.

1. Οθόνη
Η ανάλυση είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της οθόνης και όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα. Για παράδειγμα, είναι διαφορετική η εικόνα μεταξύ ενός tablet των 7’’ με ανάλυση 800x480 και ενός άλλου με ανάλυση 1024x600. Επιλέξτε το πρώτο μόνο αν η τιμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας και η συσκευή προορίζεται μόνο για βασικές εργασίες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ο λόγος πλευρών με τα tablets των 8’’ και 9,7’’ να ακολουθούν το λόγο 4:3 και τα tablets των 7’’ και 10,1’’ το λόγο 16:9.Σε γενικές γραμμές, τα πρώτα είναι πιο άνετα στο web browsing, ενώ τα δεύτερα στις ταινίες. Ειδικά στα tablets με μεγάλη οθόνη, αναζητήστε την τεχνολογία IPS που προσφέρει καλή ποιότητα απεικόνισης από οποιαδήποτε γωνία θέασης. Αν θέλετε να πάτε ακόμα πιο μακριά, στα πιο ακριβά tablets εξετάστε την πυκνότητα των pixels.Η ανάλυση είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της οθόνης και όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα.

2. Αποθηκευτικός χώρος
Είναι ο χώρος που εγκαθίστανται οι εφαρμογές σας και αποθηκεύονται τα δεδομένα σας (έγγραφα, βιβλία, φωτογραφίες, βίντεο). Θα βρείτε tablets με ενσωματωμένη μνήμη από 4 έως 128GB. Και πάλι, μόνο αν το μοναδικό κριτήριό σας είναι η τιμή επιλέξετε κάποιο με 4 ή 8GB, αλλιώς ξεκινήστε την έρευνά σας από τα 16GB και πάνω.
Επιθυμητή θα πρέπει να είναι η ύπαρξη αναγνώστη καρτών μνήμης microSD ώστε ο αποθηκευτικός χώρος να μπορεί να επεκταθεί. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και ένα tablet με 4GB μπορεί να δεχτεί κάρτα των 32GB και να χωρέσει μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και αρκετές ώρες μουσική.

3. Συνδεσιμότητα
Προκειμένου να συνδεθεί το tablet με άλλες συσκευές, πρέπει να διαθέτει κάποιες θύρες. Φροντίστε το tablet σας να διαθέτει, αν όχι όλες, τις περισσότερες από αυτές (ανάλογα τον τύπο του):
- USB: για σύνδεση με τον υπολογιστή ώστε να μεταφέρετε αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη.
- USB OTG: με την ένδειξη OTG (On-The-Go) ή Host μία θύρα USB σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε κάποιο αποθηκευτικό μέσο, πληκτρολόγιο, ποντίκι και, κατά περίπτωση, 3G adapter.
- HDMI: για σύνδεση και προβολή ταινιών στην τηλεόραση.
- Θύρα ακουστικών: για να ακούτε μουσική με την ησυχία... τους.

4. Επεξεργαστής
Όπως και στους υπολογιστές, έτσι και στα tablets, ο επεξεργαστής αποτελεί την κινητήριο δύναμη. Αν θέλετε κάτι προσιτό οικονομικά στραφείτε σε ένα tablet με διπύρηνο επεξεργαστή. Για καλύτερες επιδόσεις δείτε τα τετραπύρηνα, ενώ για τους πιο απαιτητικούς έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα οκταπύρηνα. Δείτε επίσης τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή (αναγράφεται σε MHz). Ανάμεσα σε δύο tablets με τον ίδιο αριθμό πυρήνων, τα περισσότερα MHz φανερώνουν το ταχύτερο.

5. Σχεδίαση
Μη νομίζετε ότι η σχεδίαση δεν είναι σημαντική. Σκεφτείτε ότι το tablet είναι μια συσκευή που την κρατάτε στα χέρια σας οπότε πρέπει να μη διαθέτει κοφτερές άκρες και γενικά το κράτημά του να μην ενοχλεί.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα