Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tapback: Μια καθημερινά χρήσιμη λειτουργία στα Μηνύματα

Δεκ 30 2016
Τα tapbacks αποτελούν έναν γρήγορο και γραφικό τρόπο να εκφράσουμε κάτι σε μια συζήτηση με μηνύματα.
Tapback: Μια καθημερινά χρήσιμη λειτουργία στα Μηνύματα
Όταν πριν μερικούς μήνες ήρθε η ώρα για το macOS Sierra και το iOS 10, οι αλλαγές στην εφαρμογή Messages/Μηνύματα ήταν σαρωτικές. Περισσότερο στο iOS βέβαια παρά σε Mac. Ένα από τα στοιχεία που έφτασαν και στα δύο λειτουργικά συστήματα όμως, είναι το λεγόμενο Tapback. Είναι μια λειτουργία που δεν γίνεται αντιληπτή αν δεν χρησιμοποιηθεί ή επιδειχθεί μια φορά, αλλά προσφέρει ταχύτητα, αμεσότητα και οικονομία χρόνου και κινήσεων σε καθημερινή βάση.

Υπάρχουν μηνύματα στα οποία αποκρινόμαστε με τυπικό τρόπο. Μπορεί να μας πει κάποιος κάτι και να θέλουμε να ρωτήσουμε τι εννοεί, να δείξουμε ότι μας φάνηκε αστείο, ότι μας άρεσε ή και το αντίθετο. Προηγουμένως έπρεπε να πληκτρολογήσουμε την όποια απάντηση-αντίδραση ή, αν βασιζόμασταν σε emoji, να αλλάξουμε πρώτα το ενεργό πληκτρολόγιο επί της οθόνης και να διαλέξουμε κάτι ταιριαστό μέσα από την τεράστια ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών.

Στην εφαρμογή Μηνύματα λοιπόν, είτε σε macOS είτε σε iOS, με παρατεταμένο πάτημα πάνω σε οποιοδήποτε μήνυμα εμφανίζονται σε “συννεφάκι” συγκεκριμένες επιλογές: Μου αρέσει πολύ (καρδιά), Μου αρέσει, Δεν μου αρέσει, Χα Χα, θαυμαστικά και ερωτηματικό. Με ένα πάτημα σε οποιοδήποτε από αυτά, το σύμβολο τοποθετείται στην άκρη του μηνύματος στο οποίο αναφέρεται. Μπορούν πολλαπλοί χρήστες να στείλουν αντίδραση στο ίδιο μήνυμα, και τότε το σύμβολο στο μπλε συννεφάκι είναι εκείνο που αντιστοιχεί σε εμάς, ενώ τα γκρίζα είναι άλλων χρηστών.

Με δυο πατήματα, ένα παρατεταμένο και ένα απλό, δείχνουμε στο συνομιλητή μας τι εντύπωση μας έκανε αυτό που έγραψε ή ζητάμε περισσότερες πληροφορίες. Τα Tapbacks είναι διπλά χρήσιμα στα ελληνικά, μιας και στο ελληνικό πληκτρολόγιο δεν εμφανίζονται αυτόματα προτεινόμενες λέξεις και απαντήσεις καθώς πληκτρολογούμε, όπως συμβαίνει σε άλλες γλώσσες.Με την έκφραση απορίας, συμφωνίας κ.ά. είναι εύκολο να γλιτώσουμε χρόνο με τα tapbacks.

Όπως και να έχει, κάθε tapback φτάνει στον παραλήπτη με κανονική ειδοποίηση, αυτήν που ξέρουμε ότι περιμένουμε όταν παραλαμβάνουμε ένα οποιοδήποτε άλλο μήνυμα. Εμφανίζεται μάλιστα και αριθμός στο εικονίδιο της εφαρμογής για να καταλάβουμε ότι έχουμε κάτι αδιάβαστο ακόμη, κι ας είναι tapback.

Αν όμως η άλλη πλευρά δεν χρησιμοποιεί iOS 10 ή macOS Sierra; Η αλήθεια είναι πως ο ρυθμός με τον οποίο αναβαθμίζουν τις συσκευές Apple που έχουν οι χρήστες στην κατοχή τους είναι παραδοσιακά υψηλός, άρα μάλλον θα είναι σπάνιο να τύχει κάτι τέτοιο, εκτός βέβαια αν μια από τις συσκευές δεν υποστηρίζει καν την τελευταία έκδοση του ενός ή του άλλου λειτουργικού. Τότε όποιος έχει μείνει “πίσω” δεν χάνει αυτόματα το νόημα. Δεν μπορεί βέβαια να κάνει tapback από την πλευρά του, μπορεί όμως να δει τα tapbacks που στέλνουν άλλοι χρήστες. Δεν εμφανίζονται ως σύμβολα, αλλά ως επεξηγηματικό κείμενο. Κάτω λοιπόν από το μήνυμα που σχολιάζεται εμφανίζεται μια πρόταση που λέει ότι ο τάδε χρήστης δήλωσε ότι του αρέσει το συγκεκριμένο μήνυμα για παράδειγμα. Έτσι όλοι καταλήγουν να συνεννοούνται, έστω και αν χάνεται το animation και η γραφική απεικόνιση στη «μετάφραση».

Μιας και είπαμε για animation, αν δεν λειτουργούν τα tapbacks, δεν εμφανίζονται σωστά, τότε καλό είναι να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις επιλέξει να μειωθούν τα animation στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας (ισχύει για iOS).

Κατά τα άλλα είμαστε δυο αγγίγματα μακριά από τη γρήγορη συνεννόηση.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα