Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iOS 9.2

Δεκ 18 2015
Το γεγονός πως πρόκειται για μια μικρότερη αναβάθμιση, δε σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και ίσως κάποιο που περιμένατε αρκετό καιρό.
iOS 9.2
Μία αναβάθμιση από το 9.1.x στο 9.2 του iOS δε μπορεί να κρύβει «κοσμογονικές» αλλαγές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όσα φέρνει είναι μικρής σημασίας. Η δεύτερη κύρια αναβάθμιση του iOS 9 περιλαμβάνει αρκετές διορθώσεις μικρών προβλημάτων, προσθέτει νέα χαρακτηριστικά σε εφαρμογές, όπως τις Apple Music, News, iBooks και Mail, ενώ βελτιώνει και κάποιες λειτουργίες του συστήματος.

Αναβάθμιση χωρίς νέα χαρακτηριστικά στις εφαρμογές που συνοδεύουν το λειτουργικό μάλλον δεν υφίσταται και το 9.2 φέρνει βελτιώσεις που σίγουρα θα τις βρείτε μπροστά σας. Αρχικά, μόλις τρέξετε την εφαρμογή News πρώτη φορά μετά την αναβάθμιση, θα δείτε πως υπάρχει πλέον μία νέα ροή με την ονομασία Top Stories. Τη ροή αυτή επιμελείται η ίδια η Apple προσφέροντάς σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας. Αν θέλετε, από την αρχική εμφάνιση του μηνύματος έχετε τη δυνατότητα να την προσθέσετε αμέσως στα αγαπημένα.Τη ροή των Top Stories επιμελείται η ίδια η Apple προσφέροντάς σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας.

Μία πολύ χρήσιμη προσθήκη που είχε παρουσιαστεί σχετικά πρόσφατα στο Mac OS X, το Mail Drop, βρίσκει πλέον το δρόμο της και για το iOS εμπλουτίζοντας τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Mail. Το Mail Drop σας επιτρέπει να στέλνετε τεράστια αρχεία ως επισυναπτόμενα ενός e-mail μέσω του iCloud. Έχοντας ως μέγιστο όριο τα 5GB, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισυνάψετε κανονικά το μεγάλο αρχείο στο e-mail σας και τότε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Mail Drop. Έτσι, δε θα χρειάζεστε πλέον κάποια τρίτη υπηρεσία για να έχετε αυτή τη δυνατότητα.

Με το 9.2, η εφαρμογή iBooks γίνεται πλέον συμβατή με τη λειτουργία 3D Touch των συσκευών iPhone 6s και 6s Plus. Θυμίζουμε πως με αυτό το χαρακτηριστικό αναγνωρίζεται ο βαθμός πίεσης που ασκείται στην οθόνη μέσω του δαχτύλου και το λειτουργικό συμπεριφέρεται διαφορετικά ανά βαθμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η «πίεση» του εικονιδίου της εφαρμογής σας προσφέρει άμεση πρόσβαση στα πρόσφατα βιβλία ή τη δυνατότητα αναζήτησης, ενώ η χρήση του 3D Touch στα links του πίνακα περιεχομένων, στα αγαπημένα και τις σημειώσεις σας δίνει μια απεικόνιση της σχετικής σελίδας. Επίσης, η εφαρμογή περιλαμβάνει υποστήριξη για την ακρόαση ενός audiobook καθώς περιηγείστε στη βιβλιοθήκη, διαβάζετε κάποιο άλλο βιβλίο ή είστε στο iBooks Store.Το Mail Drop σας επιτρέπει πλέον και στο iOS να στέλνετε τεράστια αρχεία ως επισυναπτόμενα ενός e-mail μέσω του iCloud.

Η αναβάθμιση στο 9.2 κάνει ακόμα πιο εύκολη τη δημιουργία νέας playlist. Ενώ ακούτε ένα τραγούδι στην εφαρμογή Music, πατάτε στις τρεις τελείες κάτω δεξιά στην οθόνη και στη συνέχεια, πατάτε “Add to Playlist” και μετά “New Playlist”. Εννοείται ότι, όπως σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, μπορείτε να προσθέσετε το τραγούδι αυτό σε μία από τις υπάρχουσες playlists. Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής Music είναι η δυνατότητα να κατεβάζετε τραγούδια και ολόκληρα άλμπουμ προκειμένου να αποφύγετε το streaming και την κατανάλωση mobile data. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κανονική αναπαραγωγή ενός τραγουδιού και μετά πατήστε στον τίτλο στο κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το εξώφυλλο του άλμπουμ και τα πλήκτρα ελέγχου. Στη συνέχεια, πατήστε στις τρεις τελείες στην κάτω δεξιά γωνία και στο παράθυρο που εμφανίζεται πατήστε το «+» ώστε να προστεθεί το τραγούδι στην ενότητα My Music. Μεταβείτε στο My Music, πατήστε το εικονίδιο του iCloud και κατεβάστε το.Πλέον, στην εφαρμογή Music έχετε τη δυνατότητα να κατεβάζετε τραγούδια και ολόκληρα άλμπουμ προκειμένου να αποφύγετε το streaming και την κατανάλωση mobile data.

Στο Safari οι βελτιώσεις είναι πιο περιορισμένες. Η πρώτη από αυτές αφορά στο χαρακτηριστικό View Controller που επιτρέπει σε ένα παράθυρο pop-up του Safari να χρησιμοποιηθεί μέσα από τρίτες εφαρμογές. Στο 9.2, το χαρακτηριστικό αυτό υποστηρίζει Action Extensions τρίτων επιτρέποντας την προσπέλαση εφαρμογών μέσω Safari από άλλες εφαρμογές. Επίσης, τα iPhone με iOS 9.2 υποστηρίζουν πλέον το USB Camera Adapter της Apple για την εισαγωγή φωτογραφιών από μία ψηφιακή μηχανή. Η νέα αναβάθμιση όμως είναι σημαντική και για τους κατόχους iPad Pro καθώς διορθώνει προβλήματα που οδηγούσαν σε «πάγωμα» της συσκευής. Τέλος, έχουν γίνει μια σειρά μικρών διορθώσεων σε προβλήματα και βελτίωσης της σταθερότητας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα