Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Απλά βήματα για δημιουργία mobile hotspot στα Windows 10

Δεκ 13 2017
Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας Windows 10 σε mobile hotspot με μόλις μερικά «κλικ».
Απλά βήματα για δημιουργία mobile hotspot στα Windows 10
Εάν χρειάζεστε ένα γρήγορο και εύκολο Wi-Fi hotspot, τα Windows 10 σας προσφέρουν την εύκολη λύση. Τώρα, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε τον υπολογιστή για να μοιράζει τη σύνδεσή του σε άλλες συσκευές που συνδέονται σε αυτόν μέσω Wi-Fi.

Το Anniversary Update για Windows 10 εισήγαγε έναν ακόμη πιο εύκολο τρόπο για τη δημιουργία mobile hotspot. Με όλες τις επιλογές ενσωματωμένες στις ρυθμίσεις του λειτουργικού, είναι πολύ πιο εύκολο να έχετε ένα ενεργό hotspot. Παρακάτω, θα δούμε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να δημιουργήσετε mobile hotspot, αλλά και πώς μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές που υποστηρίζουν μόνο 2.4GHz bands.


Ρύθμιση ενός Hotspot


Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στην επιλογή [Ρυθμίσεις] στα αριστερά (στο «γρανάζι»). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή [Δίκτυο και Internet] και αριστερά βρείτε και κάντε κλικ στην επιλογή [Κινητό hotspot]. Σε αυτήν την ενότητα εμφανίζονται πολλές επιλογές ρύθμισης, οπότε ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Κοινή χρήση σύνδεσης


Στην κορυφή της οθόνης θα βρείτε έναν διακόπτη (Toggle) για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το hotspot. Η συγκεκριμένη επιλογή θα επιτρέψει στους υπολογιστές και τις συσκευές να συνδεθούν με αυτόν τον υπολογιστή – όταν είναι ενεργοποιημένη. Φυσικά, όταν δεν χρησιμοποιείτε hotspot, φροντίστε να το απενεργοποιήσετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια και παράλληλα να σταματήσετε άλλους να χρησιμοποιούν τη σύνδεσή σας χωρίς να το γνωρίζετε.

«Κοινή χρήση της σύνδεσής μου στο Internet» - Μενού κύλισης
Η συγκεκριμένη επιλογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον προσαρμογέα που θέλετε να μοιραστείτε για τη δημιουργία hotspot. Αν ο υπολογιστής σας μπορεί να συνδεθεί στο Internet χρησιμοποιώντας τόσο Wi-Fi όσο και Ethernet, δηλαδή ασύρματα και ενσύρματα αντίστοιχα, αυτό θα σας επιτρέψει να αλλάξετε ποια σύνδεση θέλετε να μοιραστείτε. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα τρόπο σύνδεσης στο Internet, δε χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για αυτή την επιλογή.

Πληροφορίες δικτύου και επεξεργασία


Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται το όνομα και ο κωδικός του δικτύου σας και περιλαμβάνει επίσης ένα κουμπί (Επεξεργασία) όπου μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις λεπτομέρειες. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε δίκτυα που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και βεβαιωθείτε ότι (ο κωδικός πρόσβασης) είναι αρκετά ισχυρός για να αποφύγετε επίδοξους εισβολείς όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το δίκτυο έχει μια εύκολη - να αναγνωριστεί - ονομασία, ώστε να μπορείτε να το εντοπίσετε εύκολα.

Επιλογή «Απομακρυσμένη ενεργοποίηση»


Αυτό σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi hotspot μέσω άλλης συσκευής Windows 10, εάν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος μέσω Bluetooth. Εάν είστε κάτοχος smartphone ή tablet Windows 10 με υποστήριξη Bluetooth, μπορείτε να το συνδέσετε με τον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi αντί για δεδομένα κινητής.

Ενεργοποίηση και πρόσβαση στο hotspot
Πριν ενεργοποιήσετε το hotspot στον υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει όλα τα παραπάνω βήματα και ότι όλα είναι σωστά. Όταν είστε έτοιμοι, ενεργοποιήστε το hotspot μέσω του toggle στο επάνω μέρος.

Τώρα ο υπολογιστής σας θα εκπέμπει σε κάθε συσκευή που βρίσκεται εντός εμβέλειας. Όσον αφορά τη σύνδεση συσκευών, είναι παρόμοια διαδικασία όπως όταν συνδέεστε σε έναν κανονικό Wi-Fi router. Απλά βρείτε το δίκτυο Wi-Fi στη συσκευή με την οποία θέλετε να συνδεθείτε και αποκτήστε πρόσβαση σε αυτή χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε νωρίτερα.

Στον υπολογιστή σας μπορείτε να ελέγξετε ποιος είναι συνδεδεμένος στην ενότητα [Συνδεδεμένες συσκευές] για να δείτε ποιος χρησιμοποιεί το hotspot σας. Μπορείτε επίσης να δείτε το μέγιστο αριθμό συσκευών που μπορείτε να συνδέσετε με το hotspot σας ανά πάσα στιγμή.


Αλλαγή μεταξύ 2,4GHz και 5GHz bands
Όταν ενεργοποιείτε το hotspot ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος που αποτρέπει τη σύνδεση συσκευών που δεν υποστηρίζουν 5GHz. Αν προσπαθήσετε να αναζητήσετε το hotspot με μια συσκευή και δεν εμφανίζεται στη λίστα διαθέσιμων συνδέσεων Wi-Fi, η συσκευή σας ίσως να μην υποστηρίζει δίκτυα 5GHz. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να «αναγκάσουμε» το hotspot να μεταδοσεί σε 2.4GHz, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να το αναγνωρίσει και να συνδεθεί στον υπολογιστή.

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα hotspot και κάντε κλικ στην επιλογή [Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα]. Έπειτα κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα δικτύου και πατήστε την επιλογή [Ιδιότητες]. Κάντε κλικ στην επιλογή [Παράμετροι] στο αναδυόμενο παράθυρο. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, μεταβείτε στην καρτέλα [Για προχωρημένους], βρείτε την επιλογή [Προτιμώμενη ζώνη] και ορίστε το σε 2.4GHz. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ σε όλα τα παράθυρα.

Ο προσαρμογέας σας θα επανεκκινήσει για να εφαρμόσει τις αλλαγές. Ίσως χρειαστεί να επανασυνδεθείτε με την πηγή του Internet και να ενεργοποιήσετε ξανά το hotspot μόλις ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση. Μόλις το hotspot εκτελείται ξανά, λογικά θα μπορούν να συνδεθούν συσκευές που υποστηρίζουν μόνο 2.4GHz.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα