Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Dell UltraSharp U3415W

Δεκ 22 2015
Με μεγάλη διαγώνιο, υψηλή ανάλυση, λόγο πλευρών 21:9 και κυρτή σχεδίαση, η Dell UltraSharp U3415W διαθέτει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις από μια οθόνη.
Dell UltraSharp U3415W
Οι οθόνες 4Κ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, τόσο με τις τηλεοράσεις, όσο και με τις οθόνες υπολογιστών που συνεχώς πληθαίνουν και βελτιώνουν κάθε πτυχή του σύγχρονου computing, ειδικά του gaming. Το ίδιο έχει αρχίσει να συμβαίνει και με την κυρτή σχεδίαση που τώρα κάνει τα πρώτα βήματα. Ωστόσο, μία οθόνη με ανάλυση 4Κ και λόγο πλευρών 16:9 δε σημαίνει πως είναι αποκλειστικά η καλύτερη επιλογή για το computing και ειδικά για όσους εργάζονται με πολλαπλές εφαρμογές παράλληλα. Από την άλλη πλευρά, η ανάγκη για μεγαλύτερα monitors έχει γίνει πιο έντονη και αποκλειστικοί «υπεύθυνοι» για αυτό είναι τόσο το gaming, όσο και οι εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας. Έτσι, οι 27-28 ίντσες που κάποτε αποτελούσαν την «οροφή» έχουν πλέον δώσει τη θέση τους, όπου απαιτείται, σε οθόνες που ξεπερνούν τις 30 ίντσες.Η Dell U3415W είναι μια ultra-wide οθόνη LED των 34 ιντσών με λόγο πλευρών 21:9 που επιτρέπει να ζήσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο gaming.

H Dell, ακολουθώντας την LG και Samsung που κυκλοφόρησαν ultra-wide οθόνες στις 34 ίντσες, έχει παρουσιάσει τη δική της πρόταση που διαθέτει πλήθος επιθυμητών χαρακτηριστικών. Η Dell U3415W είναι μια ultra-wide οθόνη LED των 34 ιντσών με λόγο πλευρών 21:9, κάτι που σε πρώτη ανάγνωση σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε τις νεότερες ταινίες με το λόγο πλευρών που δημιουργούνται, αλλά και να ζήσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο gaming (αν ο εξοπλισμός σας μπορεί να σας προσφέρει υψηλές αναλύσεις).

Ένα τόσο μεγάλο monitor καλύπτει πλήρως το οπτικό σας πεδίο και λογικό είναι να ανησυχείτε για τη διαδρομή των ματιών έως τις άκρες της οθόνης. Απάντηση στην ανησυχία σας δίνει η κυρτή σχεδίαση που έχει εφαρμοστεί στα άκρα και βοηθά στην άνετη παρακολούθηση, ενώ δίνει και την αίσθηση ότι η εικόνα σας περιβάλλει ώστε να ζείτε πιο ζωντανά την ταινία ή το παιχνίδι. Μάλιστα, αν πρόκειται να δημιουργήσετε το απόλυτο gaming περιβάλλον, δεν έχετε παρά να βάλετε δύο οθόνες U3415W δίπλα-δίπλα. Όσο για το αισθητικό μέρος, η εφαρμογή της κυρτής σχεδίασης σε ένα monitor 21:9 δεν είναι απλά εντυπωσιακή - θα κάνει το δωμάτιό σας να δείχνει μέρος μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας.Η κυρτή σχεδίαση που έχει εφαρμοστεί στα άκρα βοηθά στην άνετη παρακολούθηση, ενώ δίνει και την αίσθηση ότι η εικόνα σας περιβάλλει ώστε να ζείτε πιο ζωντανά την ταινία ή το παιχνίδι.

Φυσικά, τι νόημα θα είχε αυτή η μεγάλη διαγώνιος αν δε συνοδευόταν από μια αντίστοιχα μεγάλη ανάλυση. Η Dell U3415W διαθέτει ανάλυση 3440x1440 (WQHD, Wide Quad High Definition), η οποία, σε συνδυασμό με το λόγο πλευρών 21:9 και φυσικά, τη μεγάλη διαγώνιο, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους εργάζονται με πολλές εφαρμογές και πολλές πηγές παράλληλα. Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενιά των ultra-wide οθονών διέθεταν ανάλυση 2560x1080, άρα πρόκειται για μια αύξηση σχεδόν 80% επί του συνόλου των pixels.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε έως τώρα, η Dell U3415W προσφέρει αρκετό χώρο για να εργάζεστε με δύο σύνθετες (που απαιτούν μεγάλη επιφάνεια) εφαρμογές δίπλα-δίπλα, όπως για παράδειγμα Photoshop και Premiere, αλλά και με περισσότερες εφαρμογές ανάλογα με το είδος τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε 3 παράθυρα του browser ανοιχτά και σε ένα τέταρτο να γράφετε ένα κείμενο στο Word, αλλά και να έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα σε ένα σύνθετο φύλλο Excel με πάρα πολλά δεδομένα σε πίνακα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι πως με διαγώνιο 34 ίντσες και ανάλυση 3440x1440 προκύπτει πυκνότητα 109ppi, οπότε δε χρειάζεται να πειράξετε καθόλου τις ρυθμίσεις για το scaling του κειμένου και των μενού (για να διαβάζονται καλύτερα), κάτι που λογικά θα κάνατε με μια οθόνη 34 ιντσών με ανάλυση 4Κ, αλλά και 15,6’’ με ανάλυση 1920x1080.Το μόνο καλύτερο από μία οθόνη Dell U3415W είναι… δύο οθόνες Dell U3415W.

Ακόμα καλύτερα, η οθόνη της Dell επιτρέπει την ταυτόχρονη απεικόνιση δύο πηγών. Με την λειτουργία Picture-In-Picture μπορείτε να εργάζεστε κανονικά με κύρια πηγή τον υπολογιστή σας και σε ένα μικρότερο παράθυρο να έχετε εικόνα από μια άλλη πηγή, όπως για παράδειγμα από ένα TV tuner, ένα Blu-Ray player ή έναν άλλο υπολογιστή. Ακόμα καλύτερα, η οθόνη υποστηρίζει λειτουργία Picture-By-Picture που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε δύο πηγές δίπλα-δίπλα. Φανταστείτε το εξής σενάριο: θέλετε να γράψετε κάποιο κείμενο για το αγαπημένο σας παιχνίδι από μια κονσόλα. Στη μία πλευρά της οθόνης έχετε ως πηγή τον υπολογιστή σας με ανοιχτά το Word και έναν browser για επιπλέον πληροφορίες, ενώ στην άλλη πλευρά έχετε ως πηγή την κονσόλα και παίζετε κανονικά.Τα χρώματα αποδίδονται σωστά, με το χρωματικό εύρος να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ χάρη στην τεχνολογία IPS εμφανίζονται ομοιόμορφα κορεσμένα.

Χρωματικά, η οθόνη βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό καλιμπράρισμα. Τα χρώματα αποδίδονται σωστά, με το χρωματικό εύρος να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ χάρη στην τεχνολογία IPS εμφανίζονται ομοιόμορφα κορεσμένα. Ειδικά για τους gamers, η απόκριση των 5ms (θυμίζουμε πως πρόκειται για monitor 34 ιντσών) δε θα προβληματίσει καθόλου. Είναι μάλλον σπάνιο να βρείτε κάποιο παιχνίδι σε PC ή κονσόλα που να εμφανίσει ghosting. Η οθόνη είναι εξοπλισμένη με ηχεία των 9 Watt που αποδίδουν πάρα πολύ καλά για το είδος τους. Δε θα ταρακουνήσουν το δωμάτιο, αλλά είναι ιδιαίτερα δυνατά, με βάθος και χωρίς παραμόρφωση.

Η Dell U3415W διαθέτει ένα ευρύ σετ θυρών που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Διαθέτει δύο κανονικές θύρες DisplayPort (μία εισόδου και μία εξόδου) που επιτρέπουν να συνδέσεις κι άλλο monitor μέσω daisy-chain, μία είσοδο mini DisplayPort, δύο εισόδους HDMI 2.0 (μία με MHL ώστε να συνδέετε μία φορητή συσκευή και να αναπαράγετε το περιεχόμενό της ενώ παράλληλα φορτίζεται), μία έξοδο ήχου για εξωτερικά ηχεία και έξι θύρες USB 3.0. Από τις έξι θύρες USB οι δύο είναι upstream και μαζί με άλλες τρεις downstream βρίσκονται στο πίσω μέρος, ενώ μία downstream βρίσκεται στο δεξί πίσω μέρος.Από τις έξι θύρες USB οι δύο είναι upstream και μαζί με άλλες τρεις downstream βρίσκονται στο πίσω μέρος, ενώ μία downstream βρίσκεται στο δεξί πίσω μέρος.

Η Dell UltraSharp U3415W συνοδεύεται από 5ετή εγγύηση και απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάτι ιδιαίτερο σε μια οθόνη, είτε για να χτίσουν ένα μοναδικό gaming station, είτε γιατί οι συνθήκες της εργασίας τους απαιτούν τόσο μεγάλο «πάγκο εργασίας». Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε πως όποιος ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες και την προτιμήσει θα μένει απόλυτα ικανοποιημένος…


Δείτε το βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα