Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Microsoft Xbox One Elite Wireless Controller

Δεκ 21 2015
Η αναβαθμισμένη έκδοση του χειριστηρίου του Xbox One επιτρέπει στους επαγγελματίες παίκτες να το παραμετροποιήσουν σε μεγάλο βαθμό.
Microsoft Xbox One Elite Wireless Controller
Αν και έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες για απαγκίστρωση των κονσολών από τα παραδοσιακά χειριστήρια, είναι εμφανές ότι ο παραδοσιακός τρόπος χειρισμού θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τάσεις, το επόμενο βήμα φαίνεται να είναι όχι ένας άλλος τρόπος χειρισμού (πχ. Kinect), αλλά η ποιοτική αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων χειριστηρίων σε επαγγελματικά επίπεδα. Αν και ήδη υπήρχαν τρίτες εταιρείες που κυκλοφορούσαν χειριστήρια με επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με τα επίσημα, η Microsoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει η ίδια ένα επίσημο χειριστήριο επαγγελματικού επιπέδου για το Xbox One.Τα επιπλέον “paddles” στο πίσω μέρος αυξάνουν τον διαθέσιμο αριθμό κουμπιών κατά τέσσερα.

Το Xbox One Elite Wireless Controller φανερώνει ήδη με μία πρώτη ματιά τον “premium” χαρακτήρα του, μέσω της εντυπωσιακής εμφάνισής του, που χαρακτηρίζεται από την αρμονική εναλλαγή μαύρων και ασημένιων αποχρώσεων. Πέρα από το υψηλής ποιότητας, κατά τόπους χρωμιωμένο πλαστικό, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του Xbox One Elite Wireless Controller είναι η χρήση καουτσούκ στο πίσω μέρος των λαβών του χειριστηρίου. Έτσι, όσες ώρες και να το χρησιμοποιείτε (και αν ανήκετε στο κοινό στο οποίο απευθύνεται το συγκεκριμένο περιφερειακό μάλλον θα το χρησιμοποιείτε πολλές ώρες), ο ιδρώτας των χεριών σας δε θα έχει αντίκτυπο στο κράτημα.

Ο λόγος ύπαρξης του Elite Controller όμως δεν είναι απλώς το καλύτερο κράτημα, αλλά οι δυνατότητες που δίνει στους επαγγελματίες παίκτες να παραμετροποιήσουν το περιφερειακό σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η πιο εμφανής από αυτές είναι τα τέσσερα επιπλέον «πλήκτρα» ή paddles όπως λέγονται επίσημα, τα οποία μπορείτε να ενσωματώσετε στο πίσω μέρος του χειριστηρίου, εάν το επιθυμείτε, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο τέσσερα ακόμα πλήκτρα σε αυτό, στα οποία μπορείτε να αντιστοιχίσετε όποια λειτουργία θέλετε.Το Xbox One Elite Controller έρχεται σε μία πολύ χρήσιμη θήκη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο για την αποθήκευσή του, όσο και για τη μεταφορά του.

Ακριβώς επάνω από τα paddles υπάρχουν δύο διακόπτες. Ο κάθε ένας από αυτούς επηρεάζει το βάθος στο οποίο θα πατιούνται τα κανονικά triggers του χειριστηρίου (LT, RT). Για παράδειγμα, αν παίζετε ένα παιχνίδι στο οποίο το RT χρησιμοποιείται για να εκτελέσει τη λειτουργία του πυροβολισμού, μπορείτε να ρυθμίσετε τον διακόπτη έτσι ώστε να μη χρειάζεται να πατάτε το trigger μέχρι μέσα. Αντιθέτως, αν παίζετε ένα παιχνίδι οδήγησης, τότε το αναλογικό πάτημα του trigger σε όλο του το εύρος είναι προτιμητέο. Οι δυνατότητες παραμετροποίησης του Elite Controller όμως δεν σταματούν εδώ και επεκτείνονται και στο μπροστινό του μέρος.

Το νέο χειριστήριο της Microsoft διαθέτει ένα περίεργο εκ πρώτης όψεως d-pad, το οποίο επιτρέπει ακριβέστερη εκτέλεση εντολών που εμπεριέχουν διαγώνιες κατευθύνσεις, όπως συνήθως απαιτείται από τα fighting games. Παράλληλα όμως μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό το d-pad και να τοποθετήσετε ένα κλασικού τύπου, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στο κανονικό χειριστήριο. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσης και των αναλογικών thumbsticks και αντικατάστασής τους με άλλα τα οποία έχουν κοίλο τελείωμα, με την καμπύλη να κοιτάει προς τα έξω και όχι προς τα μέσα. Διαφοροποίηση στα thumbsticks υπάρχει και σε ό,τι αφορά το μήκος τους, ενώ η ευαισθησία τους μπορεί να αλλάξει μέσω της εφαρμογής Xbox Accessories App.Μπορείτε να παραμετροποιήσετε το χειριστήριο και μέσω της σχετικής εφαρμογής.

Τέλος, το Xbox One Elite Controller συνοδεύεται και από μία ειδική θήκη μεταφοράς, στην οποία μπορούν να αποθηκευθούν και τα ανταλλακτικά του, γεγονός που διευκολύνει τη χρήση του «εκτός έδρας». Εάν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε το πλεονέκτημα σε τουρνουά παιχνιδιών ή αν απλώς θέλετε ένα εξαιρετικά προσεγμένο χειριστήριο που σας δίνει τη δυνατότητα να το φέρετε «στα μέτρα σας» με πολλούς τρόπους, τότε το νέο περιφερειακό της Microsoft αποτελεί σίγουρα αξιόλογη επιλογή.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα