Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Facebook & Messenger Tips

Δεκ 27 2016
Ανακαλύψτε κρυμμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες του Facebook, της δημοφιλέστερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, και του Messenger.
Facebook & Messenger Tips
Το Facebook είναι αδιαμφισβήτητα η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με δισεκατομμύρια χρήστες να το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, μαζί με το Facebook Messenger, την ενσωματωμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων (και όχι μόνο). Αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του όμως δεν γνωρίζει, είναι ότι διαθέτει μια σειρά από κρυφά χαρακτηριστικά, που το κάνουν να βλέπει "στα ίσια" ακόμα και αυτόνομες εφαρμογές. Είτε στον ιστότοπό του, είτε στις φορητές του εφαρμογές σε iOS και Android, το Facebook και το Facebook Messenger έχουν πολλά χαρακτηριστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Ας δούμε μαζί μερικά από αυτά.

Δείτε όλα τα μηνύματα


Ένα από αυτά είναι τα μηνύματα που μπορεί να μην γνωρίζατε καν πως έχετε. Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τo pop-up εικονίδιο του messenger ή την ειδοποίηση στο κάτω μέρος της οθόνης για να απαντήσουν εύκολα και γρήγορα στα μηνύματά τους. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζατε όμως, είναι ότι ενδεχομένως έχετε λάβει κάποιο μήνυμα από κάποιον χρήστη που δεν είναι φίλος σας. Όταν μεταφερθείτε στην ενότητα των μηνυμάτων σας, εξ' ορισμού βλέπετε τα πιο πρόσφατα μηνύματα. Ακριβώς στα δεξιά όμως μπορείτε να δείτε τα "message requests" όπου και βρίσκονται φιλτραρισμένα τα μηνύματα που έχετε λάβει από άλλους χρήστες, για να κρίνετε εσείς πως και αν θα απαντήσετε.

Διαβάστε posts αργότερα


Αυτό που πολλές φορές μπορεί να σας έχει συμβεί, είναι να δείτε ένα ενδιαφέρον post στο Facebook και να μην έχετε χρόνο να το διαβάσετε εκείνη την στιγμή. Για να μην "χαθεί" μέχρι να μπορέσετε να διαβάσετε ή και για να μην το ξεχάσετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε το post αυτό, και να το ξαναδείτε όταν εσείς θελήσετε. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Στο πάνω δεξιά μέρος σε κάθε post υπάρχει ένα μικρό βελάκι. Πατώντας επάνω σε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε "Save Link". Αυτό μετά θα πάει στον αντίστοιχο φάκελο και θα σας περιμένει. Που είναι ο φάκελος αυτός; Την επόμενη φορά που θα μπείτε στο Facebook, θα τον δείτε στο αριστερό μέρος της οθόνης, στην μπάρα "Favorites".

Κρατήστε αντίγραφο όλη της δραστηριότητάς σας


Αυτό που επίσης μπορεί να μην γνωρίζατε είναι ότι μπορείτε να κάνετε ένα αντίγραφο όλης σας της δραστηριότητας στο Facebook, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Κάθε post, κάθε εικόνα και κάθε μήνυμα που στείλατε, τα πάντα μπορούν να μεταφερθούν σε ένα αντίγραφο αν το θελήσετε, οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στα Settings (στο πάνω-δεξιά μέρος της οθόνης) και από εκεί στην καρτέλα "General". Από εκεί, στο κάτω μέρος μπορείτε να βρείτε την επιλογή "Download a copy of your Facebook data". Είναι τόσο απλό.

To website του Messenger


Κρυμμένα χαρακτηριστικά όμως έχει και ο Messenger, η εφαρμογή που αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο την επικοινωνία σας με άλλους χρήστες. Πρώτα απ' όλα, ο Messenger έχει δικό του, standalone website, σε περίπτωση που θέλετε απλά και μόνο να απαντήσετε στα μηνύματά σας ή να συζητήσετε, χωρίς να ανοίξετε ολόκληρο το Facebook στον browser σας. Στο www.messenger.com μπορείτε να βρείτε όλα τα χαρακτηριστικά που έχει και το κύριο site (Facebook.com), εύκολα και γρήγορα, με όλη την οθόνη στη διάθεσή σας για να συζητάτε με τις επαφές σας. Επιπρόσθετα, μέσα από ένα προσωπικό μήνυμα μπορείτε να στείλετε όχι μόνο φωτογραφίες, αλλά και διαφορετικούς τύπους αρχείων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στον συνδετήρα που βλέπετε ακριβώς δίπλα από το πεδίο που πληκτρολογείτε το μήνυμά σας, και να διαλέξετε το αρχείο που θέλετε να στείλετε. Αν χρησιμοποιείτε το messenger.com, ένα απλό drag ‘n’ drop αρκεί.

Απολύτως ασφαλείς συνομιλίες


Ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του Facebook και του Facebook Messenger είναι η δυνατότητα αποστολή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, για τη μέγιστη ασφάλεια στις συνομιλίες σας, μέσω end-to-end encryption. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως το εν λόγω χαρακτηριστικό είναι μόνο διαθέσιμο μέσα από τις iOS και Android εκδόσεις του Messenger. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης της συνομιλίας σας και από εκεί να επιλέξετε "Secret Conversation". Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε σε ένα καινούριο chat, χωρίς το ιστορικό των προηγούμενων μηνυμάτων σας με τον συνομιλητή σας.

Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ;


Ορισμένες φορές όμως, η συνομιλία και η επαφή με τους φίλους μας μπορεί να σημαίνει και διασκέδαση. Και ένα από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια της καθημερινής μας επαφής με τους φίλους μας είναι τα emoji. Στο Facebook Messenger μπορείτε να "μεγαλώσετε" τα emoji, με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το πλήκτρο "like". Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε πατημένο το emoji που θέλετε να στείλετε, μέχρι αυτό να φτάσει στο μέγεθος που επιθυμείτε. Τέλος, αν θέλετε πολύ απλά να ξοδέψετε λίγο χρόνο, μπορείτε να παίξετε ένα εξαιρετικά απλό παιχνίδι. Αν στείλετε σε οποιαδήποτε επαφή το emoji της μπάλας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ και μετά απλά πατήσετε επάνω της (στο app του messenger), τότε θα ξεκινήσει ένα απλό παιχνίδι που μάλιστα κρατάει και σκορ, για να συναγωνιστείτε με τον συνομιλητή σας στο ποιός θα επιτύχει την καλύτερη επίδοση.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα