Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Φωτογραφίες - Από την εφαρμογή στο Apple TV

Δεκ 16 2016
Οι φωτογραφίες που έχετε τραβήξει μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή ωραίων slideshows στην τηλεόραση αν διαθέτετε Apple TV.
Φωτογραφίες - Από την εφαρμογή στο Apple TV
Το καλό με την εφαρμογή Φωτογραφίες, είναι πως άπαξ και προστεθούν φωτογραφίες στη βιβλιοθήκη, είτε σε Mac, είτε σε συσκευή iOS ή ακόμη και μέσω του iCloud.com, εμφανίζονται παντού, όλα είναι συγχρονισμένα και δεν χρειάζεται ψάξιμο. Η μόνη περίπτωση να υπάρχει απόκλιση είναι να ξεμείνουμε παντελώς από δίκτυο ή να αφήσουμε τη φορητή συσκευή με iOS εκτός πρίζας και με χαμηλή στάθμη μπαταρίας. Ο συγχρονισμός άλλωστε γίνεται εφόσον υπάρχει διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο και αρκετή ενέργεια.

Όταν θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες στιγμές με συγγενείς και φίλους, ένα slideshow είναι ιδανικό για την περίσταση. Και όταν συνδυάζεται με Apple TV έχουμε τα ιδανικά σενάρια.

AirPlay
Το AirPlay λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις του Apple TV, όχι μόνο με την τελευταία και είναι και η πιο γρήγορη μέθοδος να προβληθεί το περιεχόμενο που θέλουμε.

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε ποιες φωτογραφίες θέλουμε στο slideshow. Στην εφαρμογή Φωτογραφίες επιλέγουμε όσες φωτογραφίες θέλουμε (με cmd + κλικ σε κάθε φωτογραφία που μας ενδιαφέρει). Πατάμε + στη μπάρα με τα εργαλεία και επιλέγουμε Album. Διαλέγουμε New Album, το ονομάζουμε και στο τέλος πατάμε ΟΚ. Όλα τα albums εμφανίζονται στην αριστερή πλαϊνή μπάρα. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλες φωτογραφίες σε κάποιο album με απλή επιλογή και σύρσιμο στην πλαϊνή μπάρα και στο κατάλληλο album.

Μένει η ενεργοποίηση του AirPlay Mirroring ώστε η εικόνα του Mac να φτάνει στο Apple TV. Στο menu bar υπάρχει εικονίδιο για το AirPlay. Το πατάμε, διαλέγουμε το Apple TV και είμαστε έτοιμοι. Για να ξεκινήσει το slideshow, απλά επιλέγουμε το album που θέλουμε να προβάλλουμε και πατάμε το πλήκτρο Play. Αυτό είναι όλο. Ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη του Mac, εμφανίζεται και στην οθόνη με την οποία είναι συνδεδεμένο το Apple TV.Στο iOS η επιλογή για AirPlay είναι πάντα πρόχειρη στο Κέντρο Ελέγχου.

Home Sharing
Δεν είναι αναγκαία η μετατροπή τηλεόρασης σε επιπλέον monitor βέβαια, διότι υπάρχει και το home sharing, που ενεργοποιείται μέσω του iTunes. Σημασία έχει Mac και Apple TV να βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο, αλλά και να χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID. Στο iTunes λοιπόν, διαλέγουμε File, Home Sharing, Turn On Home Sharing. Αν δεν είναι ενεργοποιημένο, θα χρειαστούν τα στοιχεία του Apple ID. Ύστερα, στο τμήμα Choose Photos to Share With Apple TV διαλέγετε ποιες φωτογραφίες θα μοιράζονται στο Apple TV.

Στο παράθυρο που εμφανίζεται κάνετε κλικ στο Share Photos from, επιλέγετε την εφαρμογή και ύστερα ό,τι εξυπηρετεί από τις επιλογές που εμφανίζονται από κάτω. Για να εμφανιστούν τελικά όλα στο Apple TV, πρέπει σε εκείνη τη συσκευή, να ενεργοποιηθεί το Home Sharing, από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Στο Apple TV διαλέγετε τον υπολογιστή και τις φωτογραφίες που μοιράζεται η εφαρμογή του Mac. Διαλέγετε επίσης το album που σας ενδιαφέρει και πατάτε Play Slideshow για να ξεκινήσει η προβολή.Χωρίς το Apple TV δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για μεταφορά εικόνας.

Σε iOS
Μπορούν να γίνουν τα ίδια ακριβώς και από συσκευή iOS. Απλά ανοίγουμε την εφαρμογή Φωτογραφίες, εμφανίζουμε το Control Center με σύρσιμο από κάτω προς τα πάνω και έτσι φτάνουμε στις επιλογές του AirPlay. Διαλέγουμε το Apple TV και από εκεί και πέρα όποια φωτογραφία και slideshow εμφανίζεται στη φορητή συσκευή, εμφανίζεται και στο Apple TV.

Το σημαντικό είναι ότι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είναι εύκολο να απολαύσουμε τις φωτογραφίες μαζί με φίλους.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα