Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

MSI Gaming Notebooks

Δεκ 04 2015
Εκρηκτικές επιδόσεις, κορυφαία χαρακτηριστικά και σημασία στην κάθε λεπτομέρεια συνθέτουν κάθε μοντέλο της τεράστιας γκάμας της MSI σε gaming notebooks.
MSI Gaming Notebooks
H MSI διαθέτει μια τεράστια γκάμα από notebooks που προορίζονται αποκλειστικά για gamers, τόσο για αυτούς που παίζουν αρκετά, όσο και για αυτούς που το gaming είναι η ζωή τους. Σε κάθε σύστημα έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο σε χαρακτηριστικά που προσφέρουν επιδόσεις, αλλά και σε όλα αυτά που μειώνουν τις καθυστερήσεις είτε παίζετε τοπικά, είτε online. Ωστόσο, αν και η γκάμα είναι τεράστια, οι συνθέσεις βασίζονται πάνω σε 2-3 επιλογές ανά υποσύστημα, εκτός από την οθόνη και την κάρτα γραφικών όπου οι επιλογές είναι περισσότερες. Έτσι, η γκάμα αυτή προκύπτει από επιπλέον χαρακτηριστικά (True Color, SLI, κ.ά.) που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους gamers και βρίσκονται «διάσπαρτα» στα διάφορα μοντέλα.

Η τεράστια αυτή γκάμα των gaming notebooks της MSI χωρίζεται σε 4 σειρές: GP, GE, GS και GT, με την πρώτη να απευθύνεται σε τυπικούς gamers και την τελευταία να... φτάνει τα όρια της υπερβολής. Αρκετά από τα μοντέλα των τριών πρώτων σειρών θα τα βρείτε πλέον διαθέσιμα στο αγαπημένο σας ηλεκτρονικό κατάστημα You.gr ώστε να στην επόμενη δικτυακή μάχη σας να μπείτε με τα καλύτερα όπλα! Φυσικά, στο κείμενο που ακολουθεί δεν εστιάζουμε σε ένα μοντέλο, αλλά στις διαθέσιμες επιλογές των υποσυστημάτων, καθώς και στα επιπλέον χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως όλα τα μοντέλα συνοδεύονται από την 64-μπιτη έκδοση Home των Windows 10.


Η MSI έχει επιλέξει δύο μοντέλα επεξεργαστών για τη γκάμα της, τους τετραπύρηνους Core i7-5700HQ και i7-6700HQ.

Η MSI έχει επιλέξει δύο μοντέλα επεξεργαστών για τη γκάμα της, τους τετραπύρηνους Core i7-5700HQ και i7-6700HQ. Ο πρώτος, βασισμένος σε αρχιτεκτονική Broadwell, είναι χρονισμένος στα 2,7GHz, ενώ ο δεύτερος, αρχιτεκτονικής Skylake (η πιο πρόσφατη), «χτυπά» στα 2,6GHz. Και οι δύο φτάνουν σε συχνότητα 3,5GHz σε Turbo mode και διαθέτουν L3 cache 6MB. Όσον αφορά στις επιδόσεις η διαφορά των δύο επεξεργαστών είναι αμελητέα, οπότε το μόνο που ίσως σας κάνει να επιλέξετε τον 6700HQ έναντι του 5700HQ είναι η νεότερη αρχιτεκτονική του πρώτου που είναι σαφώς ανώτερη σε τεχνικό επίπεδο από την προηγούμενη προσφέροντας, για παράδειγμα, καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Δύο είναι και οι επιλογές που κυριαρχούν στο επίπεδο της μνήμης RAM. Τα πιο απλά μοντέλα διαθέτουν 8GB RAM μνήμης DDR3 στα 1600MHz, ενώ καθώς ανεβαίνετε στη γκάμα των μοντέλων θα συναντήσετε ολοένα και περισσότερα συστήματα με 16GB μνήμης DDR4 στα 2133MHz! Αντίθετα με ότι συμβαίνει στους δύο επεξεργαστές όπου οι επιδόσεις δεν έχουν διαφορά, εδώ υπάρχει ένα κέρδος από το ένα είδος μνήμης στο άλλο. Αν και σύμφωνα με την MSI μπορεί να φτάσει ακόμα και το 30%, είναι καλύτερα να έχετε κατά νου ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό, όχι πάνω από 5% (σύγκριση με ίδια ποσότητα μνήμης). Ωστόσο, και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ τεχνολογικά ανώτερη γενιά.


Η ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο καλύπτεται από ένα συνδυασμό που περιλαμβάνει ένα δίσκο HDD 1ΤΒ των 7200rpm και ένα SSD 128GB ή 256GB.

Σε όλα τα μοντέλα, η ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο καλύπτεται από ένα συνδυασμό που περιλαμβάνει ένα δίσκο HDD 1ΤΒ των 7200rpm και ένα SSD 128GB ή 256GB. Ωστόσο, εδώ συναντάμε μια «λεπτομέρεια» που φέρνει αρκετά σημαντική διαφορά στις επιδόσεις. Ενώ κάποια μοντέλα υλοποιούν το κομμάτι του SSD μέσω ενός τυπικού SATA3 SSD, κάποια άλλα διαθέτουν M.2 SSD μέσω του πρόσφατου PCI-e Gen 3.0 με τεχνολογία NVMe. Στα νούμερα που δίνει η MSI, η ταχύτητα ανάγνωσης φτάνει τα 2200MB/s (!), δηλαδή 5 φορές πάνω από την ταχύτητα ενός τυπικού SATA3 SSD. Στην πράξη, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαφορά που είναι αρκετά σημαντική, ειδικά σε κάποια παιχνίδια που κάνουν συχνές «επισκέψεις» στο δίσκο.

Αντίθετα με τα άλλα υποσυστήματα, όπου οι επιλογές είναι περιορισμένες και στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ των επιλογών μάλλον μικρές, φτάνοντας στην κάρτα γραφικών συναντάμε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση. Λογικό βέβαια, από τη στιγμή που η επεξεργαστική ισχύς είναι υψηλή σε όλα τα συστήματα και η κάρτα γραφικών καλείται να κάνει μεγάλη διαφορά μεταξύ μοντέλων. Ωστόσο, τα μοντέλα που θα βρείτε στο You.gr ενσωματώνουν κυρίως τις NVIDIA GeForce GTX 960M και GTX 970M με 2GB και 3GB μνήμης αντίστοιχα.


Με τις κάρτες γραφικών που διαθέτουν τα gaming notebooks της MSI μπορείτε να παίξετε τα περισσότερα πρόσφατα παιχνίδια σε ανάλυση Full HD έχοντας ψηλά τις ρυθμίσεις λεπτομερειών.

Και οι δύο κάρτες γραφικών βασίζονται στην αρχιτεκτονική Maxwell της NVIDIA των 28nm, με τη GTX 960M στο chip GM107 και τη GTX 970M στο chip GM204. Η GTX 960M τοποθετείται στο ανώτερο κομμάτι των mid-range «βάζοντας ελαφρώς πόδι» στη hi-end κατηγορία και οι επιδόσεις της είναι αντίστοιχες με αυτές της GTX 750 Ti για desktop PCs. Πρακτικά, μπορείτε να παίξετε τα περισσότερα πρόσφατα παιχνίδια σε ανάλυση Full HD έχοντας ψηλά τις ρυθμίσεις λεπτομερειών, αλλά ίσως σε κάποια ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια, όπως το Assassin’s Creed Unity, να χρειαστεί να μειώσετε τις λεπτομέρειες ή και την ανάλυση. H GTX 970M τοποθετείται στη hi-end κατηγορία και ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κοντέρ των επιδόσεων επιτρέποντας να παίξετε ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Ενδεικτικά, στο Metro Last Night σε Full HD με υψηλές ρυθμίσεις, η κάρτα προσφέρει 25% περισσότερα fps από μια GTX 880M.

Αντίστοιχα, αρκετές είναι και οι επιλογές ως προς την οθόνη ξεκινώντας από τη διαγώνιο των 14’’ και φτάνοντας έως τις 18’’, με αναλύσεις Full HD ή UHD. Ωστόσο, στα μοντέλα που θα βρείτε στο You.gr, οι οθόνες είναι πιο… λογικές, παραμένοντας είτε στις 15,6’’, είτε στις 17,3’’ ώστε τα συστήματα να παραμένουν και πιο… λογικά στην τιμή τους. Επίσης, οι οθόνες διαθέτουν ευρεία γωνία θέασης ώστε να μπορούν να παρακολουθούν άνετα το παιχνίδι ακόμα και φίλοι που βρίσκονται μαζί σας.

Όλα τα συστήματα διαθέτουν κάποιου είδους οπτικό drive, από ένα τυπικό DVD writer έως ένα Blu-Ray writer, δυνατότητα δικτύωσης είτε ασύρματα υποστηρίζοντας 802.11ac, είτε ενσύρματα μέσω Gigabit Ethernet, Bluetooth v4.0, αναγνώστη καρτών μνήμης SD και αρκετές θύρες USB, εκ των οποίων μία USB 3.1 Type-C, ενώ για τη σύνδεση με εξωτερικές οθόνες υπάρχει τόσο έξοδος HDMI, όσο και Mini-DisplayPort. Παρά τον «βαρύ» εξοπλισμό, τo βάρος όλως των notebooks είναι κοντά στα 2,5 κιλά, οπότε μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα από… πεδίο μάχης σε… πίστα.


Οι υψηλές επιδόσεις συνοδεύονται από ένα αποδοτικό σύστημα ψύξης που διατηρεί τη θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα ώστε να αποφεύγονται οι ζημιές και τα προβλήματα.

Αφού εξετάσαμε τα υποσυστήματα που συναντάμε στις διαθέσιμες συνθέσεις των gaming notebooks της MSI, ήρθε η ώρα να δούμε κάποια χαρακτηριστικά που θα βρείτε ανά σύστημα. Δεν θα βρείτε όλα τα χαρακτηριστικά σε κάθε μοντέλο, αλλά ακόμα και το πιο προσιτό σε τιμή συγκεντρώνει πολλά από αυτά.

SHIFT
Η τεχνολογία SHIFT είναι κάτι ανάλογο με τον επιλογέα που συναντάμε σε αρκετά αυτοκίνητα και σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ σπορ, κανονικής και οικολογικής οδήγησης. Έτσι και εδώ υπάρχουν οι επιλογές «Sport», «Comfort» και «Green» που ρυθμίζουν τις επιδόσεις σε σχέση με τον παραγόμενο θόρυβο και θερμοκρασία ώστε να επιτυγχάνεται μια ισορροπία. Σε κατάσταση “Sport”, ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών λειτουργούν στις μέγιστες συχνότητες για τις πιο δυνατές επιδόσεις, σε κατάσταση “Comfort” μειώνεται η συχνότητα της GPU και τίθενται οι 89 βαθμοί ως όριο της θερμοκρασίας της, ενώ σε κατάσταση “Green” μειώνεται περαιτέρω η συχνότητα της GPU και απενεργοποιείται το Turbo της CPU, με όριο θερμοκρασίας τους 85 βαθμούς.

Cooler Boost 3
Οι υψηλές επιδόσεις δε θα είχαν κανένα νόημα αν δεν υπήρχε ένα αποδοτικό σύστημα ψύξης να διατηρεί τη θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα ώστε να αποφεύγονται οι ζημιές και τα προβλήματα. Με χρήση δύο ανεμιστήρων και 4 αγωγών, οι οποίοι είναι ξεχωριστοί για CPU και GPU, το σύστημα Cooler Boost 3 καταφέρνει να διατηρήσει λειτουργικό κάθε τμήμα στο εσωτερικό του notebook.


Μπορείτε να δημιουργήσετε το απόλυτο περιβάλλον gaming συνδέοντας έως 3 εξωτερικές οθόνες και να μπείτε κυριολεκτικά μέσα στο παιχνίδι.

True Color
Πρόκειται για ένα εκτενές και αναλυτικό καλιμπράρισμα της οθόνης ώστε να πλησιάζει όσο το δυνατό περισσότερο στο 100% του χρωματικού εύρους sRGB. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα games, αλλά και για κάθε εφαρμογή, ειδικά για αυτές που σχετίζονται με το χρώμα. Μάλιστα, ανάλογα με τη λειτουργία του συστήματος (σχέδιο, εφαρμογές γραφείου, ταινία, παιχνίδι), μπορείτε να αλλάξετε mode ώστε η θέαση να είναι καλύτερη για τα μάτια σας. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να μοιραστείτε το προφίλ, δηλαδή τις ρυθμίσεις σας, με φίλους σας ώστε να βλέπουν τα ίδια χρώματα.

Matrix Display
Ανάλογα με το μοντέλο και την κάρτα γραφικών του, έχετε στη διάθεσή σας εντυπωσιακές δυνατότητες σύνδεσης με εξωτερικές οθόνες. Μπορείτε να δημιουργήσετε το απόλυτο περιβάλλον gaming συνδέοντας έως 3 εξωτερικές οθόνες και να μπείτε κυριολεκτικά μέσα στο παιχνίδι. Κάποια μοντέλα διαθέτουν μία έξοδο HDMI 1.4 και δύο mini DisplayPort 1.2, ενώ κάποια άλλα από μία, οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Super Port με ειδικό καλώδιο ώστε να συνδέσετε και τρίτη οθόνη. Επίσης, αν η τηλεόρασή σας υποστηρίζει ανάλυση 4K (3840x2160) το σύστημά σας θα την προσφέρει «απλόχερα».

Nahimic Virtual Surround Sound
Με εικονικό σύστημα ηχείων 7.1 και την τεχνολογία της Nahimic, ειδικής στον ήχο που ακούνε οι πιλότοι των μαχητικών αεροπλάνων, τα συστήματα της MSI προσφέρουν ρεαλιστικό ήχο 360 μοιρών. Το σύστημα δυναμώνει τις υψηλές συχνότητες ώστε να ακούτε καλύτερα τις λεπτομέρειες στο παιχνίδι, όπως το περπάτημα ενός αντιπάλου, μειώνει το θόρυβο ώστε να βελτιωθεί η επικοινωνία σας με άλλους χρήστες και ενισχύει τα μπάσα για να βάζει ακόμα περισσότερο στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Steelseries
Gaming notebook χωρίς κάτι το extreme στο πληκτρολόγιο, που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στα games, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό το λόγο, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής μπορεί να κάνετε τα πληκτρολόγια των MSI gaming notebooks κυριολεκτικά άνω-κάτω ρυθμίζοντας τα πάντα και φέροντάς τα ακριβώς στα μέτρα σας. Δημιουργήστε macros, ρυθμίστε το φωτισμό και τροποποιήστε τη χρήση κάθε πλήκτρου ώστε να έχετε το συγκριτικό πλεονέκτημα στη μάχη μέσα από ένα εξαιρετικό περιβάλλον που σας επιτρέπει τα πάντα και σας πληροφορεί για οτιδήποτε σχετικό με το πληκτρολόγιό σας. Μην ξεχνάτε, είναι το όπλο σας...

Killer Gaming LAN
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ζήσει τον εκνευρισμό της καθυστέρησης (lagging) στα online games που έχει οδηγήσει αρκετές φορές σε δυσάρεστα αποτελέσματα στην έκβαση του παιχνιδιού. Η τεχνολογία Advanced Game Detect, βασικό «συστατικό» του Killer Gaming LAN, αναγνωρίζει τα δικτυακά πακέτα δεδομένων που προέρχονται από online games και τα επεξεργάζεται κατά προτεραιότητα ώστε να ελαχιστοποιεί ή ακόμα και να μηδενίζει το lagging.

Xsplit Gamecaster v.2
Οι streamers, δηλαδή οι χρήστες που ανεβάζουν gameplays σε Twitch και YouTube, πληθαίνουν διαρκώς και η MSI τους δίνει όλα τα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη και αποτελεσματική μέσω του XSplit Gamecaster. Έχετε τη δυνατότητα να οργανώνετε και να ανεβάζετε τις καλύτερες σκηνές του παιχνιδιού σας, να δείχνετε το πρόσωπό σας αφαιρώντας το background χωρίς τη χρήση κάποιου green screen και να είστε ήσυχοι για τις διακοπές στο streaming αφού το bitrate ρυθμίζεται αυτόματα.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε στα gaming notebooks της MSI. Μπορεί κάποια να ακούγονται εξωτικά, αλλά φανερώνουν ότι η MSI έχει πιάσει τον παλμό των gamers και προσπαθεί να υλοποιήσει κάθε απαίτηση. Αν η κύρια ασχολία σας με τον υπολογιστή είναι το gaming, πραγματικά θα λατρέψετε τα συγκεκριμένα συστήματα και θα βρείτε το μοντέλο που σας αναλογεί σε όποια βαθμίδα των gamers και αν ανήκετε.

Δείτε τα σχετικά βίντεο του καναλιούΠαραθέτουμε έναν πίνακα χαρακτηριστικών των μοντέλα που θα βρείτε στο You.gr:
 
  GP72 2QE-059NL
Leopard Pro
GE62 6QD-006nl
Apache Pro
GE62 2QC-600NL
Apache
GE72 6QF-005NL
Apache Pro
GS60 6QE-013NL
Ghost Pro
GS60 6QE-029NL
Ghost Pro
GS70 6QE-015NL
Stealth Pro
Επεξεργαστής i7-5700HQ i7-6700HQ i7-5700HQ i7-6700HQ i7-6700HQ i7-6700HQ i7-6700HQ
Μνήμη RAM 8GB DDR3 16GB DDR4 8GB DDR3 8GB DDR3 16GB DDR4 16GB DDR4 16GB DDR4
Αποθήκευση 1TB HDD + 128GB SSD 1TB HDD + 128GB SSD 1TB HDD + 128GB SSD 1TB HDD + 128GB SSD 1TB HDD + 128GB SSD 1TB HDD + 256GB SSD PCIe 1TB HDD + 256GB SSD
Κάρτα γραφικών GTX 950M 2GB GTX 960M 2GB GTX 960M 2GB GTX 970M 3GB GTX 970M 3GB GTX 970M 3GB GTX 970M 3GB
Οθόνη 17,3’’ FHD 15,6’’ FHD 15,6’’ FHD 17,3’’ FHD 15,6’’ FHD 15,6’’ UHD 17,3’’ FHD


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα