Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tethering

Δεκ 16 2013
Tethering
Έχετε αγοράσει ένα tablet ή ένα laptop που δε διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης μέσω 3G, αλλά στο χώρο που βρίσκεστε δεν υπάρχει Wi-Fi. Αν διαθέτετε smartphone δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία tethering και να έχετε Internet σε οποιαδήποτε συσκευή.

Μέσω της λειτουργίας tethering, μια συσκευή που δε διαθέτει 3G μπορεί να συνδεθεί μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi απ’ ευθείας με ένα smartphone ώστε μέσω της σύνδεσης 3G του τηλεφώνου να έχει Internet. Σε αυτή την περίπτωση, το smartphone μετατρέπεται σε ένα modem, router και access point για να προσφέρει σύνδεση σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Η σύνδεση μεταξύ της συσκευής και του smartphone μπορεί να γίνει και μέσω καλωδίου USB, ωστόσο η σύνδεση μέσω Wi-Fi είναι σαφώς πιο εύχρηστη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως κατά τη διάρκεια του Web surfing τα MBs που έχετε στο πρόγραμμα του smartphone σας καταναλώνονται κανονικά, οπότε η χρήση του tethering συνίσταται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη να συνδέσετε μια άλλη συσκευή στο Internet ή/και αν διαθέτετε αρκετά MBs στο πρόγραμμά σας.

Όσον αφορά στα Android smartphones, η λειτουργία tethering παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκδοση 2.2 (Froyo). Στα βήματα που ακολουθούν θα δείτε πως μπορείτε να συνδέσετε ένα Android tablet και ένα Android smartphone έκδοσης 4.0, αλλά και κάποια άλλη έκδοση να διαθέτετε οι επιλογές είναι σχεδόν ίδιες.


Βήμα 1
Στο Android smartphone, μεταβείτε στο μενού των ρυθμίσεων και στην περιοχή Ασύρματο και Δίκτυα επιλέξτε Περισσότερα.... Στο μενού που εμφανίζεται επιλέξτε Tethering και φορητό σημείο πρόσβασης.


Βήμα 2
Στη συνέχεια τσεκάρετε την επιλογή Φορητό σημείο πρόσβασης και το smartphone αποσυνδέεται από οποιοδήποτε άλλο ασύρματο δίκτυο προκειμένου να «περιμένει» την ασύρματη σύνδεση της άλλης συσκευής, ενώ σας ενημερώνει ότι η λειτουργία tethering καταναλώνει αρκετή ενέργεια.


Βήμα 3

Ακριβώς από κάτω, επιλέξτε Ρυθμίσεις φορητού σημείου πρόσβασης Wi-Fi. Στην οθόνη που εμφανίζεται ορίστε μία ονομασία για το δίκτυο, για παράδειγμα «myconnection» και ασφαλίστε τη σύνδεσή σας για να μην τη χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος επιλέγοντας WPA2 PSK στην Ασφάλεια και ορίζοντας έναν κωδικό πρόσβασης, για παράδειγμα «1029384756». Πατήστε Αποθήκευση και θυμηθείτε να διακόψετε τη λειτουργία tethering από το smartphone σας όταν ολοκληρώσετε την εργασία σας.


Βήμα 4

Στο Android tablet, ενεργοποιήστε το ασύρματο δίκτυο αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο και από τα ασύρματα δίκτυα που εμφανίζονται επιλέξτε το «myconnection» που δημιουργήσατε μέσω του smartphone.


Βήμα 5

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου που δώσατε στο smartphone, στην περίπτωσή μας «1029384756», και πατήστε Σύνδεση. Το tablet εμφανίζει την ένδειξη Συνδεδεμένο και μπορείτε να σερφάρετε στο Internet μέσω του δικτύου 3G του smartphone.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα