Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Samsung Galaxy Alpha G850

Δεκ 04 2014
Kόντρα στην τάση που θέλει τα smartphone να έχουν μεγάλη οθόνη, η Samsung παρουσιάζει το «μικρό» Galaxy Alpha, το οποίο σηματοδοτεί και στροφή στη σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας.
Samsung Galaxy Alpha G850
Για αρκετό καιρό η έννοια του compact smartphone υψηλών προδιαγραφών ήταν συνυφασμένη με το iPhone. Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αλλάξει και το Android έχει και αυτό να επιδείξει αντίστοιχες προτάσεις, με την Samsung να παρουσιάζει τη δική της πρόταση στις 4,7 ίντσες, το Galaxy Alpha. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας συσκευής της κορεατικής εταιρείας είναι ότι πλέον δεν ακολουθεί την κλασική της σχεδιαστική φιλοσοφία, αφού χρησιμοποιείται μέταλλο για την κατασκευή του πλαισίου, ενώ έχουμε να κάνουμε με μία από τις πιο ελαφριές και λεπτές συσκευές της κατηγορίας, με 115 γραμμάρια βάρος και 6,7 χιλιοστά πάχος.Το Galaxy Alpha είναι λεπτό και ελαφρύ, ενώ το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Αν εξαιρέσουμε το κατά πολύ ανώτερο κατασκευαστικά και σχεδιαστικά πλαίσιο, το Galaxy Alpha θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συγγενική συσκευή του Galaxy S5, αφού δανείζεται από αυτό την ανάγλυφη υφή του πλαστικού πίσω μέρους, τον αισθητήρα καρδιακών παλμών και το πλήκτρο Home με τη δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η οθόνη των 4,7 ιντσών διαθέτει ανάλυση 720p, που συνεπάγεται πυκνότητα pixels 312ppi, ενώ η χρήση τεχνολογίας Super AMOLED εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα και τη μέγιστη δυνατή αντίθεση. Τα δρώμενα στην οθόνη τα αναλαμβάνει ένας ισχυρός οκταπύρηνος επεξεργαστής, ο οποίος αποτελείται από 4 πυρήνες Cortex-A15 στο 1,8GHz και 4 πυρήνες Cortex-A7 στο 1,3GHz, σε συνδυασμό με 2GB μνήμης RAM και το επίσης ισχυρό τσιπ γραφικών Mali-T628 MP6. Όταν αποκαλούμε τα προαναφερθέντα υποσυστήματα «ισχυρά» το εννοούμε κυριολεκτικά, αφού τόσο σε καθημερινή χρήση όσο και στα benchmarks οι επιδόσεις είναι ανάλογες μεγαλύτερων σε μέγεθος hi-end συσκευών.Πρόκειται για μία συσκευή με κορυφαία υποσυστήματα, η οποία προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε όλα τα σενάρια.

Ως συνήθως, το software που χρησιμοποιείται για να δώσει ζωή σε όλα αυτά είναι το TouchWiz της Samsung, το οποίο κατά καιρούς έχει προσελκύσει αρνητικά σχόλια λόγω του εκτεταμένου customization του Android, που καθιστά το λειτουργικό σύστημα της Google πιο βαρύ. Από την άλλη όμως, πρόκειται ίσως για την πιο πλήρη παραλλαγή του Android, αφού οι προσφερόμενες επιλογές είναι πραγματικά πολυάριθμες και προσθέτουν όντως νέες δυνατότητες. Πιο σημαντική από αυτές είναι το Multi-Window, που επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ενέργειες που σε άλλες συσκευές δεν θα ήταν δυνατές. Η έκδοση Android στην οποία βασίζονται όλα αυτά είναι η 4.4.4, ενώ σύντομα αναμένεται και αναβάθμιση στην έκδοση 5.0. Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος του Galaxy Alpha κυμαίνεται στα 32GB, εξισορροπώντας έτσι εν μέρει την ανυπαρξία υποδοχής καρτών microSD.Το σχεδιαστικό «πείραμα» του Alpha πέτυχε αρκετά ώστε να αποτελέσει τη βάση του σχεδιασμού του Galaxy Note 4.

Η κάμερα του Galaxy Alpha κινείται στα τυπικά υψηλά στάνταρ που έχει θέση η ίδια η Samsung με τις προηγούμενες κορυφαίες συσκευές της, διαθέτοντας έναν αισθητήρα των 12MP που λειτουργεί εγγενώς σε λόγο 16:9. Οι φωτογραφίες που προκύπτουν χαρακτηρίζονται από υψηλή ποσότητα λεπτομέρειας και ζωντανά χρώματα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα καταγραφής video σε ανάλυση 4K στα 30fps, αλλά και σε 1080p στα 60fps.

Αν λείπει κάτι από το Alpha, που το περιμέναμε λόγω της προϊστορίας με το S5, είναι η αντοχή σε νερό και σκόνη, ενώ δεν περιλαμβάνεται υποστήριξη για MHL και IrDA. Από εκεί και πέρα όμως, μπορείτε να περιμένετε υποστήριξη για τα πιο σύγχρονα πρότυπα WiFi, που δεν μένει στα χαρτιά, αλλά συνεπάγεται στην πράξη πιο γρήγορα downloads σε σχέση με άλλες συσκευές, ενώ ο αριθμός των αισθητήρων συνολικά μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από άλλες προτάσεις της ίδιας της Samsung. Η μπαταρία των 1860mAh δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε το πολύ χρήσιμο Ultra Power Saving mode, αλλά δεν συγκαταλέγεται στα αδιαμφισβήτητα θετικά στοιχεία του Alpha.Η κάμερα του Galaxy Alpha κινείται στα τυπικά υψηλά στάνταρ των κορυφαίων συσκευών της Samsung.

Συνολικά λοιπόν, το Samsung Galaxy Alpha αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για την κατηγορία των compact συσκευών υψηλών προδιαγραφών, αφού συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο την ποιοτική κατασκευή, τον κομψό σχεδιασμό, τις υψηλές επιδόσεις και την ποικιλία χαρακτηριστικών. Πρόκειται για μία στροφή της Samsung σε ό,τι αφορά την σχεδιαστική της προσέγγιση, η οποία μάλιστα δείχνει ότι θα ακολουθήσει τις συσκευές της εταιρείας για καιρό, αν κρίνουμε από την υιοθέτηση των σχεδιαστικών γραμμών του Alpha στο Galaxy Note 4. Δε μένει παρά να το επιλέξετε από το You.gr σε λευκό ή μαύρο...


Δείτε το βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα