Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Microsoft Lumia 950 & 950 XL

Δεκ 08 2015
Εκπληκτικές οθόνες, εντυπωσιακές λήψεις και μια μοναδική εμπειρία χρήσης από τα πρώτα smartphones με Windows 10.
Microsoft Lumia 950 & 950 XL
Η αναμονή για τα smartphones με τα πολυπόθητα Windows 10 έφτασε στο τέλος της και οι πρώτες συσκευές είναι πλέον διαθέσιμες. Το χορό άνοιξαν τα Lumia 950 και Lumia 950 XL της Microsoft και αν κρίνουμε από τις συγκεκριμένες συσκευές, πλέον η Microsoft μπαίνει πολύ δυναμικά διεκδικώντας το μερίδιο που της στέρησαν για αρκετά χρόνια η Google με το Android και η Apple με το iOS (iPhone).

Φυσικά, λογικό είναι να εγείρεται και πάλι το βασικό ερώτημα περί του αριθμού των εφαρμογών, με τους δύο ανταγωνιστές να μετρούν πλέον πάνω από 1,5 εκατ. apps στο κάθε store. Λογική όμως ήταν και η πρώιμη αντίδραση της Microsoft να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη εφαρμογών προσφέροντας νωρίς όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους προγραμματιστές, ενώ από την άλλη, υπάρχει η μεγάλη εγκατεστημένη βάση των εφαρμογών για PCs που εύκολα μπορούν να ετοιμαστούν ώστε να τρέξουν σε smartphones. Οπότε είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δούμε τον αριθμό των εφαρμογών να αυξάνεται κατακόρυφα.Βασικό χαρακτηριστικό των Windows 10 smartphones είναι η μεταφορά της γνωστής εμπειρίας του λειτουργικού από τα PCs στο τηλέφωνό σας και έτσι βρίσκεστε σε ένα γνώριμο περιβάλλον που δε χρειάζεται να ψάξετε για οτιδήποτε.

Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό των Lumia 950 και Lumia 950 XL, αλλά και όλων των Windows 10 smartphones, είναι ότι μεταφέρουν τη γνωστή εμπειρία του λειτουργικού στο τηλέφωνό σας και έτσι βρίσκεστε σε ένα γνώριμο περιβάλλον που δε χρειάζεται να ψάξετε για οτιδήποτε. Η ίδια ευχάριστη εμπειρία συναντάται τόσο στις εφαρμογές του Office, όσο και στο Outlook Mail. Επίσης, ο συγχρονισμός των δεδομένων σας δεν απαιτεί ούτε δύσκολες ρυθμίσεις, ούτε εφαρμογές τρίτων και μπορεί να γίνει απλά.

Ίσως όμως το καλύτερο χαρακτηριστικό των Windows 10 smartphones να είναι το Continuum, δηλαδή η δυνατότητα να μετατρέψετε τη συσκευή σας σε ένα PC ώστε να εργάζεστε πιο άνετα. Συνδέοντας το smartphone σε μια εξωτερική οθόνη με τη βοήθεια του Display Dock (το οποίο περιλαμβάνει θύρες USB για να συνδέσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι), οι εφαρμογές προσαρμόζουν την εμφάνισή τους στις μεγαλύτερες διαστάσεις και πλέον έχετε στη διάθεσή σας έναν κανονικό υπολογιστή. Μπορείτε με την άνεση μιας οθόνης 24’’ να δουλέψετε αρχεία Excel, να σερφάρετε στο Web και να κατεβάσετε αρχεία, να χρησιμοποιήσετε το Facebook και να επικοινωνήσετε με φίλους ακριβώς όπως κάνετε στο laptop ή το desktop PC. Αν και οι εφαρμογές που υποστηρίζονται είναι προς το παρόν και υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης του χαρακτηριστικού, πρόκειται σίγουρα για ένα σημαντικό… άλμα στο mobile computing που μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο εργασίας όσων κινούνται συχνά.Συνδέοντας το smartphone σε μια εξωτερική οθόνη με τη βοήθεια του Display Dock, οι εφαρμογές προσαρμόζουν την εμφάνισή τους στις μεγαλύτερες διαστάσεις και πλέον έχετε στη διάθεσή σας έναν κανονικό υπολογιστή.

Αφήνοντας τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού, περνώντας στις ίδιες τις συσκευές, τα Lumia 950 και Lumia 950 XL διαφοροποιούνται ως προς τον επεξεργαστή, καθώς και την οθόνη και κατά συνέπεια τις διστάσεις και το βάρος. Τόσο τo Lumia 950, όσο και το Lumia 950 XL, διαθέτουν οθόνη AMOLED με ανάλυση 1440x2560, μόνο που η διαγώνιος του πρώτου είναι 5,2’’, ενώ του δεύτερου 5,7’’. Με τόσο κοντινές τιμές στη διαγώνιο οθόνης και με ίδια ανάλυση, η πυκνότητα των δύο είναι παραπλήσια, 564ppi στο Lumia 950 και 518ppi στο Lumia 950XL. Αφήνοντας τους αριθμούς, όποια συσκευή κι αν επιλέξετε θα έχετε μια οθόνη με εντυπωσιακή ευκρίνεια, αξιοσημείωτη φωτεινότητα, ευανάγνωστο κείμενο και ζωντανά χρώματα. Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα μεγάλα ατού αυτών των συσκευών.

Αν και τις δύο οθόνες χωρίζουν 0,5’’ ως προς τη διαγώνιό τους, οι διαστάσεις τους είναι πολύ πιο κοντινές απ’ ότι θα περίμενε κανείς, καθώς η αναλογία οθόνης προς «σώμα» συσκευής είναι 70,5% στο «μικρό» Lumia και 74,3% στο «μεγάλο». Έτσι τις δύο συσκευές χωρίζουν μόλις περίπου 5 χιλιοστά σε ύψος και πλάτος, ενώ το Lumia 950 XL είναι 0,1 χιλ. πιο λεπτό. Επίσης, η διαφορά των δύο συσκευών είναι μόλις 15 γραμμάρια, με το «μικρό» να ζυγίζει 150 και το «μεγάλο» 165 γραμμάρια. Φυσικά, ως μεγαλύτερο, το Lumia 950 XL διαθέτει και μεγαλύτερη μπαταρία (3340mAh έναντι 3000mAh του Lumia 950), ωστόσο όποια συσκευή κι αν επιλέξετε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την αυτονομία της.Όποια συσκευή κι αν επιλέξετε, θα έχετε μια οθόνη με εντυπωσιακή ευκρίνεια, αξιοσημείωτη φωτεινότητα, ευανάγνωστο κείμενο και ζωντανά χρώματα.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο διαφέρουν τα δύο smartphones της Microsoft είναι ο επεξεργαστής. To Lumia 950 βασίζεται στον εξαπύρηνο Snapdragon 808 στα 2GHz (γραφικά Adreno 418), ενώ το Lumia 950 XL στον οκταπύρηνο Snapgragon 810 στα 2,5GHz (γραφικά Adreno 430), με τη διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ των δύο να μην υπερβαίνει το 10%. Φυσικά, και στις δύο συσκευές μπορείτε να τρέξετε με άνεση οποιαδήποτε εφαρμογή, ακόμα και απαιτητικά παιχνίδια, χωρίς καμία καθυστέρηση και με απόλυτη ομαλότητα.

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά που εξετάσαμε ήδη, όλα τα υπόλοιπα είναι κοινά και για τις δύο συσκευές, γεγονός που απλοποιεί την επιλογή μίας από τις δύο. Συνεχίζοντας με την επεξεργαστική ισχύ των συσκευών, και οι δύο διαθέτουν μνήμη RAM 3GB ώστε να διευκολύνουν περαιτέρω τη λειτουργία των απαιτητικών εφαρμογών, καθώς και το multi-tasking. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και ο αποθηκευτικός χώρος της μνήμης ROM, με τις συσκευές να διαθέτουν 32GB έκαστη και να υποστηρίζουν κάρτες μνήμης των οποίων η χωρητικότητα φτάνει έως τα 200GB. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μαζί σας όλη τη μουσική συλλογή σας, αμέτρητα βιβλία και αρκετές ταινίες, αλλά και να έχετε εγκατεστημένες πολλές εφαρμογές.Kαι οι δύο διαθέτουν μνήμη RAM 3GB ώστε να διευκολύνουν περαιτέρω τη λειτουργία των απαιτητικών εφαρμογών, καθώς και το multi-tasking.

Το εξίσου εντυπωσιακό χαρακτηριστικό με την οθόνη των δύο συσκευών είναι η κάμερα που προσφέρει εξαιρετικές λήψεις. Με φακό Carl Zeiss, μέγεθος αισθητήρα 1/2.4’ και ανάλυση 20MP, η οπίσθια κάμερα θα σας κάνει να μη χρειάζεστε άλλη φωτογραφική μηχανή. Οι φωτογραφίες είναι άψογες, καλές ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ χάρη στον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας αποφεύγονται οι ενοχλητικές θολώσεις. Η κάμερα συνοδεύεται από τριπλό φλας RGB, αυτόματη εστίαση, ψηφιακό ζουμ μέσω της τεχνολογίας PureView, αναγνώριση προσώπου και λειτουργίες πανοράματος και HDR. Όσον αφορά στο βίντεο, μπορείτε να τραβήξετε ακόμα και σε 2160p στα 30fps. Από την άλλη, η μπροστινή κάμερα διαθέτει ανάλυση 5MP και τραβά βίντεο 1080p.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει είναι το Windows Hello, δηλαδή το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω αναγνώρισης της ίριδας του ματιού. Η σάρωση γίνεται άμεσα, με ακρίβεια και διαφοροποιεί τις συσκευές σε σχέση με το πολυπληθές κομμάτι της αγοράς των smartphones που χρησιμοποιεί την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος για το ξεκλείδωμα. Φυσικά, αν οι συνθήκες φωτισμού είναι πολύ κακές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον «παραδοσιακό» τρόπο του PIN, αν και το σύστημα μπορεί να «εκπαιδευτεί» κάτω από πολλές διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.Με φακό Carl Zeiss, μέγεθος αισθητήρα 1/2.4’ και ανάλυση 20MP, η οπίσθια κάμερα θα σας κάνει να μη χρειάζεστε άλλη φωτογραφική μηχανή.

Εν τάχει να συμπληρώσουμε πως οι συσκευές μπορούν να δεχτούν δύο SIM, υποστηρίζουν ασύρματη και τάχιστη φόρτιση, ασύρματη δικτύωση μέσω πρωτοκόλλου 802.11ac, Bluetooth 4.1 με Α2DP και NFC, ενώ διαθέτουν δέκτη FM radio και GPS, θύρα USB 3.1 Type-C και συνοδεύονται από τους γνωστούς αισθητήρες επιτάχυνσης, γυροσκοπίου, εγγύτητας, πιεσόμετρου και πυξίδα.

Η ενσωμάτωση του λειτουργικού Windows 10 σε smartphones αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την συγκεκριμένη αγορά φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά. Οι δύο συσκευές της Microsoft αποτελούν εξαιρετικά δείγματα του νέου λειτουργικού και ίσως να είναι η πρώτη φορά που να πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τη μεταπήδηση από ένα άλλο λειτουργικό στα Windows. Ένα χαρακτηριστικό όπως το Continuum θα σας κάνει να το σκεφτείτε ακόμα πιο σοβαρά…Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα