Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Modecom Volcano Blaze

Δεκ 24 2015
Ζήστε μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μέσω του κινητού σας!
Modecom Volcano Blaze
Η εικονική πραγματικότητα θεωρούνταν εδώ και δεκαετίες ως το επόμενο σημαντικό τεχνολογικό άλμα στον τομέα της ψηφιακής διασκέδασης. Τα εμπόδια όμως ήταν πολλά κι έτσι χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα της δεκαετίας του 2010 για να βρεθούμε σε θέση να δούμε την τεχνολογία του Virtual Reality να αναπτύσσεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι σε θέση να καταστεί διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εξειδικευμένες συσκευές με τις δικές τους οθόνες και υποσυστήματα. Πλέον, μπορείτε να απολαύσετε την εικονική πραγματικότητα ακόμη και μέσω του… κινητού σας, με τη χρήση της κατάλληλης θήκης.


Το Volcano Blaze εφαρμόζει άψογα στο κεφάλι του χρήστη.

Το Modecom Volcano Blaze είναι μία τέτοια θήκη. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό, με δερμάτινη επένδυση στο σημείο που εφάπτεται με το πρόσωπο. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία υποδοχή για smartphones, η οποία κλείνει με ασφάλεια ώστε να μην υπάρξει πιθανή πτώση της συσκευής, ενώ υπάρχει και σύστημα ψύξης ώστε να μην ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες σε μη επιθυμητά επίπεδα. Τα μεγέθη οθονών που υποστηρίζονται είναι από 4,5 έως 5,7 ίντσες, οπότε καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς.

Εξυπακούεται ότι η εκάστοτε συσκευή διαθέτει και γυροσκόπιο, αφού η πρωταρχική λειτουργία των VR glasses είναι η δυνατότητα θέασης περιεχομένου σε 360 μοίρες. Στο εσωτερικό του Volcano Blaze υπάρχουν δύο ειδικοί φακοί μέσω των οποίων βλέπετε την οθόνη του κινητού σας. Οι φακοί αυτοί εννοείται ότι μπορούν να αλλάξουν θέση ώστε να βολέψουν κάθε σχήμα προσώπου.Το διαθέσιμο Bluetooth χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εφαρμογές, όσο και σε παιχνίδια.

Μαζί με το Volcano Blaze περιλαμβάνεται και ένα χειριστήριο το οποίο συνδέεται με το smartphone σας μέσω Bluetooth. Διαθέτει έξι κουμπιά και έναν αναλογικό μοχλό, που θυμίζει εκείνους των φορητών συσκευών της Sony και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για παιχνίδι, όσο και για άλλες εφαρμογές. Επιπλέον, θα βρείτε και in-ear ακουστικά, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να επιτευχθεί σε όλη της την πληρότητα η επιθυμητή οπτικοακουστική εμπειρία.

Για να ζήσετε όμως μια ξεχωριστή εμπειρία, δε φτάνει μόνο το hardware. Υπάρχουν ήδη στο Google Play Store κάποιες εφαρμογές οι οποίες είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να λειτουργούν σε VR/3D περιβάλλον. Αυτό που συμβαίνει είναι απλό: οι εφαρμογές αυτές χωρίζουν την οθόνη στη μέση και προβάλλουν την ίδια εικόνα και στο δεξί και στο αριστερό μάτι κι έτσι, μέσω των φακών που περιλαμβάνει το Volcano Blaze, επιτυγχάνεται η απαραίτητη αίσθηση βάθους και η ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε «μέσα» στην εφαρμογή, η οποία ενισχύεται φυσικά ακόμη περισσότερο με τη χρήση των γυροσκοπίων. Οι εφαρμογές αυτές είναι είτε παιχνίδια, είτε οπτικοακουστικές εμπειρίες (πχ. βόλτα σε rollercoaster) και δεν φτάνουν μεν στα επίπεδα ποιότητας εφαρμογών εξειδικευμένων συσκευών όπως το Oculus Rift, όμως αρκούν για να δώσουν ένα πολύ καλό δείγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας.Οι VR εφαρμογές στο Google Play Store αυξάνονται και πληθύνονται.

Εξυπακούεται ότι όσο περνάει ο καιρός οι σχετικές εφαρμογές θα αυξάνονται σε ποιότητα και ποσότητα. Ακόμη και τώρα όμως, που η ανάπτυξη του VR βρίσκεται στην αρχή της, το γεγονός παραμένει ότι μέσω του Modecom Volcano Blaze η εικονική πραγματικότητα δεν είναι απλά προσιτή στον καθένα, αλλά διαθέσιμη σε κάθε κάτοχο smartphone!Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα