Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

NAS Western Digital My Cloud EX2 / EX4

Δεκ 23 2014
Οι υπηρεσίες οn cloud saving είναι στις μέρες μας πιο χρήσιμες από ποτέ. Η λύση του προσωπικού «σύννεφου» είναι πιο πρακτική, με τις χαμηλές ταχύτητες upload που είναι διαθέσιμες στο ελληνικό internet
NAS Western Digital My Cloud EX2 / EX4
Τα συστήματα NAS (Network-Attached Storage) δεν αποτελούν ευρέως διαδεδομένη κατηγορία συσκευών, όμως η χρησιμότητά τους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: επιτρέπουν στον χρήστη να αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα δεδομένων στο πλαίσιο ενός συστήματος που λειτουργεί σαν προσωπικό cloud για όλες τις συνδεδεμένες με αυτό συσκευές του στο σπίτι. Η Western Digital έχει να παρουσιάσει δύο αξιόλογες σχετικές προτάσεις: το entry-level NAS Western Digital My Cloud EX2 και το πιο προηγμένο NAS Western Digital My Cloud EX4.Το NAS Western Digital My Cloud EX2 χαρακτηρίζεται από καλαίσθητο σχεδιασμό και υψηλή ευχρηστία.

Το πιο προσιτό από τα δύο συστήματα NAS της Western Digital δεν διαθέτει ενσωματωμένους σκληρούς δίσκους (όπως και το EX4 άλλωστε), ώστε να δώσει την ευκαιρία στον χρήση να τοποθετήσει δύο δίσκους της χωρητικότητας που επιθυμεί. Με την σχετικά χαμηλή τιμή που διατίθενται σκληροί πολύ μεγάλης χωρητικότητας, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε με λογικό κόστος να δημιουργήσετε έναν ιδιαίτερα ευμεγέθη χώρο αποθήκευσης των αρχείων σας. Οι δίσκοι αυτοί μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργήσουν είτε σε συστοιχία RAID 0, είτε σε RAID 1, ανάλογα με το αν προτιμάτε ταχύτητα ή ασφάλεια, ενώ υπάρχουν όλες οι απαραίτητες θύρες για σύνδεση υψηλών ταχυτήτων με τον υπολογιστή σας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως του WD My Cloud EX2 είναι η ευκολία στη χρήση, γεγονός που καθιστά το σύστημα ιδανικό για αρχάριους χρήστες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αποθηκευμένο περιεχόμενό σας μέσω υπολογιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχετικό portal της Western Digital (WDMyCloud.com), ενώ για tablets και smartphones υπάρχει η σχετική εφαρμογή (WD 2go app). Και στις δύο περιπτώσεις το interface είναι καλοσχεδιασμένο και φιλικό, διευκολύνοντας την όλη διαδικασία.Το NAS Western Digital My Cloud EX4 παρέχει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με το EX2, όπως για παράδειγμα υποδοχές για τέσσερις σκληρούς δίσκους αντί για δύο, ενώ διαθέτει και μια μικρή LCD οθόνη προβλής πληροφοριών.

Το NAS Western Digital My Cloud EX4, από την άλλη, διατίθεται σε διπλάσια τιμή, προσφέροντας όμως διπλάσιες δυνατότητες σχεδόν σε όλους τους τομείς και παραμένοντας σχετικά φθηνό σε σχέση με παρόμοιες λύσεις άλλων εταιρειών. Οι θέσεις για σκληρούς δίσκους είναι πλέον τέσσερις, οι θύρες Gigabit δύο αντί για μία και γενικά πρόκειται για ένα NAS για τον απαιτητικό χρήστη, που θέτει προτεραιότητα στις δυνατότητες και όχι στο χαμηλό κόστος. Οι τέσσερις σκληροί δίσκοι μπορούν να λειτουργήσουν σε συστοιχίες RAID 0, 1, 5, 10, ενώ ισχύει και εδώ ό,τι προαναφέραμε για την φιλικότητα του interface του portal της Western Digital και της εφαρμογής της, η οποία καθιστά το setup του όλου συστήματος εύκολο και τη χρήση απροβλημάτιστη. Φυσικά και τα δύο My Cloud μπορούν να λειτουργήσουν ως FTP και P2P servers.Το interface που χρησιμοποιείται για την αλληλεπίδραση με τα αποθηκευμένα σας δεδομένα είναι εύχρηστο, καθιστώντας τη χρήση των NAS της WD εύκολη.

Τόσο το My Cloud EX4, όσο και το μικρότερο My Cloud EX2, αποτελούν ενδιαφέρουσες λύσεις για όσους επιθυμούν να αποθηκεύσουν μεγάλο όγκο αρχείων που δεν θα χωρούσε σε κάποια από τις γνωστές υπηρεσίες cloud ή που δε θα μπορούσε να ανέβει εκεί λόγω μικρής ταχύτητας upload. Με τα τελευταία περιστατικά κλοπής δεδομένων από τις εν λόγω υπηρεσίες, υπεισέρχεται και το θέμα της ασφάλειας, άσχετα αν δεν είμαστε όλοι αστέρες του Hollywood με ανεβασμένες φωτογραφίες από προσωπικές μας στιγμές. Οι λύσεις της Western Digital αποτελούν πολύ καλές επιλογές για εισαγωγή στον κόσμο των NAS, με σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους τον πλούτο των χαρακτηριστικών και την ευκολία στη χρήση. Στο You.gr μπορείτε να βρείτε τόσο το WD My Cloud EX2, όσο και το My Cloud EX4.


Δείτε το βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα